Az ezres bulin ez lesz az első nóta! :D https://www.youtube.com/watch?v=cK4gS_bofk0 Jó ötlet volt ez az újj topik,kitartást Gyurika!!! Öröm téged olvasni mindíg és reméljük a trollok messze elkerülik ezt a topikot! :)
Eddig sem a kisbüfik befolyásolták az árfolyamot valószínűleg eztán sem :) aki akarta már dobta, aki akart higított, vagy épp bővített és persze ott vannak az új belépők és azok is akik csak tartják. Nem vagyunk egyformák és a kockázat tűrésünk sem az. A hangulat keltéssel van a baj. Remélhetőleg ezen a fórumon ez meghiusul :)
Így változott a nagytulajdonosok részesedése az Opusnál a beolvadással
2019. július 8. 15:29
A Konzum múlt héten megvalósult beolvadásával változott az Opus nagytulajdonosainak szavazati aránya - tette közzé a vállalat. Az Opus és a Konzum június 30-án megvalósult összeolvadásával az alábbiak szerint változott a nagytulajdonosok szavazati aránya az Opus friss közleménye szerint (ahol a bejelentési kötelezettség szerinti határátlépés történt):
A Konzum PE Magántőkealap által közvetlenül és közvetetten birtokolt, szavazati jogot biztosító Opus-részvények száma 86 539 047 darabról 162 662 017 darabra nőtt, így arányuk 16,13%-ról 23,18%-ra nőtt.
A Mészáros Lőrinc által közvetlenül és közvetetten birtokolt Opus-részvények száma 195 122 816 darabról 219 791 671 darabra nőtt, arányuk összességében azonban 36,38%-ról 31,33%-ra csökkent.
A múlt hónap végén sikeresen lezajlott a Konzum és az Opus összeolvadása, amely nem csak a részvényesek szempontjából volt jelentős. A Budapesti Értéktőzsde fejlődéstörténetében is egyedülálló eseménysorozat valósult meg, amelyre korábban még soha nem volt példa. Az új Opus egyben hatalmasra is nőtt, több mutató alapján az ötödik legnagyobb vállalattá vált a BÉT-en. A növekedési sztori ráadásul folytatódhat, korábban a menedzsment arról beszélt, hogy az összeolvadást követően nemzetközi tranzakcióra és nagyobb akvizíciókra is sor kerülhet. Forrás : https://www.portfolio.hu/vallalatok/igy-valtozott-a-nagytulajdonosok-reszesedese-az-opusnal-a-beolvadassal.330393.html A számokat igyekszem összevetni.... én is átnézem . Kaptam a Kall mellé még ezt is :) Jó kis estém lesz... Betgyuri
Kedves Betgyuri! Örömmel vettem, hogy "megújult". Már régóta olvasója vagyok a fórumnak érdekeltségeim miatt. Kevés hozzáértőt viszont annál több okoskodót olvastam. Ezért örültem, hogy szelektálódik az "értelem" és regisztráltam azonnal. Sok sikert a jó szakmai meglátásához, és magunknak is sikert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak úgy magyrul: "reménytmerít"
18M csabatáj+wamsler 15M konzum saját (31M/2) 18 opus saját 6,5 otp 6,3 takarék 4,9 nemzetközi alapok summa: 68,7M jól számoltam? kimaradt valami nagyobb, ismert tulajdonos? (betgyurin és gpetin kívül)
Ebből a 220M-ból vajon mekkora lehet a 'stabilan rajta ülők' aránya, és mennyi a 'kis nyerő után már dobom is' fazonoké? Nyilván az OTP és a Takbank muszájból az elsőben van.
Szia Gyuri! Odaát írtam neked... a lényeg, sajnálom, hogy eljöttél. - Viszont elfogadom, ha így jobban érzed magad és megvalósíthatod az elképzelésedet. Sok sikert a topikodhoz! :) - Más... Megint egy slendrián munka! A mai Opus tulajdonosváltozás bejelentés szövegében észleltem. "OPUS részvények száma 86.539.047 azaz Nyolcvanhatezerötszázharminckilencezer-negyvenhét darabról "
NEW OPUS GLOBAL