Topiknyitó: Portfolio 2017. 04. 05. 19:03

Népszavazást kezdeményez a Momentum, hogy 8 évnél tovább senki se lehessen miniszterelnök  

Ugrás a cikkhez
Népszavazást kezdeményezne a CEU-t ellehetetlenítõ törvénymódosításról a Momentum Mozgalom - jelentették be ma a Corvinuson tartott elõadáson, amit a Hallgatói Kezdeményezés Hálózata szervezett. De nem ez az egyetlen javaslatuk
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kukutyinbenko 2017. 04. 06. 14:03
Előzmény: #59  elemes
#60
Messze nem látom ennyire reménytelennek a helyzetet, több okból kifolyólag. 1. Történelmi példák sora mutatta meg a narancshordánál nagyobb, erősebb, régebbi képződmények is kártyavárként tudtak összeomlani. 2. Hála az immár évtizedes kontraszelekciónak alig maradt kompetens embere vezérünknek. Ez egy darabig előny lehetett számára, most viszont részben emiatt szinte lehetetlen hátralépnie, ráadásul személyiségéből fakadóan nem is nagyon akar. A lényeg hogy csak magában bízhat, viszont túl komplex kezd lenni neki ez a játszma, csak idő kérdése és stratégiai hibát vét (lehet már meg is tette...) 3. Ne feledjük el hogy az ilyen hatalmi játszmákat emberek vívják. Az évek során sok sérelmet okoztak több potentátnak is (nem ritkán azok is egymásnak). Érdekes leosztásokat hozhat a sors ha elkezdődik a végjáték. Ki tudja lemodellezni kinek melyik a fájóbb emlék, ki kivel szimpatizál inkább ha választani kell. Csányi, Simicska, Demján, Bige, Leisztinger, Spéder hogy csak néhány sértettet említsek. Nem lennék nyugodt ha az én csapatom egyetlen fix pontja Pénztáros Lőrinc lenne. Az ellenfél rugalmasan alakulhat a fenti névsorból, de Simicska fix játékosnak tűnik, aki ráadásul gimis koruk óta tud róla gyakorlatilag mindent. Az egész csuti kompánia az ő hátán mászott fel az uborkafára ezt ne feledjük, ahogy azt se, Lala nem épp a higgadtságáról híres. Viszont állítólag több spiritusz szorult belé, mint az egész fidesz frakcióba együtt. Most úgy tűnik az a forgatókönyv látszik érvényesülni, hogy nem pazarolta el a patronjait a ciklus elején, megvárta a választások előtti utolsó évet. Ha a franciák és a németek is túlesnek a maguk választásain és ott sem Viktorunk szája íze szerinti eredmények születnek (erre több az esély) akkor hamar olyan helyzetben találhatja magát, amikor pergőtűz sebességgel jönnek a pofonok mindenfelől és nem is lepkesúlyú ellenfelektől. Könnyű lesz elnézni egyiket másikat és pihenni sem lesz sok ideje... A ma még őt szolgálók közül is szinte bizonyosan lesz aki látva az eseményeket, inkább a saját seggét fogja védeni és ennek viszonylag könnyen vezéráldozat lehet a vége. Egy ilyen környezetben pedig a momentumos népszavazás tovább szűkítheti a játékterét. Simán elképzelhetőnek tartom hogy utólag majd kiderül a CEU ügy volt az a bizonyos lepkeszárnycsapás, a pillangóeffektus kiindulópontja. Izgalmas év elé nézünk az biztos. ui. Nem tudom feltűnt-e, mekkora kuss van Momentum népszavazás ügyben. Szerintem erős dermedtség állapotában lehetnek az érintettek, mivel más esetben ekkorra már hetykén anyázni szoktak. A trollkommandó alig reakciói is ezt az érzetet erősítik bennem.
elemes
elemes 2017. 04. 06. 10:10
Előzmény: #57  kimpaa
#59
Nostradamus, Medjugorje és Fatima együttes ereje kell a fidesz bukásához.
imee01 2017. 04. 06. 09:33
#58
A kérdésekben az nincs benne, hogy 8 évnél tovább senki se lehessen miniszterelnök. Simán lehet, hogy a választási törvényt úgy módosítanák, hogy 40 évente legyen általános választás. Persze nem akarok ötleteket adni.
kimpaa
kimpaa 2017. 04. 06. 08:46
Előzmény: #56  signal2
#57
Ahhoz kétharmados törvények módosítása kell s az nem fog menni.Kiindulási alapnak jó a felvetés, de nem fog átmenni a szűrőn. Olvasgattam ezt a Nyirkai jóslatot, ha már annyi ilyen van, ami megmondja a tutit. Aszerint bukik ez a kormány de kitör a polgáháború. El is tudom képzelni ezt, mert nem hagynak annyiban egy vesztes választást. Nostradamus is hasonlókat jósolt Magyarországról. Egy év múlva kiderül az első fele. Akkor bukhat csak ez a kormány ha valami rohadt nagy stikli derül ki. Simicskáék begőzöltek, el tudom ezt már képzelni. Vádalku a majdani Jobbik kormánnyal, cserébe ömleni fog a szar.
signal2
signal2 2017. 04. 06. 08:29
#56
Semmi gond.Majd elintézik, hogy OV legyen a köztársasági elnök, és közben nagyobb hatalmat adnak a köztársasági elnöknek.Vö. Oroszország vagy Törökország. A Lézer Johnny meg jó lesz miniszterelnöknek.
elemes
elemes 2017. 04. 06. 08:22
Előzmény: #51  gambadoro
#55
ezt hívják wishful thinkingnek :) az eu pénzekből mi nagyon kicsi szeletet kapunk.
ts3 2017. 04. 06. 07:16
Előzmény: #49  elemes
#54
2020 után jó eséllyel kevesebb eus pénz lesz , nem Kell azt elzárni.Fura módon Magyarországon még mindig többen vannak az eu pártiak.
Fuleee_Bear
Fuleee_Bear 2017. 04. 05. 23:04
Előzmény: #52  gambadoro
#53
"igazi szégyen: a rendszerváltó Magyarország visszatér kádárpista örökségéhez hejj hajrá magyarok"itt vagyon az igazság.
gambadoro 2017. 04. 05. 23:01
Előzmény: #49  elemes
#52
csak népszavazással tudna kilépni ezt soha az életben nem szavazzák meg ha ebbe netán belekezd megbukik mondjuk baromi nagy kakát kevert magának: ha befogadj azt az 1200 migrót bukik ha nem akkor nincs pénz és bukik nehéz lesz átvágni ezt a csomót amit a saját kötelére kötött a kést putyinnak hívják az lenne az igazi szégyen: a rendszerváltó magyarország visszatér kádárpista örökségéhez hejj hajrá magyarok
gambadoro 2017. 04. 05. 22:59
Előzmény: #49  elemes
#51
szerintem: az olaszok már évek óta nyomatják, hogy nem fizetnek több pluszt a közösbe ha a magyarok nem vesznek át menekülteket a svédek is erősen lobbiznak ősszel át fogják ezt nyomni kivágni nem nagyon lehet, de a pénzcsapot elzárják
kukutyinbenko 2017. 04. 05. 22:33
Előzmény: #49  elemes
#50
Azt megnézném fő bázisával a vidékkel hogyan etetné meg, hogy mondjanak le az EU területalapú támogatásáról.
elemes
elemes 2017. 04. 05. 22:27
Előzmény: #37  gambadoro
#49
Dehogy bukik. Urbán kicsit ellépett a realitásoktól. 1. az EU nem zárja el (gyorsan) az eu pénzeket, mert túl lomha a döntéshozatali mechanizmus.2. mire esetleg tényleg elzárja, addigra Orbán befejezi a gonosz EU szobrot és meglesz a tömeg, aki az EU-ból kilépés után is újraválasztja.
dexter 2017. 04. 05. 22:23
Előzmény: #46  nemoland
#48
hát az rohadt nagy emberi irigység, ha vannak akik nem tapsolnak ahhoz, hogy egy skizofrén elmebeteg és rabló bandája tönkreteszi az országot és valahogy meg akarja akadályozni az országot középkorba visszalökő miniszterelnököt
-pny 2017. 04. 05. 22:01
Törölt hozzászólás
#47
nemoland 2017. 04. 05. 21:47
Előzmény: #16  bigyula
#46
...igen...a németeknél Merkelt 5*-re is újra lehet választani...az 'demokratikus'...Orbánt 4* már nem :DDD Szokásos lib kettős mérce...unalmas! ha valaki kiharcolja hogy 50% felett megválassza a parlament...az lényegtelen hogy hányszor teszi...megérdemli... talán tessék a szavazókat(többet) meggyőzni ahelyett, hogy a sikeresebb/tehetségesebb embereket korlátozzák... no az persze nem megy...csak az emberi irígységre tudnak játszani...
peter_s 2017. 04. 05. 21:43
Előzmény: #25  _Sigorszky
#45
Ezen már túl vagyunk. Elmondták még az olimpiai népszavazás közepén, hogy Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort nem akarják miniszterelnöki székben, de még a politikában sem látni. Persze, hogy a népszerűségre hajtanak, hiszen a politikában ezt másképp nem lehet csinálni, de ezt a műfajt is lehet aljas módon, a társadalom kárára, illetve nyíltan, őszintén a társadalom javára művelni. Egyébként népszvazásról van szó, ha átengedik - ami valószínűleg nem fog megtörténni -, akkor a nép dönthetne, hogy akar-e még többet az elmúlt 25 év miniszterelnökeiből vagy nem. Én bátorítanám őket, hogy ha már aláíratnak és népszavaztatnak, akkor az ügynökakták kérdéskörét is nyugodtan vegyék be a csokorba és végre öntsünk tiszta vizet a pohárba az ún. rendszerváltás után lassan 30 évvel.
elemes
elemes 2017. 04. 05. 21:43
Előzmény: #41  morci
#44
:)
elemes
elemes 2017. 04. 05. 21:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#43
Sok kérdés azért lett visszadobva, mert a benyújtó párt nem arra hajtott, hogy népszavazás legyen belőle, hanem arra, hogy sajtótájékoztatót tarthasson a kérdések benyújtásáról. Aki húsz kérdést fogalmaz meg egy témában, az pl. sajtótájékoztatóra hajt. Aki népszavazni akar, az egy vagy két kérdést nyújt be, de azt a kérdést. alkotmányjogban járatos jogászokkal együtt fogalmazzák meg.
Törölt felhasználó 2017. 04. 05. 21:08
Előzmény: #41  morci
#42
miért érinti a költségvetés ez? nem pártokról van szó.ez csak próbálkozás a felcsucsi orosz haveri törpe ellen, attól még lehetne más fityeszes min.elnök bár én nem ismerek olyat , mert aki volt becsületes magyar!!! azt már kiirtották maguk mellöl pont azok nyilatkoznak negatívan, hogy mit művelnek mostanában ezek ...))))))
morci 2017. 04. 05. 21:01
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#41
Nem fogja engedélyezni az nvi. Érinti a költségvetést. Töredék ennyit lopnának.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek