még egy dolgot érdemes figyelni itt, milyen gyorsan adják le 1500-ig --- ha és amennyiben leadják ----- de már így is "ciki" ez a gyors lerántás 2000-ről 1800-ra
nem néz ki jól ez a papír, hogy finoman fogalmazzak próbálok sok kicsiből átváltani richterre, de az sem életbiztosítás, már minden emelkedést visszaadott amit az utóbbi időben produkált
"2000 alatt csak a tulajoknak éri meg adni, itt a 2000 alatt bőven" Persze, hogy a nagyok adják. Azok a befektetők, akik be akarják állítani az újabb alaptőke-emelés árszintjét. Minek másért szavazták volna meg a 14 milliárdos plafont?
Pont az adóoptimalizálás fontosságáról írtam én is. A "tolvajlás" dolgot én hoztam szóba, nem Andor bá', a leírtakat most is tartom, vagyis alapvetően jónak hiszem befektetésre a papírt, próbálok még befektetni bele. Persze a magam szerényebb képességei mentén.
4066-ról volt 20 darabom, 3800-ról 65 darabom, ezt a "hatalmas" tételt eladtam december végén adóoptimalizálás címén mit mondjak, nem rázott meg azóta 2200-tól van legmagasabban, és 1804-ről legalacsonyabban még mindig nyomorult a helyzetem benne, de nem fontos , a darabszámom miatt
köszi, de nem szorulok rá ---- szerencsére ---- a nyomoradományodra vettem ki ebből a cégből 2060-tól 2880-ig több, mint 100 ezret amiért beírtam a tolvajtempót, azért történt, mert 2000-es árfolyamnál írtam valakinek a leves topiban, hogy most már nem veszek, legfeljebb 1800-nál legközelebb két nap alatt megvolt az 1800 most ide is beírom, hogy 1500 körül veszek bele legközelebb ahogy most gondolom, hamar adják odáig mellesleg valaki írta itt régebben, hogy 2000 alatt csak a tulajoknak éri meg adni itt a 2000 alatt bőven
4000-en ragadtál volna be? Akkor árnyalom az általam használt mosolyikont. Én 2745-ön ragadtam be 123 db-bal. Pénteken mozdultam, mert 50 százalék fölötti buktánál általában realizálom az addig virtuális veszteségeket. Adtam és (vissza)vettem, most 1822-es az átlagom (184 darabra), mert nem szívesen nyelek be véglegesen megfeleződő befektetést. Ha felfelé nyit holnap a NAP, akkor van egy 61 darabos többletem, ha pedig lefelé megyünk, akkor majd mérlegelem a bővítés időzítését, hogy a játszópénzemet legalább 30 százalékos virtuális buktára tudjam feltornázni (ott aztán majd repül a 61 darabos többletem), ha már így alakult. Ez kettős könyvelést feltételez, aminek haszna az év végi adókiegyenlítésnél, esetleg a játszópénz mielőbbi(!) mobilizálásánál jelentkezhet. Hátránya, hogy piszokul nagy realizált bukta is lehet belőle (esetemben az App, kicsiben a FQ), ha folyamatos a zuhanás, és nincs realizálható hullámzás. Mindezzel nem fényezni akarom magamat, hogy lám milyen ügyes és sikeres vagyok, hanem leírtam a kiizzadt, leginkább kockázatkerülő tőzsdézési gyakorlatomat. És még valami. Nem zárható ki, hogy a NER-ben is lehetséges a tőzsde általi pénzmosás, esetleg a konkurenciával való leszámolás (Syn). Mindezek a Nap Nyrt. esetében sem kizárható lehetséges fejlemények, egy felfüggesztés pedig (OTT, KartonP.) hosszú időre sakkot adhat a befektetéseinknek. Vagy végül mattot.
Mindez a már megvett és önállóan termelő "leányok" dolga, ha jól értem. A Nyrt. dolga (többek között), hogy mindehhez (és a növekedéshez) olcsó pénzt szerezzen a tőzsdéről mint kockázati tőkepiacról.
No meg Paks II-vel is történhet még akármi is. A zártkörűen létrejött MET se vacakolt anno sokat, és szintén nagyívűek a napenergiás terveik - ahogy olvasom.
Azért még azt is ki lehet számolni, hogy ennyi termelési kapacitásnál mennyi lesz a bevétele a cégnek. Az áramtermelés ha kiépül a technika (ami sokba kerül) stabil bevétellel működik, kis költségekkel.
Simán. :) Főleg ha 22.04. végére megduplázzák/triplázzák az eszközállományt. Amíg lebeg az újbóli tőkeemelés ideje és mértéke, addig persze eshet az árfolyam, be kell állítani valahogy az árat a még hiányzó milliárdokhoz. És lesz is még közben egy közgyűlés. Baromi gyors ez a növekedés, mindez a választások előttre időzítve. (Persze csak próbálok józanul pénzügyi befektetésre spekulálni, érdemben semmit sem értek a dologhoz.)
A nagyon rapid zártkörű alaptőke-emelések lehetnek éppen holdas befektetések. De kizárt, hogy névértéken történnének, ha már ekkora létező kapacitásai vannak a működőképes tőzsdei holdingnak. Ha mégis, akkor az a szapora hígítás miatt tényleg tolvajlás lenne.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf