Amúgy ma beszéltem napelem telepítéssel foglalkozó szakemberrel, aki szerint nem csak a lakosság van itt erősen féken tartva, hanem a Lölő energia business érintettsége miatt az erőművek is. Neki egyértelmű javaslata volt, hogy engedjem most el ezt a zöld őrületemet a picsába, mert szép gondolat, de nem lesz pénzem belőle. OTP Klímavált papírt is eladtam 50%-ban pár hete. mert csak nyönyörgött, azóta is esett még. USA-ban a zöld ETF-em 30% minuszban, pedig abban hidrogén, litium, szél és napenergia is van. Hát bsszák meg, akkor rohadjunk meg itt a Földön az olajban, szénben, gázba fetrengve. Nesze neked klímaváltozás. Pénzt kéne ide bevonzani, nem kifordítani belőle a befektetőket.
Bár nem szólítottál meg, de mivel sok kis papírban próbálkozom, ezért merek itt véleményt formálni. A szektor jó, a cég eredményei jók, de nincs story. Megakrán, Épduferr is storyra indult, itt fék van, ahogy az Astraban is. A türelem fogy, mozgás meg semmi. Személy szerint a pakkom felét itt kis bukóval eladtam és máshol pörgettem meg. Nem fogom visszahozni addig, amíg nyoma sincs sem storynak, sem spekának. Hiába veszed felfelé, valakinek megéri visszaadni az emelkedést. Ez nonszensz.
Szia! Azt kérdezném tőled, hogy változott-e a véleményed a részvény jövőbeni kilátásairól év eleje óta? (Mert ugye látom az ár alakulását és láttam azt itt a blogon, hogy aki legjobban vette a NAP-ot hosszú távra és mindenben Veled értett egyet az időközben lefalcolt, sőt másokat is az Opuszba csalogatott, aztán lelkendezett, hogy ott milyen hamar behozta az itteni bukóját. Engem hülyének néztetek amikor azt írtam, hogy ezer Ft alatt is fogok belőle venni, mert ti nagyobb tudással rendelkeztek és ti komoly elemzések meg pénzügyi matematikai módszerekkel megtámogatva vesztek részvényt, én pedig csak a józan eszemre hagyatkozom. Én valóban vettem is. Végig vettem az esést, bár ti emelkedést prognosztizáltatok. De ugye valamikor azért neked is igazad lesz és nem bukja el itt mindenki a gatyáját is?)
Konkrétan: 19. cikk A vezetők (managerek) ügyletei
(11) A 14. és 15. cikk sérelme nélkül a valamely
kibocsátónál vezetői feladatokat ellátó személy közvetve vagy
közvetlenül nem bonyolíthat ügyleteket saját javára vagy közvetve vagy
közvetlenül harmadik fél javára a kibocsátó részvényei vagy
hitelviszonyt megtestesítő eszközei, illetve az ezekhez kapcsolódó
származtatott termékek vagy más pénzügyi eszközök kapcsán egy
harmincnapos tilalmi időszak leteltéig azt megelőzően, hogy sor kerül az
időközi pénzügyi jelentés vagy az év végi jelentés bejelentésére,
amelyet az érintett kibocsátó köteles nyilvánosságra hozni a következők
szerint: a) azon kereskedési helyszín szabályai, ahol a kibocsátó részvényeit forgalmazzák; b) a nemzeti jog.
Azaz szó sincs arról, hogy srv ne lehetne az időközi beszámoló közzététele előtti 30 napban. De mint tudjuk, az MNB sajátosan értelmezi a jogszabályokat. Néha megszalad náluk a fantázia, és belép a képbe az "elvárható lett volna" meg hasonló nyalánkságokkal fűszerezett utólagos máshogy-gondoljuk-mert-megtehetjük-csakazértis attitűd. Gondolom nem véletlen az se, hogy a Pannergy sok év srv gyakorlat után idén a féléves jelentés közzététele előtti 30 napra leáll vele. Annyira egyértelmű, hogy nem kellene leállni, de nem hiszem, hogy maguktól találták ki azt, hogy most ilyet léptek.
Féléves jelentés közzététele előtt 1 hónapig nem lehet saját részvényt vásárolni ha jól tudom. Utolsó saját részvény vásárlás augusztus 24-én volt, akkor most később lesz a jelentés?
jóideje megállt az esés, szépen csúszunk oldalra. lehet még egy kiszálló, de innentől felfelé is lehet végre az irány. ha valaki belevesz, hirtelen fog indulni.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf