Nem futottok soha a kisbefektetoket . Folyamatosan fektetnek be nagybefektetok cca 2,5 milliardrol egy ev alatt 8 milliardra ment fel a jegyzetttoke 1250 arfolyamon.
Egy tőzsdei cégnek nem csak az a dolga, hogy fűtse a kisbüfiket, mert nem mi fogjuk az árfolyamot mozgatni. Próbáltuk, de nem ment mert valaki állandóan ráadott. És nem egy marinéni, hanem akinél van/volt tétel. Egy év alatt a papír zéró hozamott hozott egy olyan piacon, ami elvileg a jövő. Mentségére legyen mondva, a Covid éra után (amikor is nagyot mentek ezek a papírok) a a solar/wind/hydrogen cégek csak szarakodnak de pl a First Solar duplázott egy év alatt. A cégnek azon IS kellene dolgoznia, hogy a nagyok szeressék és ha nincs erőforrás (jó) befektetési tanácsadóra, akkor érdemes körbenézni. ALTEO árfolyama majdnem triplázott 1,5 év alatt az energetikai szektorban. Marketing nélkül nem lesz eredmény, ezt már látjuk az AW példájából. És igen, amíg nincs szemmel látható osztalék, addig minket kisbüfiket az árfolyam érdekel. Ha nem tetszik, akkor nem kell tőzsdére hozni a céget, vannak más forrás bevonási módszerek is.
A kisbüfikkel csak a fórumon foglalkozik a cég! Nem is értem miért, és miért éppen az igazgató az erre hivatott személy. Csányi, Boks, Hernádi válaszolgatna nekünk a felvetéseinkre a Portfolio fórumon? Ugye abszurd. Én marha nagy svindlit érzek itt ebben az egész NAP nyrt-ben. Persze ez csak megérzés, nem tudom tényekkel alátámasztani.
nem voltam itthon tőzsdezáráskor, nem volt lehetőségem felkötni 1150-re "tíz forinttal" hogy ne legyen ilyen gyászos a heti záró. senkinek másnak nem jutott eszébe. fene megette az egészet. Földvári úr, ha elviszem a közgyűlésre a pakkomat, átveszitek 1200-ért? :-D elvileg elég jutányos ár, hiszen a tőkemeléskor 1252-t kértetek érte
1108. Kinek éri meg ilyen áfrolyamon adni? Miért nem tette be mondjuk 1130-ra limitre, mikor látta előtte elvittek hasonló mennyiséget 1150-en? Mintha szándékosan akarná lejebb 'szni az árat...
Nem egy-két hónap telt már el a főnök ígéretei óta és én, mint fórumozó kisbefektető elégedetlen vagyok a részvény tőzsdei árával. Ez halott! Lesz belőle énekes halott?
Nekem a minimális árfolyamelvárásom, hogy legalább az állampapírok hozamokat tudja hozni a papír, ne értéktelenedjen el a pénzem, ha ebben tartom és ki szeretnék szállni, el akarom adni (likviditás!) - ez sajnos nem teljesül. Amíg a legutóbbi tőkemelés értékét sem érjük el (1252), nincs miről beszélni. Most nézem aktiális árfolyam: 1116... Nem örülök...
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf