Az a baj hogy szakmailag a jelen hálózati helyzetben igaza van az erőművet menet rendeznek és ha hibáznak fizetikk a ki szabályzás arat . A lakossági termel össze-vissza nincs menetrend és így nincs hiba. A szabályozást meg fizesse a mavir ? Nem kellett volna a lakosságot feltüzelni szakmailag marhasággal
Ma 12-13 és 13-14 óra között az ország villamosenergia exportja meghaladta az 1GWh-t. Ilyen korábban még nem fordult elő, a közelében se járt ennek a termelés. Ez alapvetően a napelemes termelés miatt jött össze, bár jó kérdés, hogy ilyenkor miért nem veszik vissza a gázos erőművek teljesítményét.
Tönkre menni a cég nem fog, de a kisbüfiket megcumiztathatják. Van "jó" példa ilyesmire a BÉT-en néhány. És ahogyan ez is indult, ez nekem egyre cumi szagúbbnak kezd lenni.
én már nyakig benne vagyok, "all in". megvárom, amíg véget ér a válság, egy napelemes cég csak nem fog tönkremenni egy olyan időszakban, amikor energiahiány van...
Ezt én sem értem. Fanatikus Nap rajongók, felbeszélők, elemzők miért nem veszik? Az eredmények jók. Tigus szerint nem speka részvény, de szerintem, ha a spekák fel nem húzzák ez itt fog rohadni 1200 körül. Ha meg a spekák felhúznák azonnal dobni kell!
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf