Topiknyitó: Portfolio 2015. 02. 24. 08:07

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?  

Ugrás a cikkhez
A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 02. 28. 13:55
Előzmény: #1716  watson
jó-hogy mondod- erről én se vagyok kellően meggyőzve!!!!!!!!!!!
Van itt bőven kakukk tojás elrejtve!!!

-Ezt a "kvalitást" még lekérdezni se tudom..
mondanak ezt,mondanak azt,azt a legkönnyebb- -LÁTNI kellene nekem is!!!!!!
-mi van,ha holnap mi jövünk sorra-
Törölt felhasználó 2015. 02. 28. 12:50
Előzmény: #1717  watson
majd kiderül, bizonyosan meg fogják vagy már vizsgálják is. de ha nincs a nevén részvény onnantól nehezn bizonyítható hogy kala pál nevén lévő 3 millió darab opimus részvény az tulajdonképpen pintéré vagy akár a budacashé. miután gazdasági emberekről van szó érdemes azt feltételezni hogy nem olyan hülyék hogy saját nevük alatt tartanak részvényt. ahogy apolitikusaink is mind csórók tranbattal meg egy 50 nmes lakás 1/8ad részvéel rendelkeznek. nem kell félni, nem fognak találni semmit.
Phylaxa 2015. 02. 28. 12:40
Előzmény: #1717  watson
Én is a tulajdonosokat hiányolom. Nekem nem mindegy, hogy ki a tulajdonosa valaminek.

Nem korrekt, ez tény.
watson
watson 2015. 02. 28. 12:19
Előzmény: #1714  okinava
Ez a tájékoztatás félrevezetés. ha van valakinek energiája büntetőjogi kategóriát feszegethet.

Pintér Zoltán, mint az Opimus meghatározó tulajdonosa közvetetten tulajdonolja ráadásul jelentős mértékben.
Aki ilyen hazug félrevezető tájékoztatást ad az másra is képes...

A BudaCrash tulajdonában és a büntetőjogilag felelős tulajdonosai birtokában is lehet közvetetten nagyobb részesedés ami bűnügyi zárlat alá kerülhet és jelentősen befolyásolhatja a társaság jövőbeni tulajdonosi struktúráját és kényszer értékesítésekkel az árfolyamát...

A névtelen közzétevő meg úgy általában a szánalom csúcsa...
watson
watson 2015. 02. 28. 12:11
Előzmény: #1681  dovan
"Nekem nagyon gyanús, hogy nem egyéni számlán van az értékpapír."

Nem tudom a BC-nél hogy van de normális helyeken egyéni számlán vannak a papírok.

Akinek van KBC Equitasos (vagy KBC Securities) elérése az a Webbrókerben (PETI-ből egy ikonnal elérhető) a Beállítások / Ügyféladatoknál megnézheti a 144...-el kezdődő egyéni KELER számlaszámát is.
Törölt felhasználó 2015. 02. 28. 10:54
Előzmény: #1714  okinava
"Szép" ez nem esik ki az elszámolásodból-
okinava 2015. 02. 28. 10:27
Előzmény: #1713  Törölt felhasználó
Az OPIMUS GROUP Nyrt. (Cg. 01-10-042533, továbbiakban: Társaság) vagyonkezelői tevékenységének megfelelően több leányvállalat befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosa. A Társaság részvényei hosszú idő óta a Budapesti Értéktőzsdén kerülnek forgalmazásra, gazdálkodási és működési adatai nyilvánosak. A hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a Társaság meghatározott időszakonként közzéteszi az 5% feletti tulajdoni aránnyal rendelkező részvényesei nevét, és e körben tájékoztatást ad a részvényesek személyében beálló változásokról.

A Társaság által vezetett részvénykönyvi adatok alapján megállapítható, hogy jelenleg három részvényes tulajdoni hányada haladja meg az 5%-ot, és együttes részesedésük nem éri el az alaptőke 33%-át. A Társaságban a BUDA-CASH Brókerház Zrt. részesedése 5,25%, Pintér Zoltán nem rendelkezik részvénnyel.

A részvények jelentős hányada több ezer részvényes tulajdonában van.

A Társaság igazgatótanácsa független tagokból áll, a BUDA-CASH Brókerház Zrt. tisztségviselői, illetve azok hozzátartozói nem tagjai a vezető testületnek, illetve a Társasággal semmilyen jogviszonyban nem állak.

A Társaság többségi tulajdonában álló leányvállalatok önállóan, külső befolyástól mentesen és eredményesen folytatják tevékenységüket. A gazdálkodásukhoz esetenként szükséges külső finanszírozást nemzetközi tulajdonban lévő nagybankok biztosítják. Az érintett társaságok törlesztési kötelezettségeiknek gazdálkodási eredményeikből, külső források igénybevétele nélkül, határidőben eleget tesznek.

A Társaság többségi tulajdonában álló Wamsler SE, Csabatáj Zrt., Hidasháti Zrt., Holiday Resort Kreischberg Murau GmbH, valamint az 50% részesedés mellett működő EURO GENERÁL Zrt. 2014-ben nyereséges gazdálkodást folytatott, melyet a közeljövőben nyilvánosan közzétételre kerülő beszámolók is alátámasztanak. A Révay 10 Kft. által működtetetett irodaház csaknem teljes kihasználtság mellett pozitív üzemi eredményt ért el, és a CIB Bank Zrt. felé fennálló hiteltartozását pontosan teljesíti.

A Gazdasági Rádiót üzemeltető MŰSOR-HANG Zrt.-ben a Társaság részesedése 2014-ben megszűnt.

Részvényeseink értékpapírjai biztonságban vannak, a Társaság és leányvállalatai működése hosszú távon biztosított, erre tekintettel a részvények tőzsdei árfolyama várhatóan rövidesen ismét a jelenleginél magasabb, reális értéket tükrözi.

A BUDA-CASH Brókerház Zrt.-nél vezetett értékpapírszámlák ideiglenes zárolását követően a részvények korlátozás nélkül forgalmazhatók, illetve más pénzügyi vállalkozás által vezetett értékpapírszámlára vezethetők át.

OPIMUS GROUP Nyrt.
Törölt felhasználó 2015. 02. 28. 08:03
Előzmény: törölt hozzászólás
Te vagy a jóváhagyó értem!!!!!!!-
Te mondod meg mennyit írnak jóvá
hu-ha- 20. SENKI A SORBA ILLENE TUDOMÁSUL VENNED-
Törölt felhasználó 2015. 02. 28. 07:58
Előzmény: #1710  Törölt felhasználó
Rám(én nevemben) feleslegesen vetítesz!!!
Dován***** Beírását senki nem tekinti
magáénak!!! Továbbra is CÉLPONT ALÁ ESNEK
A KISBEFEKTETŐK!-Ezen kéne elgondolkodni*
25 éve a Bróker cégeket nem lehet kordába
tartana- Persze,HOGY MEGRENDÜL MINDENKINEK A BIZALMA//-Kártérítés? -Felfűznek-MEGKAPOD!
Be vagy oltva?! engemet feleslegesen szekírozol! -Ami pedig a KÁRTÉRTÉRÍTÉST
illeti megoldják NÉLKÜLED IS!!!
Az az igazi kérdés akárhova viszed a pénzed
VÉDTELEN VAGY!!!!!!!!!!!!!!
További kellemes napot.

Dován eln. betetelek

Azért ehhez nem kellene olyan nagy IQ. Csupán annyi, hogy a kelernél ne a brókercégnek legyen egy nagy gyűjtőszámlája, hanem az ügyfeleknek egyéni alszámlái is. Amikor egy megbízás teljesül, akkor az értékpapírok ésvagy a pénz a keleres alszámlán kerüljön elszámolásra, amihez az ügyfélnek legyen ellenőrzés céljából olvasási hozzáférése, esetleg a keler emilben kiküldheti a napi egyenlegértesítőt.
Ezen felül a brókercég kezelhesse tömegben is a papírokat, mondjuk ha kölcsönszerződést köt az ügyfelek egy részével, azokkal, akik adott esetben shortra odaadnák a papírjaikat.

Ehhez fejlesztésben a kelernél kell néhány szerver, meg nyilván némi kódolás.

Amit most a buda-crash eltűntetett, abból feltehetőleg 100 évre ki lehetett volna fizetni az infrastruktúrát és nyilván nincs többé ennyi eltűnt papír, nincs ilyen brókerkockázat.
Törölt felhasználó 2015. 02. 28. 07:43
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 02. 27. 22:31
Előzmény: #1709  Törölt felhasználó
Muszáj neked rettenetes helyesírással, érthetetlenül megfogalmazott szövegekkel szétoffolnod a topicokat? Tényleg ez szórakoztat?

Szeretem a véleményszabadságot, de szerintem neked orvosnál a helyed.
Törölt felhasználó 2015. 02. 27. 22:27
Előzmény: #1708  Törölt felhasználó
Bocsánat monopol jogot gyakorolt
Törölt felhasználó 2015. 02. 27. 22:24
Előzmény: #1706  Törölt felhasználó
Ez is olyan,ha akarom egy kalapba vagyunk,
ha akarom nem-
Régen is az Állam monopol jogot élvezet-
igen csak ne velünk(kisbefektetőkkel) szemben-
Törölt felhasználó 2015. 02. 27. 22:22
Előzmény: #1690  Törölt felhasználó
Ez valószíneg így van. Összegben ezért nyilván a pénz, állampapír vezet. Utána jönnek a részvények, azon belül főleg a bluek. De én azért pl. azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy valamelyik spekipapírt mondjuk megshortolták ügyfélpapírokkal. Nem a leggagyibb, illikvid cuccokra gondolok, de pl. E-Star 12000-től lefele... Vagy BTel még 1 éve 1000-ről, 800-ról...
Törölt felhasználó 2015. 02. 27. 22:15
Előzmény: #1705  noworf
Srácok lépek!!- ez a dován hsz mikor
érjük mink el azt-
jó éjt-
SOK SIKERT-
noworf 2015. 02. 27. 22:10
Előzmény: #1701  detto71
Tájékoztatási kötelezettség III.
Aa közöttünk érvényes szerződés ill. A jog alapján is kötelező lett volna a rendkívüli tájékoztatás, hiszen amint már írtam ehhez minden rendelkezésre áll/állt valamint azt hiszem nem a normál ügymenet része az ami történt! Ha igazak a hírek, emberek mennek tönkre, lehetetlenülnek el stb! Pl: meghalok és a számlám üres, rokonaim nem értesítik a BC-t ahonnan időnként pénzt kérnek a számla fenntartásáért, majd pert indítanak/ behajtást eszközöknek az örökösökön! A bíróság előtt megáll az a védekezés hogy BC miért nem figyelte az újságok halálozási rovatát???
Egyszóval? Elektronikus tájékoztatás a történtekről, mellékelve az ügyfél számla összesítőjét a korrekt eljárás, a szenzációhajhász bulvár ripacskodás helyett!!!
Törölt felhasználó 2015. 02. 27. 22:10
Előzmény: #1703  detto71
Dován NAGYON rátapintott a lényegre-
De nagyon!!!
>>>>>>>Nagyokét LOPTÁK OTT EL<<<<<<<<<<<
>>>>KICSIK MEG VIGYE EL A BALHÉT<<<<<

igen a "dován" féle leválasztás
-HIÁNYZIK-
Mint egy védő burok!!!!!!!!!!!
Nem elég ezeknek a mi pénzünk-
detto71
detto71 2015. 02. 27. 22:00
Előzmény: #1701  detto71
egyébként meg 1 hónap múlva meglátjuk mi lesz. Teljesen felesleges itt a híreket értlmezni, mert senki sem tud biztosat, csak találgatunk. Bármi lehet, most már én is azt mondom. Lehet, hogy egy db rv nem kapunk vissza vagy meglepetésre majdnem az egészet ki tudja...
noworf 2015. 02. 27. 21:59
Előzmény: #1695  Törölt felhasználó
A jog szerint ez a kivonat a MNB által elismert!!! A számla tartalmáért a felelősség a mnb-t terheli! Csak a viták elkerülése végett....
A kirendelt felügyelő biztos ellop valamit, valós teljesítés nélkül kifizet egy számlát, teljesítésigazolást állít ki, majd nem fizet stbstbstb. ezek azonosan elbírálandó esetek, mindben a felügyelőbiztosok ill. Az őt delegáló intézmény a felelős!
detto71
detto71 2015. 02. 27. 21:56
Előzmény: #1699  noworf
ha belépsz az ügyfélkapura vagy magára a buda cash honlapjára azért ott tájékoztatva vagyunk az ügymenetről. Személyes e-mailt ne is várjál.

Nézegesd az ügyfélkapudat, ezt tanácsolják is. Hogy ez most mennyire elég az ízlés kérdése.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek