A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Ha nojbi lóvéja eltűnik az nem baj, tolvajtól lopni, az nem akkora gáz!
Érdekes módon akkor nem sírt, amikor a bc tolta be a kamu papírját a tőzsdére! Sötét kis gnóm...
Én is, és sokunk ezt kívánná (vagy még erősebbet), de hát ez nem "eu konform". De én meg erre azt mondom, hogy sz@rok az eu-ra, igenis legyen már végre rend az országban. Én visszaállítanám a korabeli büntetéseket. Aki lop, kezét levágni, hogy máskor ne tudjon. Halálért, halált. Aki viszont becsületesen él, annak ne legyen bántódása.
Ja, hogy emberi jogok... kizavarnám az összes emberi jogi aktivistát az országból. Mert azt valahogy senki nem forszírozza, hogy akivel szemben a bűncselekményt elkövették, annak is lettek volna jogai.
Lehet, hogy ezek közhelyek, de szállodához hasonló börtönöktől senki ne várjon visszatartó erőt.
De szép lenne!
Csak néhány apróság...
Ki a f engedte be update szart a tőzsdére???? Ugye ez nem az előző MNB PSZÁF BÉT volt?
A többi kamu papírt kik engedték be?
Kik nem ellenőriztek állítólag elég hatékonyan 15 évig?
Mind ismerjük a neveket, senkinek semmi baja, mind gazdagok és röhögnek rajtunk!
A 100 millió fölötti károsultak -a mostan i ismereteim szerit -még nem nagyon szólaltak meg, mert itt a forumon zömében a kis halak lehetnek és keseregnek.....
A felügyelő biztosok ill. kinevezőjük a MNB felel a bc jelenlegi működéséért! Erkölcsi és anyagi felelősséggel! Én pont ugyanott tartok a szamlámmal kapcsolatosan mint te!
Ami történik, abból tudható, milyen utasítással rohanták le a bc-t!
Mindent leállítani, semmit nem közölni érdemben a számla tulajdonosokkal, húzni az időt, amíg politikai döntés nem születik a teendőkről! Nem jogi, nem törvényes hanem politikai!!!!
Néhány helyen már felvetették egyesek, hogy a pénz egy részét már ellopták, másik részét meg éppen most nyúlják le! Érdekes felvetés, mert valóban, hogyan is tudom majd ellenőrizni hogy mi történt az értékeimmel?
Sajnos, idehaza az ellenőrzési rendszer legfontosabb eleme az, hogy kellemes jövedelemhez jussanak a vezetők, akik általában kibukott, szakmájuk hoz nem értő pénzügyi vezetők voltak előzetesen!
A MNB és PSZÁF áldásos működése kell ahhoz, hogy a jelenlegihez hasonló esetek forduljanak elő! Ami az üggyel kapcsolatosan egy hete történik, az meg a vicc kategóriája!
Ha hozzáveszem, hogy Magyarországon a számviteli törvények nem engedik meg egy (letétkezelő-) banknak, hogy egy brókercég gyűjtőszámláján egyesével legyenek nyilvántartva és biztosítva a brókercég ügyfelei, akkor azt hiszem nincs is miről beszélni.
Nálunk Franciaország- 2x100.000EUR-ra van biztosítva minden számla egyenként. A visszaélések pedig - a működési modellből fakadóan - eleve ki vannak zárva.
Egy ismerős véleménye. Sajnos az érték papír kereskedés ellenőrzési szabályai eddig nem voltak megfelelőek nálunk eddig.
Hagyni kell vannak sajnos beteg emberek.
Írtam a bc.-nek fekinálták a kereskedelmi felületet, ez előtt is ide be lehetett lépni.DE én a számlakivonatba akarnák belépni azt kérten, amit havonta kell küldeni, ügyfélszám ,jelszó,ezt újból megismételtem, még nem válaszoltak. a kereskedelmi felületen ott a pénz a számlaérték.
Úgy látáom ,hogy az mnb mossa a szaros gatyáját, ebből hossz ideig elhúzódó perek lesznek a felelősségük miatt ami a mulasztásban , de lehet más és többfelróható dologban testesül meg stb..
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546