A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
A tájékoztatás nem más( mar amit a MNB csinál ) mint bulvár parádé!!!
Ügyfelek vagyunk, a MNB ismeri az elérhetőségeinket, rendelkezik az adatbázissal ámi az elérésünk alapfeltétele! Teljes mértékben felel hétfő óta a törvényes működésért, kötelezettség sértően cselekszik ill. Nem cselekszik amikor leszarja az ügyfeleket és a sajtóban kommunikál egymásnak ellentmondó, szinte szándékosan pánikkeltő módon!
Budacash ügyfélként eddig a percig nem kaptam a szerődött szolgáltatómtól semmiféle hivatalos tájékoztatást, információt a részvényeimmel a pénzemmel kapcsolatosan! A céget vezető, hétfőtől teljes anyagi és erkölcsi felelősséggel terhelt MNB a sajtón keresztül csak befektetéseik elvesztésével fenyegeta Bc ügyfeleként mindenféle konkrétum nélkül! Ezért kezdtem az előbb ,úgy hogy tájékoztatási kötelezettség!
Be csatlakozhatsz!! BEVÁHOZ-
hogy ne-
Tulajdonosi megfeleltetés OK.
lehet az!!- jó nem ezt írják le-
Én is az egész 100%-hoz RAGASZKODNÉK-
De hát bűneset áldozata lettél.
-Valami zsilipet ki kell találni!!
Azé ez nem járja- ami itt régóta megyen!
-
-Teljes átjárás van ott,tudom én-
már a maguk hasznára!!!- meg,ha nem vigyáznak itt a példa!! -póról járunk!!
Persze aki kéri annak ajánlanám akár
+DÍJJAL is- nem sokat kérhetnek azé!!
Hány van olyan alig megy be talán évente egyszer csinál TŐKEPIACI MŰVELETET
(Dován Te vágod!!) ((Leállt a gépem is))
-Áh nincs itt levédve semmi-
nekem az ügyfélkapura jött egy számlakivonat 2015.01.01.- 2015.02.25.-ig tartó időszakra ami ugye tükrözi a 2015.02.25.-i már a felfüggesztés / 2015.02.24. / utáni állapotot.
a számlakivonaton minden stimmel.
Az is kérdéses, hogy a jogosultak közül ki és milyen indok alapján kérelmezi a felszámolási eljárás megindítását. (fizetőképtelenség, ami azt jelenti, hogy a cég vagyona nem fedezi a tartozásait.)
Tájékoztatási kötelezettség....
Azt hiszem itt, ezen a fórumon a bc ügyfelei, ha úgy tetszik károsultjai beszélgetnek! A károsult kifejezés sajnos már most is helytálló, hiszen napok óta befagyott a számlánk és ez már akár önmagában is kimutatható összegű károsodással jár.
A legújabb MNB tájékoztatással kapcsolatosan több problémám van.
- amennyiben a MNB hatalomátvételt követően az ügyfél számláján részveny és/ vagy készpénz van, az az ügyfél tulajdona, semmiféle további cselekménnyel ( felszámolás) tőle az törvényesen nem vonható el!!! Amennyiben ez előfordul akkor a MNB köteles a teljes, hangsúlyozom a teljes kártalanításra!!! Az ok nagyon nagyon egyszerű! A felügyelőbiztosok a MNB átvették a cég irányítását. Minden ezt követő adatközlésért, számlainformációért teljes mértékben felelnek! Ezt két módon kerülhették volna el.
A hatalomátvétel pillanatában semmisnek nyilvánítják az ügyfélszerződéseket ( ez jogi nonszensz ) vagy ugyanezen pillanatban zárolják az elektronikus számla hozzáféréseket!
Az utólagos duma a különféle mértékű hiányokról semmiféle befolyással nincs a számlákra!
Magyarul: ha most minden a számlán van lementeni gyorsan, gyakorlatilag rendelkezni fogtok a MNB által kiadott igazolással!!!
én azt gondolom ha a részvényekhez is hozzányúltak akkor azt csak a 4 bluechip papírral tették mert a többi papírnak a magyar piacon szinte a 0-val egyenlő a forgalma.
szerintem ha már lopnak akkor olyat lopnak amit el is tudnak adni.
ezért szerintem azokat az ügyfeleket érte a legtöbb kár arányaiban akinek sok volt ezekből a papírokból.
Felháborító, hogy a kormány hisztériakeltéssel hergeli az érintetteket, politikai haszonszerzés reményében. Varga úgy nyilatkozik, mintha már átvilágították volna az érintett társaságokat és számára tiszta lenne a kép.
Arra nem gondolnak, hogy a meggondolatlan nyilatkozataikkal általános bizalmi válságot gerjesztenek. (persze lehet, hogy éppen ez a céljuk, mert a hatalomért nekik semmi sem drága)
A kérdésfelvetés, különválasztás jogos. Mert ez határozza meg, hogy milyen problémával állunk szemben. Valóban a fő kérdés, hogy ez egy brókercég csőd/csalás? Vagy egy bank/takarék csőd, amire azért volt példa az elmúlt években. Jelen infók alapján mindkettő lehet. Lehetett szar a DBR gazdálkodás, amire felhasználták a partneri / tulajdonos haveri brókercéget. De lehetett fordítva is, hogy a haveri brokicég lenyúlta a DBR-es pénzeket is.
Mindkettő és ezek bármilyen arányú kombinációja is lehetséges.
A Buda-Cash nem is biztos, hogy felszámolási helyzetben van. A DBR bankcsoportnak a helyzete rosszabb.
a Töröcskei féle Széchenyi Kereskedelmi Banknál ahhoz hogy működhessen jelentős tőkésítést hajtottak végre, ennek ellenére a csődöt nem tudták elkerülni. Érdekes, hogy ennek büntetőjogi következménye nincsen.
Furcsa, hogy leginkább a Buda-Cash-ról szól a történet (Matolcsiék szándéka szerint) és nem a Buda-Cash bankcsoportról. Pedig ez két egymástól elkülönülő profilú társaság. Az egyik elsősorban értékpapír kereskedő, a másik egy nemrégiben a Takarékbankok erőszakos megszüntetése következtében létrejött bankcsoport. Elvileg egymástól független cégek, némi tulajdonosi összefonódással. Ha igaz, hogy hozzávetőlegesen a hiányzó tőke 2/3-a a Bankcsoport tevékenysége által párolgott el, akkor közel sem igaz az MNB-Kormány által szajkózott álláspont, hogy évtizedes ellenőrzési mulasztás okozza a hiányt. Annál inkább az, hogy a Takarékbankok átalakulása során vélhetően úgy kaptak működési engedélyt az MNB-be olvadt pénzpiaci felügyelettől, hogy azt az alapfeltételt kellően nem vizsgálták, hogy a szükséges tőke a DBR rendelkezésére áll-e. Az esetleges kártalanítás esetén ha ez utóbbi helyzet bizonyított, akkor ezért az államnak (MNB-nek) teljes kártérítési felelőssége van.
Valami zsilipet ki kell találni, csinálni kell-
Azé nem járja-
Teljes átjárás van ott tudom én-
már a maguk hasznára!!!- meg ha nem vigyáznak itt a példa-
Persze aki kéri annak ajánlanám akár
+DÍJJAL is- nem sokat kérhetnek azé!!
Hány van olyan alig megy be talán évente egyszer csinál TŐKEPIACI MŰVELETET
Dován Te vágod-
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546