A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
olyan érzésem van hogy amit itt megtaláltak vagyont, oda akarják adni a quaestoros károsultaknak, mivel minket már a polgári pereskedésre akarnak felszólítani..nekem teljesen ez jön le..
ha különbözik az általuk nyilvántartottal akkor gondolom azt kiemelik és neked kell igazolni bef számlákkal..
az meg már hamisitás kategória..nem javaslom..
Amúgy a számlákat manipulálhatják is.
Akinek pár ezer forint egyenlege volt, benyújt igényt egy nagyobb összegre vagy értékpapírra?
Nem tudják követni kibogozni kinek mi volt.
Sokáig eltart, élelmes bróker családtagja nevére kiállíthatott letéti igazolást nem létező részvényről is akár.
Van bárkinek személyi igazolvány szám az egyenlegközlőjén? (Anno lemásolták a fiókban, kérje onnan a felszámoló...)
Azonosítsanak a kifizetéskor, minek bonyolítanak agyon mindent?
azt hiszem teljesen mindegy, egyikünk sem tudja mi a jogszabály. Ameddig nem kapjuk meg hogy mink van meg nincs is jelentősége. Az pedig leghamarabb május legrosszabb esetben 2016. júliusa. ennyi
Azt gondolom, hogy megvárják a 24-két és akkor tudják megkezdeni a feldolgozást, hogy a most kiküldött számlaegyenlegtől van e eltérés, az mennyi vagy nincs.
Most nem tudunk mást tenni mint várunk.
Szerintem ez Májusban meg lesz.
"A fellelhető ügyfélvagyon nem része a társaság vagyonának ami felosztásra vár. " ... a baj csak az hogy a folyamatban lévő büntető eljárás keretében az NNI zár alá vételt rendelt el valamennyi értékpapír és pénzforgalmi számlájára, tehát az ügyfélvagyon hiába nem része a társaság vagyonának, az számlák zár alatt vannak....
Igen ez így van. Azért írtam lejjebb, hogy ez csak egy egyenleg közlő, és mint írod majd a következő egyenlegközlőből fog kiderülni, hogy mi van meg és mi nincs.
na most beszéltem a bc-vel.
Ez a hivatalos követelésünk alapja.
Fogunk kapni egy másik értesítőt, amin a visszadaható eszközök vannak.
Ezt leghamarabb májusban kapjuk meg, de lehet 1.5 év is és addig a beva nem fizet, hiszen nem tudja hogy mi hiányzik.
Ha ezt az értesítőt megkapjuk onnan megy a kártalanítás a beva és a visszaosztás is.
A meglévő vagyont a felszámoló a befektetők részére közvetlenül kiadja, azaz a fellelt értékpapírt és pénzt a befektető által megadott számlára átutalja, illetve áttranszferálja.
A meglévő vagyon kiadása után még mindig megmaradó hiány lesz a Beva által nyújtandó kártalanítás alapja.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546