ne haragudj BobyPf, tényleg ne erőlködj, tudod például a mantra mit jelent. Ott írtam direkt a kedvedért utána, hogy a gondolat befogadáson nem az azzal való azonosulást értem. Harmadszor kelljen leírni neked, ne beszélj többesszámban a másikról (lassan ez viszont már mantra lesz). Szedd össze magad légyszíves.
Vagy megdolgoznak érte, az elitük meg nem lop annyit, mint a miénk.
"Avagy Isten igazságos."
Vagy nincs is Isten és így köze sincs a kérdéshez.
"Nincs arisztokráciánk, ahogy pl. az angoloknak, akik megtanítják, taníttatják a vagyon megörzésének módját fontosságát az utódaiknak, mégha az rablott vagyon is"
Van arisztokráciánk, csak nem így hívják őket. Amúgy lopni tanítják az embereket.
még egyszer és tényleg utoljára megpróbálom ismételten leírni, mert biztosan én vagyok képtelen jól megfogalmazni.
De előtte: nem ezen jár az eszem, még akkor sem, ha alkalomadtán írok róla. Úgy emlékszem, hogy a kapitalizmus szót még csak le sem írtam, de a rothadó, nyugatiként végképpen nem aposztofáltam.
Ezt megint te vetítetted rám.
Amiről írtam, az pusztán annyi, hogy a nagy hitelminősítők ennek a ma érvényben lévő, kialakult világrendben alappillérek. A világgazdasági szereplők ha tetszik, ha nem (hallotton nyugat-európai politikusok szájából igen kemény kritikákat velük szemben) alapul kell vegyék. Lehet prüszkölnünk ez ellen, de amíg ez a hatalmi (politikai és gazdasági) struktúra fennáll a világban, addig -tetszik vagy nem- nem lehet őket megkerülni.
És ezek után írtam mintegy mellékesen, hogy viszont még a Római birodalom is elbukott.
Ebből vontad le azt a következtetést, hogy nekem a "rothadó nyugati kapitalizmus" bukásán "jár az eszem" és ennek kapcsán hoztál fel mindenféle, a szocializmusban megfogalmazott hülyeséget úgy, mintha ezekkel a jelmondatokkal én szimpatizálnék picit is.
A nyugat ahogy él, azt valaki megfizeti. Pont a végire. Avagy Isten igazságos. Amennyivel ők jobban, mi annyival rosszabbul. A sánta is örül, mert amennyivel rövidebb az egyik lába, a másik pont annyival hosszabb.
Nincs arisztokráciánk, ahogy pl. az angoloknak, akik megtanítják, taníttatják a vagyon megörzésének módját fontosságát az utódaiknak, mégha az rablott vagyon is. Nálunk egy építő, gyűjtögető nemzedéket, mindig egy tékozló követ. Pl. jelmondat minden szülőtől: megadok neki mindent, hogy neki már ne kelljen gürcölni, trógerolni stb stb. A legkárosabb mondat, ami csak elhangozhat egy szülő szájából. Persze nincs is arisztokratikus múlt mögötte...
Gondolom, te és Bob is olyan látens fidesz fanok vagytok, mint a cöf.Tiltakoztok, hogy nem, de azért szégyenlősen minden megnyilvánulásotok azt mondja, de igen. Nekem amúgy mindegy.
szerintem csak akkor vitázz bobbal, vagy velem, ha már nem kategórizálsz, képes vagy a sokféle gondolat és soxor a sajátométól eltérő gondolat befogadására (nem azzal való azonosulásra). Áruló sajnos, mikor a másikat csak egy klisé szerint gondolkodónak tudod elképzelni, akkor a sajátod leszűkítését, és az előbb említettek hiányosságát vetíted ki.
Nem tudom...,adott egy Magyarországon élő ember akinek azon jár az esze, hogy mikor hullik darabjaira, az a rothadó nyugati, kapitalizmus?! Vajon volt már ő nyugaton, vagy csak Nyugat-Ukrajnán járt.?!
mi az a "nektek" és milyen mantrát hallasz tőlem (mert valahogy a többest nem veszem magamra), nyugodtan visszaidézheted az elmúlt napokból, itt vannak az írások.
:) nem, én nem ezen a Földön élek. Életemben sem voltam még külföldön, sosem néztem még körbe. Olyan emberekkel sem szoktam beszélni, akik kint élnek....
Vagy mégis? Már magam sem tudom, úgy elbizonytalanodtam.
De mégis, hiszen ezeket te tudod. :)
köszönöm, hogy véleményemet sommásan minősítetted.
Szerintem felesleges így tovább folytatnom veled ezt a diskurzust.
Őszintén kívánom, hogy soha ne csalódj abban, amiben ennyire hiszel, mert az nem jó érzés. Én már szembesültem néhányszor azzal, hogy amit korábban gondoltam valamiről, az nem volt helye.
mindenesetre én nem használok többesszámot, ha veled beszélek, mert nem gondolom, hogy te egy csoportot, vagy ami még sarkosabb, egy pártot képviselsz. És azt hiszem olyat sem olvastál tőlem, hogy leDK- (jó szó), vagy lebajnaiztalak volna írásod miatt. Te pedig megint ezt teszed.
" kivándorlásról annyit két mondatban, hogy ez volt a nyitás egyik fő szlogene: mehetünk külföldre dolgoz, tanulni... Nos, megyünk. Most meg baj lett. Persze hogy megyünk, mert óriásiak a fizetésbeli különbségek és kevéssé nagyok a megélhetés költségei. Munkanélküliség itt is ott is van. Hol kevésbé, hol jobban. De a tömeges magyar és keleti munkaerőt nyugaton elsősorban azért alkalmazzák, mert olyan munkát is elvállal, amit a helyiek kevésbé, illetve a kisebb fizetés a magyaroknak sokkal többet jelent. Ugyanakkora fizetéssel már csak tényleg a magasan képzett embereket alkalmazzák."
Ezt a m@rhaságot pl. a MN-ben is olvashattam volna.A kivándorlás teljes félremagyarázása, amiben persze van igazság, de így egyben egy humbuk.
Mtelekom