Azt hittem ma már a 338-at fogja ostromolni, nagyon arra számítottam hogy felminősítik hazánkat, hisz valójában ez lett volna a jogos, de hát elfogultság van, továbbá az összes hitelminősítő hiteltelen, szart sem érnek.
Ha bemegy 330 alá,abból cummancs lehet,
a hangulat nem a pattanásnak kedvez most,
de a záróból több minden kiderül majd,
pár napja akkor húzzák fel,ma nem leszek a gép előtt,este majd meglátom.
picit mulatságos, hogy az oroszok még bíznak bennünk, akik maguk is BBB- ban vannak. Nem tudom, hogy melyik európai ország (a németeket leszámítva) tudna a mellényzsebéből 10 milliárd eurót minden gond nélkül kölcsönadni. Nyilván egy olyan ország, amely maga is csak egy fokozattal jobb nálunk. :)
ez a speka, akkor a pillanatnyi állás szerint futch.
Egyébként igen érdekes az indoklás:
"Indoklása elején a Fitch arra hívja fel a figyelmet, hogy a befektetésre ajánlott besorolási fokozatban (pontosabban a BBB kategóriában) az államadósság-ráta átlagosan fele a magyarnak, ami tavaly év végén 79,2%-on állt."
vs. link
ebből idézet:
"Az Egyesült Államok államadóssága átlépte a 15 ezer milliárd dolláros határt az amerikai pénzügyminisztérium pénteki közlése szerint."
"A tartozás ily módon már meghaladta az Egyesült Államok tavalyi 14,5 ezer milliárd dolláros GDP-jét.
Ezzel az Egyesült Államok is azon országok egyike, ahol az államadósság meghaladja a GDP-t. A Nemzetközi Valutaalap adatai szerint Japán GDP-arányos államadósság-rátája 229 százalék, Görögországé 152 százalék, Olaszországé 120, Írországé 114 százalék. Az uniós átlag 82,5, az euróövezet átlaga 88 százalék."
Ez 2011 végi cikk, azóta ezek a számok -Görögország kivételével(de ott az adósságleírás miatt) tovább romlottak.
3 napos ünnep előtt amúgy is sokan szokták adni. Talán nem lesz olyan nagy esés, mert közben nyereséget jelentett. Ez a felminősítés nem volt annyira nagy felhajtóerő...inkább a kivásárlás sztori...ha nyomják tovább
Mtelekom