lehet, hogy nincs igazam de hazai magánbefektetőnek aki nem éven túlra vesz részvényt szvsz nem éri meg osztalékra hajtani a levonandó adó és az eho miatt. az alapokat ezek a tétek nem érdekik.
Eladásban gondolkozok. Osztalék miatt vettem, csak nem tudtam kiszállni az elején.
Eladtam a 2. harmadát is a pakkomnak most. Az 1.részt 940-en adtam el múlt héten.
Köszi a tanácsokat!
Törölt felhasználó2007. 05. 21. 14:22
Mercurius
Ha jól tudom az osztalék alapon árazott részvények mint pl a matáv árfolyama jelentösen függ a kamatkörnyezettől.A hosszutávú mint a 10 éves állampapirok 1bázispontos hozamemelkedése is jelentős árfolyam csökkenést produkálhat.Érdemes vásárlás elött picit utannanézni az állampapuirpiac változásainak,általában jó informátor szokott lenni.
Sok sikert a döntéshez:)
Törölt felhasználó2007. 05. 21. 14:18
Olvasd az elemzők és üzletkötők ajánlásait és cselekedj ellenkezőleg! Pl. mai napra Burány Gábor a CE üzletkötője Mtelekomról azt írta, hogy" a Mtelekom viszont az elmúlt időszak jelentős eladói hulláma után már jelentősebb mértékben visszakorrigálhat". Igaz, vissza is korrigált 930Ft alá..
Hol jön ki leghamarabb a kamatdöntés eredménye melyik oldalt érdemes figyelni?
Köszi
Törölt felhasználó2007. 05. 21. 13:10
Hihetetlen és egyenesen nevetséges ha egymás mellet szemléljük a Mtelekom és a Fotex árfolyamait: lassan megegyeznek,sőt a foti el is hagyhatja a Mtelekomot, miközben nyereség semmi, osztalék a Holdban még évekig..
Mtelekom