Örülök, hogy végre látlak. Szóval az osztalék. Lehet, hogy az Mtelekom idén osztalék után nem lefelé, hanem felfelé fog menni. A mostani árfolyamtorzulásból ez is simán kijöhet. Szép hétvégét Neked is és minden kedves Mtelekomosnak.
"Az elemző szerint mivel a fundamentumok nem támasztják alá, elhibázott lépés lenne hétfőn kamatot emelnie az MNB-nek; az ugyanis biztatást jelenthetne a kamatemelésre játszó spekulánsoknak a kedvezőtlen nemzetközi befektetői környezetben. Továbbra sem számít ezért kamatemelésre a következő 3-4 hónapban az elemző és tartja a március végére vonatkozó 255-ös forint/euro árfolyamprognózisát is."
Maci, számolj inkább visszafelé!
Ha pl. osztalékszelvény vágás előtti nap a papír akármilyen okok miatt 600 forint, az akkor is azt jelenti, hogy ebbe az árba már beépült az osztalék mértéke is. Ezért mondtam azt, hogy nem befolyásolják a külső tényezők az osztalék beépülésének az idejét, ami korábbi osztalékkifizetéseket visszanézve kb. szűk két hó...
bullnak
Az elemző emlékeztet arra a napokban közzétett statisztikára, amely a bruttó bérnövekedési ütem terén jelentős lassulást jelzett Magyarországon. Ez mérsékelheti az MNB bérkiáramlással kapcsolatos "fejfájását", de korai még elmúló inflációs veszélyről beszélni az idei első negyedéves adatok hiányában. Azok azonban Török véleménye szerint megerősíthetik majd a lassuló bérnövekedési dinamikával kapcsolatos kibontakozó tendenciát.
Az elemző szerint mivel a fundamentumok nem támasztják alá, elhibázott lépés lenne hétfőn kamatot emelnie az MNB-nek; az ugyanis biztatást jelenthetne a kamatemelésre játszó spekulánsoknak a kedvezőtlen nemzetközi befektetői környezetben. Továbbra sem számít ezért kamatemelésre a következő 3-4 hónapban az elemző és tartja a március végére vonatkozó 255-ös forint/euro árfolyamprognózisát is.
Fenyő:
gondolkozz , egyik részvény sem éri azt amennyit érnie kellene...az osztalék 70 ft...akkor a most elfogadott ár plussz 70ft.....910ft...remélem , hogy nem lesz igazam.....de sajnos meg van rá az esély!
Mackó, én ahhoz az egy hónaphoz még kicsit tennék, ha nem lennék most tele, akkor megvárnám március 15-ét és ha semmi gond, akkor zsákolás...
Nézd vissza a grafikont, tavaly márc vége felé kaptam észbe és már csak 950 felett tudtam beszálni, nem is volt utána egy percet sem az árfolyam a beszállóm alatt. Két héttel hamarábbi vásárlással 920 körül megúsztam volna...
Szóval az osztalék beépülése egy hónap helyett inkább szűk kettő.
Ne vedd el a kedvem az itt léttől ,ezekkel a beírásokkal TE macibb leszel , mint én.
az igazi gyüjtés egy hónappal a kifizetés előt indul szvsz...május 14 volt tavaly , ha így nézzük , akkor április özepétől , persze addig még egy igazi nagy lezuhanásnak is lennie kellene....a kinai index 4500 alá esett, ha usa megnyugodna is , ami még nagyon messze van , jön a sárgavész!
Törölt felhasználó2008. 02. 22. 14:47
Inkább még vettem hozzá piacin!
Remélem májusra megüti az 1050-et!
Mtelekom