Topiknyitó: qvazi500 2017. 02. 04. 12:06

Momentum: Nem az olimpiára, igen a melegházasságra!  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 06. 28. 17:44
Előzmény: #2876  Törölt felhasználó
#2900
Azzal, hogy az "Én mondjuk teszek rá, ha kitiltanak, akkor is leírom," kezdetű szándékosan provokatív, súlyosan személyeskedő sértegetésedért kitiltassalak? Hát nem, arra hiába vársz. Mint topikgazda is megtehettem volna, hogy letörlöm a hányásodat, de ez is egy vélemény, ha mélyen igaztalan és rádnézve szégyenletes is. Azt viszont ígérhetem, hogy ha magamat nem is, de másokat megvédek topikgazdaként az ilyen gyalázkodásoktól, hiszen senki sem azért jött ide, hogy gyalázzon és gyaláztasson. Ezzel tartozom, nekik - neked, semmivel. Majd szólj, ha lecsillapodtak (karakter)gyilkos ösztöneid, meggondoltad magad és bocsánatot szeretnél kérni!
gambadoro 2017. 06. 28. 17:28
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
#2899
nem kommunisták az nem lenne akkora baj bolsevikok illetve kínai/orosz bolsevikok helyesebben annál kevés mocskosabb van
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 17:24
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
#2898
Amúgy ahogy anno a hülyenépszavazással végleg semmissé valt a Fidesz jobboldalisága, úgy a keresztény-konzervatív értékrend, amivel végleg leszámoltak a gyűlöletkampány során. Most talán a kommunista-nihilista-illiberális írná legjobban körül a mai "eszmerendszerüket".
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 17:22
Előzmény: #2896  salve
#2897
Ami az elsőt illeti, ennek a másik olvasata, hogy adókból beszedett pénzt osztogatnak szavazatokért. De nem csak ezért tartom őket kommunistának, hanem az államosítások miatt is, illetve a piacról alkotott elképzeléseik alapján is. Ami pedig a másik részt illeti, nem az a baj, hogy nem akarnak migránsokat beengedni, hanem az, ahogy zsigeri gyűlöletet keltettek, és ahigy kamu népszavazást csináltak egy erősen irányított kérdéssel. Te itthon voltál, láttad a plakátokat? Ha az nem nyílt gyűlöletkeltés, akkor mi az? Azt is nagyon jól tudták, hogy ezek az emberek így sem, úgy sem fognak itt letelepedni, ellenben lehetett ellenük uszítani. Persze mindent meg lehet magyarázni, de az, hogy azt a kampanyt véded, szerintem sokat elmond az értékrendedről...
salve 2017. 06. 28. 17:04
Előzmény: #2895  Törölt felhasználó
#2896
de bizony, tök egyszerű! hidd el tényleg tévedsz. "kormánypárt kommunista eszméket csomagol jobboldali köntösbe " szó sincs erről. miről van szó: arról amiről a politikának szólnia kell. párt azt mondja programjában a választóknak, szsvazzatok ránk mert adunk ezt azt amazt családtámogatást stb. ha azt tapasztalják hogy ezen ígéretkből vmi bejön és tényleg úgy érzik legalább picivel jobban élnek, akkor van rá esély hogy újraválasztják azt a pártot? kommunista eszmék, meg kádári nosztalgia, szerinted érdekel ez ma bárkit? ondolkodik ilyesmin az átlagember? a fenéket! azt nézi meg a választó, hogy kb. jobban élhet-e ma mint pár évevel ezelőtt, meg még ahhoz képest is pár évvel korábbhoz képest. ilyen egyszerű! a gyűlölettel meg gondolom arra akarsz utalni ami migránsügyben történt - no ez megint a helyzet nagy nagy félreértelmezése volt a mai magyar ellenzék által! merthogy: a magyar nép többszáz éve együttél már egy nagy migránscsoporttal, a cigányokkal. akik ugyanonnan jöttek, ahonnan a 2015-ös nagy tömeg beáramlott (a szíreket kivéve, de az össztömegnek csak kb. 30-40 %-a jött Szíriából)! semmiféle gyűlöletről vagy emberi butaságról nincs és nem volt tehát szó, csak arról: a mygar emberek döntő többsége - eddig taapsztalatai alapján, lásd atapasztalatait a cigányokkal való együttélséről - egy pillanatra sem gondolta és gondolja úgy - mindenféle kampánytól tök függetlenül - hogy ezek az emebrek Európába valóak lennének! merthogy a cigányságnak is kb. 2-3%-a tudott eddig integrálódni és volt képes felvenni az európai életstílust, életmódot = együttélsé alapvető normáinak a betartását! a cigányok is azért élnek gettókban, tudniillik, amiért nyugat európai migráns társaik: túl nagy a szakadék az európai és az ő kultúrájuk közt = kölcsönös az idegenkedés = minimális a keveredés = kényszergettósodás és feszültségek kialakulása a végeredmény
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 16:48
Előzmény: #2894  salve
#2895
Ez nem ilyen egyszerű, mert igenis rossz szemmel nézem, amikor a kormánypárt kommunista eszméket csomagol jobboldali köntösbe. Azt persze lehet demokratikusnak mondani, hogy a gyűlölet adagukat, valamint a kádári nosztalgia adagukat szolgálja ki az embereknek egy párt, csakhogy az öngerjesztő folyamat, és nagyon veszélyes az országra nézve szavazatszerzésért cserébe az emberi butaságra és a negatív érzelmekre építeni. Amit te felvázolsz, az az én szemembe nem pragmatikus politizálás, hanem nihilizmus.
salve 2017. 06. 28. 16:44
Előzmény: #2893  Törölt felhasználó
#2894
erre azt lehetne válaszolni hogy oké, nem kötelező neked jobbosként a fideszt jobboldalinak érezni - hisz tudjuk, Gémesi györgy pl. nemrég alapított egy magát jobboldalinak tekintő (vagy jobbközépnek inkább) pártot. semmi akadálya hogy pl. akkor őket támogasd, nem is tudom mi lett egyébként a pártjuk neve
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 16:39
Előzmény: #2892  salve
#2893
De én nem balról hiányolom a jobboldali pártot, hanem jobbról. A Fidesz jobboldali volt egy ideig, de utólag kiderült, az csak egy ruha volt a sok közül.
salve 2017. 06. 28. 16:00
Előzmény: #2891  Törölt felhasználó
#2892
valahogyan csak meg kell nevezni a különböző oldalakat, tehát nem mondtam ellent saját magamnak. hidd el azon meg kár rágódni hogy mely pártot per pill minek lehet tekinteni és vagy minek nem. a "népbutítást" mindenkor minden párt alkalmazza ahogy csak tudja, lásd pl. azt a pártot is amelyről elvileg ez a topik szól.. az is igaz minden pártra hogy többé-kevésbé csak részben számítanak neki az elvek. a fideszt nem akarom védeni, neki is megvannak a maga visszásságai, de hogy ezek alapján ő kiemelkedne és vagy jobb/rosszabb lenne bármelyik konkurensénél akár itthon akár külföldön - no ez nevetséges! azt se felejtsd el hogy egy gyűjtőpártot ami sokmindent magábaszippantott már korábban, jóval nehezebb vezetni! ja és egy régi jól bevált demagógia az amit itt most szlogenként dobtál be: merthogy a rendszerváltás óta folymatosan alkalmazzák ezt egymás ellen a pártok! a bal azt mondja amit te, hogy "hiányzik egy valódi konzervatív párt hiszen ami annak mondja magát az egy nagy szar..", és forídtva is azt mondják a másik oldalon, hogy "hol van a baloldal? kéne egy valódi tényleg baloldali szocdem jellegű párt mert ami van, az egy nagy szart sem ér.." tehát olyasmivel bűvészkedsz, aminek semmi értelme, szerintem beláthanád. a politika az arról szól, ki tudja jobban tematizálni a közbeszédet és egy mederbe minél több emebr érdekeit összehozni majd képviselni sőt megjeleníteni azokat a krományzásban úgy, hogy fenntartsák egymást: a kormányzás kedvezzen a relatív többségnek, amely ezért cserébe újraválsztja azt a kormányt, ami fenntartja azt a helyzetet amivel ő relatíve elégedettnek érezheti magát. a többi csak okoskodás!
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 15:31
Előzmény: #2888  salve
#2891
Másrészt az is érdekes, hogy a balliberális szót használod, miközben elavultnak tekinted a bal-jobb felosztást. Szerintem a balliberalis szót használók 99%-a nem is tudja, mit jelenf a bal és mit a liberális, csak szitokszóként használják. Az már a legdurvabb népbutítás eredménye, mikor a nyugati jobboldali-konzervatívokat nevezik ballibnek, méghozzá a menekült kérdés miatt.
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 15:29
Előzmény: #2888  salve
#2890
Nem lengett ki a CDU "szélsőballiberális" irányba, csak egyszerűen a nyugat-európai konzervativizmus már hagyomanyként őrzi a liberális és a humanista értékek egy nagy szeletét, amivel szemben Orbán uszít. Valójaban miutan átment szélsőbalra a Fidesz, egy CDU-hoz hasonló jobboldali-konzervatív párt az, amire szükségünk lenne. A Fideszre egyébként azért lehet bármit mondani, mert nem elvek mentén politizáló párt, hanem mindig azt csinálja, amivel több szavazatot lehet szerezni. Ha kell, akkor nemzetinek vallja magát, ha kell, magánpénzeket allamosít, ha kell, menekültek ellen lázít, de ezek mögött nincs semmilyen elv vagy eszme. Holnap simán 180 fokban ellenkezőjét is előadják, és a 2 millió zombiszavazó azt követni is fogja. A bal-jobb felosztás meg nem elavult, csak ennél több tengely létezik, de ettől még ez sem szűnt meg. Csak annyi, hogy Magyarországon minden párt balra ment, nincsen valódi jobboldali párt.
salve 2017. 06. 28. 15:27
Előzmény: #2886  elemes
#2889
nem egy amatőr cilvilszervezettel, hanem a mögötte álló nemzetközi médiabrigáddal, ami teleküröltte azzal a nemzetközi sajtót, hogy "OV a budapestieket semmibevéve akar olimpiát szervezni, stb." - amiből kapásból az következik ami a NOB-ban (aki odaítéli a rendezést) alapvetés, hogy "olyan ország nem kaphat olimpiát, ahol a rendezésről nincs egyetértés, hogy akarja mindenki" nyalizásról me szó sincs merkel irányába, ezt csak te beszéled be magadnak (vagy a média egy része, neked!..)
salve 2017. 06. 28. 15:21
Előzmény: #2881  Törölt felhasználó
#2888
hát figyelj, a jobb-bal felosztás már eleve többé-kevésbé elavult kategorizálás aztán : "a CDU jobboldali-konzervatív párt " papíron kétség kívül az, de 2015-ben ettől "egy kissé" kilengett szélsőballiberális irányba, hogy finoman fogalmazzak..(migránsügy kezelése) a fideszre meg azt hiszem mindenfélét rádobáltak már az utóbbi pár évben, szerintem azok sem tudják már hogy éppen minek kell titulálniuk, akik ezt elkezdték.. már eleve az egy parttalan vita, hogy ki és mi tekinthető "szélsőségesnek" a "szélsőséges" egy olyan gyűjtőfogalom, amit "csodafegyverként" igyekeznek használni a különböző politikai oldalak, egymást lejáratni próbálkozván.. szóval írtál vmit, de lényegében nem írtál semmit!! mert ki hol áll és honnan nézi, attól függően és baromi szubjektíven ítélheti meg, ki a "közép, vagy bal, vagy a jobb, nomeg a szélsőség" zárópélda: Kálmán Olga műsorvezető éveken át Simicskázott habzó szájjal az Atv-ben, hiszen Simicska volt akkor a leggonoszabb legszésőségesebb 777 fejű sárkány, akit bármi áron el kell pusztítani mert ő a fidesz...aztán pár év múlva fordult a föld és kiderült: Olgikának mégiscsak volt az a pénz, amiért átment letérdelni és oboaszólózni a főgonosz Simicskának, a Hír Tv-be. találós kérdésem hozzád: most akkor ki a szélsőséges, Simicska, vagy Olgika? vagy: hogyan értékeled Heller Ágnest aki közismert holokauszttúlélőként habzó szájjal fasisztázta sok éven át a Jobbikot, majd pár hónapja már arra szólította fel a "baloldalt", hogy fogjon össze a Jobbikkal?! segíts, most akkor hogy is van ez?!
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 15:21
Előzmény: #2870  pitcairn2
#2887
a forditok altal hasznalt forditoszoftverek egyszeru adatbazis alapu szoftverek, szoszedetek, amik ismetlodeseket keresnek, gyakorlatilag okos copy+paste funkciot tudnak. A google translate mai formajaban meg csak hatraltat egy forditot. De a lenyeg, hogy a ket dolog teljesen kulonbozo, a forditok forditoszoftverei teljesen mas iranyt kepviselnek, es a legkevesbe sem valtjak ki a nyelvtudast. A google translate meg igen, majd egyszer.
elemes
elemes 2017. 06. 28. 15:18
Előzmény: #2880  salve
#2886
Egy pimf amatőr civilszervezettel nem mert szembeszállni Orbán az olimpiáért? Korlátlan költségvetéssel a zsebében? Ugyan. A momentum csak tálcán kínálta a lehetőséget a pályázat visszavonására. Merkely szétfikázták az összes kormánysajtóban. Most meg nyalizni kezdett neki. Ki győzi ezt követni? Beleszédül az ember.
signal2
signal2 2017. 06. 28. 15:12
Előzmény: #2884  Vazsmegyei
#2885
Én kijelentésnek értelmeztem, hogy MINDIG a jobbat választja. Ez komolytalan. A közelmúltból elég Oroszországot, és Trump-ot említeni, mint két rossz választás.
Vazsmegyei 2017. 06. 28. 15:05
Előzmény: #2883  signal2
#2884
Na jó! Neked válassza a rosszat. De csak neked és mindig! Mi lenne már jó neked?
signal2
signal2 2017. 06. 28. 15:03
Előzmény: #2882  Vazsmegyei
#2883
"mindig" Komolytalan.
Vazsmegyei 2017. 06. 28. 14:54
Előzmény: #2881  Törölt felhasználó
#2882
Schulz és Merkel között Orbán a Merkelt választaná! Két rossz közül mindig a nekünk jobbat válassza!
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 14:34
Előzmény: #2880  salve
#2881
Az olimpiában annyiban igazad van, hogy Orbán nem lett olimpia ellenes olimpia pártiból, talán ez az egyetlen nézetük, amit nem változtatnak idővel. Merkel esetében viszont más a helyzet, mert már rég nincsenek egy platformon, a CDU jobboldali-konzervatív párt, a Fidesz pedig már jó ideje nem jobbos, inkább szélsőbalos, a másik tengelyen meg nem helyezhető el, mert nem elvek mentén politizál.
salve 2017. 06. 28. 14:18
Előzmény: #2829  elemes
#2880
"No mindegy, csak az jutott eszembe -- a közelgő prájd kapcsán --, hogy Orbán Viktor egyszer már rájött, hogy a momentumos fijjugnak igazuk van az olimpia kapcsán és követte őket" ez így dupla csúsztatás, nem felel meg a valóságnak. OV épp azt mondta, csak azért kell így lemondani az olimpiai pályázatot mert ha hátbaszúrta azt egy párt és sikeresen felheccelte ellene az embereket azaz elszállt a konszenzus, akkor ez esélytelenné teszi a pályázatot a két másik igen erős riválissal szemben "Ma épp azt jelentette be, hogy Angela Merkelnek drukkol -- miközben a fidesz propaganda másfél éve szidja Merkelt ahogy bírja, merthogy (a fidesz propaganda szerint) ő szabadította európára a migránsáradatot. Szóval Orbán Viktor megérzi az idők változását és szélirányba fordul" no ez is egy jó nagy sületleneség, hiszen abszolút köztudott hogy elvileg a fidesszel egy világnézeti platformon a Cdu van és nem az Spd, az is köztudott hogy OV nem kér továbbra sem Merkelmami migránskvótájából - de ha már állást kell foglalni vmely párt mellett a német belpolitikában, akkor persze hogy a számára kisebb rosszat választja
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 11:18
Előzmény: #2878  Törölt felhasználó
#2879
Ha sukerül találni ilyet, én akkor ismét bocsábatot kérek. Ahogy megteszem bármikor, ha tévedek. Mondjuk nekem van gerincem...
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 11:17
Előzmény: #2875  szivacs
#2878
Illetve tartozol egy példával is, hogy hol hurrogtam le valakit érvek nélkül.
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 11:15
Előzmény: #2874  pitcairn2
#2877
Az egyetlen terület, ahol nem vagyok biztos abban, hogy eljön az ideje azoknak a dolgoknak, amit várunk töle, az a mesterséges intelligencia.
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 11:14
Előzmény: #2875  szivacs
#2876
Te még mindig tartozol valamivel...
szivacs
szivacs 2017. 06. 28. 11:07
Előzmény: #2873  Törölt felhasználó
#2875
"de nyilvan egyszerűbb hülyének vagy tapasztalatlannak nézni, ha valamiben nem értek egyet veled..." - majd olvasgasd vissza magad ezzel a mottóval...:-)
pitcairn2 2017. 06. 28. 10:45
Előzmény: #2873  Törölt felhasználó
#2874
én meg ezzel ellentétes utat jártam be: először kinevettem az egészet, hogy "fasság" oszt évek múlva gyüttem rá arra, hogy nem az csak __értelmesen__ kell használni ez a technológia persze még távol van attól, hogy minden gügye szakfordítóként tetszelegjen általa de eljön majd az a nap is...
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 10:40
Előzmény: #2870  pitcairn2
#2873
Egy időben elég sokat fordítottam, használtam a google translate-et is, és igen darabolva, aztán egyre inkább rájöttem, hogy ritkán éri meg hasznalni, mert az elvileg megspórolt időt a darabolással és utána a javítással elveszítem. Szóval tapasztalatból beszélek, de nyilvan egyszerűbb hülyének vagy tapasztalatlannak nézni, ha valamiben nem értek egyet veled...
elemes
elemes 2017. 06. 28. 10:30
Előzmény: #2870  pitcairn2
#2872
" látszik, hogy keveset fordítasz, ha sokat kéne fordítanod, akkor minden segítséget értékelnél..." valóban nem fordítok sokat, de ahányszor próbáltam a google fordítót, több munka volt a nyersfordítást készre átírni, mint magamtól megfogalmazni.
pitcairn2 2017. 06. 28. 10:23
Előzmény: #2869  Törölt felhasználó
#2871
és mindez persze a magyarról angolra verzióra érvényes az angolról magyarra verzió lényegesen rosszabbul megy a guglifordítónak
pitcairn2 2017. 06. 28. 10:20
Előzmény: #2869  Törölt felhasználó
#2870
2. látszik, hogy keveset fordítasz, ha sokat kéne fordítanod, akkor minden segítséget értékelnél... + sohase próbáltad meg átgondolni azt, hogy hogyan lehet __értelmesen__ használni pl. az ingyenes guglifordítót... ha egy löketbe "lefordítasz" vele egy teljes oldalt, akkor jó sansszal soha nem fogsz jó fordítást csinálni a produktumból... ellenben ha mondatról mondatra haladsz + menet közben darabolod és/vagy alakítod a mondatokat akkor remek segítség... persze a magas szintű nyelvtudást ez nem váltja ki mivel NEKED kell döntened arról, hogy mi lesz a végső verzió...
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 10:15
Előzmény: #2868  pitcairn2
#2869
1. De úgy egyáltalán nem is folyamatos fordítót. Amit használnak, az nem is hasonlít a google translate-hez. 2. Mint írtam, ha igényes fordítást akarsz csinálni, akkor nem, mert ugyanannyi időd el fog menni azzal, hogy előbb emészthetővé tedd a szoftvernek, majd az eredményt javítsd, mint ha eleve te fordítasz. Legfeljebb szótárként lehet használni, arra viszont vannak jobb szoftverek.
pitcairn2 2017. 06. 28. 10:09
Előzmény: #2866  Törölt felhasználó
#2868
1. a professzionális fordítók nem gugli fordítót használnak 2. de még azzal is gyorsabban lehet dolgozni, mintha fordítószoftver nélkül dolgoznál hagyományos szótárakkal már a kutya sem operál...
pitcairn2 2017. 06. 28. 10:08
Előzmény: #2864  szivacs
#2867
igény volt és van rá csak nagyon nehéz jó és __praktikus__ (azaz __kicsi__ és __könnyű__) fordítógépet csinálni pl. negyven évvel ezelőtt kb. egy hátizsákba fért volna el a felszerelés és kevesebb számítástechnikai kapacitással rendelkezett volna mint ma egy olcsó mobiltelefon...
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 10:08
Előzmény: #2865  pitcairn2
#2866
Ha alakítgatsz, darabolsz, az is idő. Ha igényes fordítás kell, akkor az nem fog gyorsabban menni google translate intenzív használatával, néha segíthet, de gyakrabban nem. Én mondjuk személyes célokra is kizárólag úgy használom, hogy általam nem ismert idegen nyelvről angolra, amivel egész sokat meg lehet érteni, de attól fényévekre van még a másik világnyelvről angolra fordítás is, hogy azt bármilyen professzionális célra fel lehessen használni.
pitcairn2 2017. 06. 28. 10:04
Előzmény: #2862  Törölt felhasználó
#2865
nem azt írtam, hogy olyat használnak, hanem azt, hogy még azzal is könnyebb fordítani mint anélkül (tapasztalat...) + azt is írtam, hogy megvan annak a technikája, hogy hogy tudsz hatékonyan fordítani a gugli fordítóval (darabolni és/vagy kicsit alakítani kell a szövegen) + eltérések vannak a különböző relációk között a magyarról angolra reláció nagyságrendekkel jobban megy neki mint az angolról magyarra a világnyelvek közötti fordítás is sokkal jobban megy neki, a periférikus nyelvekbe nem öltek bele addig még túlzottan nagy munkát
szivacs
szivacs 2017. 06. 28. 10:03
Előzmény: #2854  elemes
#2864
eszerint nem volt rá igény...:-)
szivacs
szivacs 2017. 06. 28. 10:02
Előzmény: #2853  elemes
#2863
Na kíváncsi vagyok a szaudi királyi család mikor fogja bejelenteni, hogy testületileg elmennek a mekkai prájdra.
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 09:21
Előzmény: #2860  pitcairn2
#2862
Nehezen tudom elképzelni, hogy google translate-hez hasonló szoftvert használnának a fordítók. Sokkal több munka lenne rendbetenni utólag az így fordított szöveget, mint alapjairól megfogalmazni. Inkább egyes szavakra, kifejezésekre használhatnak profi szoftvert, amely nem úgy működik, mint a google translate, hanem szövegkörnyezeteket hoz fel bizonyos szavakra, kifejezésekre, illetve az alapján ad javaslatot (van ilyenből is online, részben ingyenes szoftver). A másik, hogy folyamatos fordításnál a google szoftvere lesz idővel a nyerő és nem a profi szoftverek. Egyszerűen azért, mert sokkal nagyobb adatmennyiség áll rendelkezésre a Google számára a gépi tanuláshoz, mint bárki másnak.
pitcairn2 2017. 06. 28. 09:15
Előzmény: #2859  elemes
#2861
a " fordítószoftverek ismerete" keresés kapcsán egymás után jönnek fel a szakfordítói állásajánlatok... link
pitcairn2 2017. 06. 28. 09:12
Előzmény: #2859  elemes
#2860
1. igen a használat különben nem azt jelenti, hogy automatikusan mindent elfogad... kb. dupla, tripla olyan gyorsan tudnak ezzel dolgozni 2. ha okosan használod a gugli fordítót (darabolod és/vagy egy kissé alakítod a szöveget), akkor meglepően hasznos már most is persze sok függ attól, hogy mit fordítasz, van olyan szöveg amit viszonylag könnyen fordít és van olyan amit nem + magyar viszonylatban, inkább a magyarról angolra verzió megy neki (a magyar viszonylat különben felettébb periférikus a guglinak, ők inkább a világnyelvekre koncentrálnak) és ami a legfontosabb: a gugli fordító mint ingyenes szoftver távolról sem a legjobb ebben a műfajban
elemes
elemes 2017. 06. 28. 08:59
Előzmény: #2856  pitcairn2
#2859
"már jóformán minden professzionális fordító fordítószoftverekkel dolgozik" hát szerintem nem. "különösen mivel a nagy nyelvek között már az olyan ingyenes szoftverek is egész jól működnek, mint a google fordító szoftver" igen, aki egyáltalán nem tud az adott nyelven, annak segítség, de mindenki más röhög az eredményen.
elemes
elemes 2017. 06. 28. 08:57
Előzmény: #2857  pitcairn2
#2858
Valóban jó fordításhoz tudnia kéne, hogy mit AKAROK mondani, mi jár a fejemben, és kihez beszélek. Majdnem emberi intelligencia. Gépi fordítással kb étteremben lehet kaját rendelni meg útbaigazítást kérni meg esetleg a moszkvai metróban a megállóban megérteni, mit vartyogott a gyanúsan katonai egyenruhát viselő faszi aki keresztbe állt előttem és nem engedett tovább (miközben mindenki más békésen ment el mellette).
pitcairn2 2017. 06. 28. 08:53
Előzmény: #2854  elemes
#2857
különben van "mouthpiece", te elmondod a mondókádat a gép meg lefordítja erre már a korábbi verziók is képesek voltak Vasco Translator Jim & Jessica talk link persze minél bonyolultabb gondolatokat fogalmazol meg annál nagyobb a valószínűsége hogy félremegy a fordítás, de mint tudjuk minden kezdet nehéz:)
pitcairn2 2017. 06. 28. 08:49
Előzmény: #2854  elemes
#2856
a gépi fordítás rengeteget fejlődött az utóbbi időben, pl. már jóformán minden professzionális fordító fordítószoftverekkel dolgozik a szisztéma persze még nem tökéletes, de egyre jobb a potenciális igény a mai globalizálódó világban pedig hatalmas szóval nem intézném én ezt el egy kézlegyintéssel különösen mivel a nagy nyelvek között már az olyan ingyenes szoftverek is egész jól működnek, mint a google fordító szoftver
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 08:06
Előzmény: #2849  Törölt felhasználó
#2855
Akkor te is hangosan tiltakoztál, mikor elkaszálták a korábbi népszavazási kezdeményezéseket. Még vélwtlenül sem csak utólaf ugatsz.
elemes
elemes 2017. 06. 28. 08:02
Előzmény: #2851  pitcairn2
#2854
Kéne egy mouthpiece is, hogy azt is megértsék, amit mondok :-) De az ötlet nem új, Douglas Adams negyven éve feltalálta.
elemes
elemes 2017. 06. 28. 08:00
#2853
Na kiváncsi vagyok a fidesz mikor fogja bejelenteni, hogy testületileg elmennek a prájdra.
elemes
elemes 2017. 06. 28. 05:18
Előzmény: #2849  Törölt felhasználó
#2852
Minden korábbi népszavazási kezdeményezést elutasított a fidesz.
pitcairn2 2017. 06. 28. 00:05
Előzmény: #2834  szivacs
#2851
biztos lehet még rajta csiszolni, de az szerintem egyértelmű, hogy hatalmas fantázia van benne... This ear piece is a real-time language translatorlink Kisses In Tokyo - The Future Is Now! ili: The World's First Wearable Translator By Logbar link Testing earbuds that translate in real-timelink + valószínűleg a nyelvtanulás kiegészítéséhez is jó lehet
pitcairn2 2017. 06. 27. 23:57
Előzmény: #2834  szivacs
#2850
attól tartok, hogy egy olyan kor küszöbén állunk ahol a korábban sohasem látott mértékben fognak háttérbe szorulni a migrációt megnehezítő nyelvi korlátok... The Ear Translator has arrived: iTranslate x The Dash Pro by Bragi link
Törölt felhasználó 2017. 06. 27. 23:31
Előzmény: #2820  bigyula
#2849
Ez az elso alkalom hogy egyetertek veled, de tenyleg kronologikusan nezve, tehat hogy az ellenzek sem tamogat az elejen majd hatbaszur, hanem idejeben szavazast ker. Remelem azert mondtal mar maskor is igazat/ertelmeset... ;))
elemes
elemes 2017. 06. 27. 21:50
Előzmény: #2847  pitcairn2
#2848
én semmit nem próbálok feltüntetni :) csak allergiás vagyok a jedi trükkökre. még az is lehet, hogy tényleg az USA sara. de nem azért, amit ez a videó magyaráz :)
pitcairn2 2017. 06. 27. 21:40
Előzmény: #2846  elemes
#2847
a "békeharcos" USA egymaga kb. a globális katonai kiadások 50%-át képviseli és folyamatosan háborúzik vhol + a világ minden sarkában ott vannak a katonái és a támaszpontjai a CIA teljesen kontrollálatlan, legendák által övezett működését pedig inkább meg se említsük itt... szóval "konteóhívőzhetsz", de minden gondolkodó ember számára nyilvánvaló, hogy egy imperialista rendszert próbálsz szebb színben feltüntetni...
elemes
elemes 2017. 06. 27. 21:35
Előzmény: #2845  pitcairn2
#2846
single thread következtetés. vagyis sehol semmilyen diszkussziót nem tartalamaz, hanem csak azt az egy alternatívát mérlegeli, ami alátámasztja a prekoncepciót. ez nagyon rendben van a konteóhivő társaságban. olyan, mint a hiszekegy a katolikus misén. de a konteóhivő társaságon KÍVÜL millió kérdést vet fel. Mi az hogy egylényegű? és hogyhogy született? Szűzmáriától? hiszen egylényegűként maga teremtette Máriát. És önmagától testesült meg? eh.
pitcairn2 2017. 06. 27. 21:17
Előzmény: #2843  elemes
#2845
ez sajnos logikus következtetés...
pitcairn2 2017. 06. 27. 21:17
Előzmény: #2834  szivacs
#2844
egyébként ha már a muzulmán infiltrációnál tartunk akkor az Apponyiak meg elmagyarosították Európa egyetlen muzulmán uralkodócsaládját:) Geraldine albán királynélink Countess Géraldine Apponyi de Nagyappony/Queen Geraldine of the Albanians link
elemes
elemes 2017. 06. 27. 21:14
Előzmény: #2842  pitcairn2
#2843
nem, ez valóbana nem elmélet, ez konteó.
pitcairn2 2017. 06. 27. 21:10
Előzmény: #2841  elemes
#2842
ez nem elmélet hanem logikus következtetés...
elemes
elemes 2017. 06. 27. 21:05
Előzmény: #2837  pitcairn2
#2841
a migránsáradatot az USA szabadította Európára alternatív ellméletekből látom nincs hiány :-) biztosan az ideggázt osztó Szu 24 raj is az USA ármánya.
pitcairn2 2017. 06. 27. 20:21
Előzmény: #2837  pitcairn2
#2840
a legújabb - hat nappal ezelőtti - komment a Baghdad bombázásával kapcsolatos videó alól: "Terrorism creates terrorism. And this was nothing less then pure state terrorism."
pitcairn2 2017. 06. 27. 20:17
Előzmény: #2821  bigyula
#2839
a másik oldal meg másra cseszné el...
pitcairn2 2017. 06. 27. 20:16
Előzmény: #2825  elemes
#2838
az un. "önzetlen világjobbítók" gyakran nagyságrendekkel veszélyesebbek a korrupt tolvajoknál... a XX. század története sajnos nagyon szépen aláhúzza ezt...
pitcairn2 2017. 06. 27. 20:14
Előzmény: #2829  elemes
#2837
a migránsáradatot az USA szabadította Európára kb. innen indul a sztori... Shock and Awe the initial bombing of baghdad link
pitcairn2 2017. 06. 27. 20:13
Előzmény: #2832  Törölt felhasználó
#2836
"melegházasság" = huszadrangú gumicsont
pitcairn2 2017. 06. 27. 20:12
Előzmény: #2834  szivacs
#2835
a "hívő muszlim" fogalomba meglepően sok dolog fér be, ha nem hiszed akkor egy kissé mélyedj el a Szulejmán című történelmi ihletésű szappanopera erkölcsi fertőjében:) a szultán különben kalifaként több száz éven át a muzulmán világ feje volt, ehhez képes meglehetősen "formabontóan" élt kedvenc ágyasai és heréltjei víg (?) társaságában...
szivacs
szivacs 2017. 06. 27. 19:38
Előzmény: #2832  Törölt felhasználó
#2834
és vajon a másod, harmadgenerációs muszlimáner németek támogatják-e érthető okokból? Tényleg maci, ha egy rövidhajú leszbikusra rátámad egy hívő muszlim menekült a berlini prájdon, akkor te melyiket védenéd meg?
Vazsmegyei 2017. 06. 27. 18:39
#2833
Az állam én vagyok, mondta a Momentum!
Törölt felhasználó 2017. 06. 27. 18:37
Előzmény: #2829  elemes
#2832
a németek most fognak szavazni a melegházasságról afD gondolom támogatja érthető okból
Vazsmegyei 2017. 06. 27. 18:26
Előzmény: #2830  Vazsmegyei
#2831
Ja és "bigyulanak" is igaza van abban, hogy bizony most már el kell költeni azt a dugipénzt!
Vazsmegyei 2017. 06. 27. 18:24
Előzmény: #2827  elemes
#2830
Ezt a pluszt neked adtam, mert nagyon "elemesen" fogtad fel a téma két oldalát szerintem.A látványtervről, a kékkockáról, a pályázatról és a kommunikációról. Nekem mindenben osztott a véleményem a meglátásaiddal. Leírtam, mert nem lehettem a gép mellett! Ami a miért KELLETT Orbánnak visszamondani nem érvényes , mert nem kellett volna visszavonnia, de Orbán "csak" visszavonta! Azóta mindenki találgathat!!
elemes
elemes 2017. 06. 27. 18:08
#2829
No mindegy, csak az jutott eszembe -- a közelgő prájd kapcsán --, hogy Orbán Viktor egyszer már rájött, hogy a momentumos fijjugnak igazuk van az olimpia kapcsán és követte őket. Ma épp azt jelentette be, hogy Angela Merkelnek drukkol -- miközben a fidesz propaganda másfél éve szidja Merkelt ahogy bírja, merthogy (a fidesz propaganda szerint) ő szabadította európára a migránsáradatot. Szóval Orbán Viktor megérzi az idők változását és szélirányba fordul. Lehet, hogy nemsokára a melegházasságot is támogatni fogja. Csak a hívei győzzék követni :-)
bigyula 2017. 06. 27. 18:07
Előzmény: #2827  elemes
#2828
Mindig a választás előtt van a látványterv/blöff, majd a kijózanító valóság... De akkor már késő...
elemes
elemes 2017. 06. 27. 18:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#2827
A látványtervre mondta, hogy az blöff volt, és nem volt mögötte kiviteli terv. Megértem, hogy amikor a nemzet futballistája kiadta, hogy le kell csapni a VB-lehetőségre, nem volt túl sok idő a pályázat összedobására. Ami helyette született, ez a rémes kocka ... egy vizuális gyomorrontás. Sajnos vannak időszakok, amikor minden délután látom az Árpádhídról.
-pny 2017. 06. 27. 17:56
Törölt hozzászólás
#2826
elemes
elemes 2017. 06. 27. 17:50
Előzmény: #2824  Peterbond
#2825
Vannak politikusok, mint pl. Rogán Antal, aki saját bevallása szerint szegény családból származik, és annyira elvarázsolta a pénz, hogy teljesen rápörgött. De vannak olyanok is, akik -- életkoruk, neveltetésük folytán -- szélesebb látókörrel bírnak, nem csak a személyes jólétük foglalkoztatja őket, és az időhorizontjuk és tágabb: gyerekeik számára is élhető társadalmat szeretnének. Felismerik az összefüggést a korrupció mértéke és egy ország gazdasági ereje között, a személyek helyett intézményekre épülő állam és a gazdaság számára fontos stabilitás között, a társadalmi berendezkedés és a jólét, vagy manapság még inkább: jól-lét között. Freud Zsigmondot egyszer megvádolták, hogy pénzsóvár, mert főleg gazdag kliensekkel folytat pszichoterápiát. Freud azt válaszolta, hogy nem él fényűző életet, és azért a gazdagokkal beszélget, mert azok már tudják, hogy nem a pénzen múlik. Akinek sok pénze van, már azt is tudja, hogy a pénz tényleg nem boldogít. Csaak a pénz logaritmusának deriváltja :-) Komolyan: ha van 100 pénze, akkor annak egységnyi idő alatt 200-ra gyarapodása okoz boldogságot -- de ha 1000 pénze van, akkor 1100 már nem szerez örömet, csak ha 2000-re gyarapszik. És ha 2000-ről 1000-re sorvad, akkor úgy érzi, elszegényedett. Több híres gazdag ember lett már öngyilkos többszázmillió dolláros vagyonnal, mert elvesztette a milliárdjait. A pedagógiai tudomány kutatói évtizedek óta tudják azt is, hogy milyen iskolai légkör és nevelési módszerek között jut el az egészséges személyiségfejlődés arra a szintre már iskolás korban, hogy túllépjen az önző gazdagodáson és felismerje a közösség erejét (amely sokszorosan meghaladja a közösséget alkotó egyének erejét). Szóval aki ilyen környezetben nevelkedett, annak nem okoz nehézséget a megkövetelt transzparencia, mert távolabb lát.
Peterbond 2017. 06. 27. 17:32
Előzmény: #2816  elemes
#2824
Ezek az otletek nekem is tetszenek. De kb remenytelen itthon bevezetni. Meg azok reszerol sincs igeny ra akiknek keszulne ( a nep ). Miert vezetnek be a politikusok magukra?
elemes
elemes 2017. 06. 27. 17:24
Előzmény: #2819  Törölt felhasználó
#2823
"Orbánnak nem volt más választása, de ha szerinted el kellett volna még további pénzeket cseszni egy bukásra ítélt pályázatra...." Nem az a kérdés, hogy SZERINTEM mi volt ahelyzet. Én egy senki vagyok. Nade Fürjes Balázs kormánybiztos: "ott állunk majd szeptemberben, már kívülről nézve az eseményeket, és azt fogjuk látni, hogy bakker, ezt megnyerhettük volna. " Szóval az olimpiai kormánybiztos szerint megnyerhettük volna. De Orbán Viktor visszavonta a pályázatot.
elemes
elemes 2017. 06. 27. 17:20
Előzmény: #2819  Törölt felhasználó
#2822
Na ne mondd. Orbán Viktor térdre esett pár önkormányzati képviselő előtt...? Puhapöcs.
bigyula 2017. 06. 27. 16:54
Előzmény: #2819  Törölt felhasználó
#2821
Képzeld, a pénzt még most is cseszik el erre. Igaz, hogy csendben, meg egy következő pályázatra, de ugyanúgy elcseszik.
bigyula 2017. 06. 27. 16:53
Előzmény: #2819  Törölt felhasználó
#2820
Minden politikai erő hátbaszúrta a választóit/ a választókat, aki megszavazta a fővárosi közgyűlésben a pályázatot. Ugyanis először a Budapestiek véleményét kellett volna kikérni.
Törölt felhasználó 2017. 06. 27. 16:39
Előzmény: #2818  elemes
#2819
dehogynem: mégpedig a baloldali pártok. hátbaszúrták a fővárosi közgyűlést. Előtte megszavazták az olimpiát, majd megtámadták azt, ezzel meg is ölték az esélyeinket.. Orbánnak nem volt más választása, de ha szerinted el kellett volna még további pénzeket cseszni egy bukásra ítélt pályázatra.... amelynek mindaddig volt esélye, amíg az ellenzéki pártok hátba nem szúrták a szervezőket.
elemes
elemes 2017. 06. 27. 16:18
Előzmény: #2817  Törölt felhasználó
#2818
"miután már tönkretették a pályázatot mint férgek belülről a gyümölcsöt, utána már nem volt értelme más gyümölcsökkel versenyezni, hogy melyik a jobb..." Senki nem tette tönkre a pályázatot. Hozzá sem nyúltak (nem is tehették). Orbán Viktor vonta vissza, úgy, hogy a pályázatért felelős kormánybiztos szerint nekünk volt a legnagyobb esélyünk.
Törölt felhasználó 2017. 06. 27. 16:17
Előzmény: #2814  Törölt felhasználó
#2817
miután már tönkretették a pályázatot mint férgek belülről a gyümölcsöt, utána már nem volt értelme más gyümölcsökkel versenyezni, hogy melyik a jobb...
elemes
elemes 2017. 06. 27. 16:15
Előzmény: #2815  salve
#2816
...ez még mindig csak arról szól, hogy "más is lop(na)" Értem én, hogy aki meghasonlik, azt ezzel vigasztalja Habony Árpád, de szerintem lenne más megoldás. Nekem lennének ötleteim: 1. magyarország aláveti magát az uniós ügyészségnek 2. skandináv mértékű összeférhetetlenség és transzparencia a közpénzek fölött rendelkezőknél (nyilvánosak az adóbevallásaik) 3. kötelező vagyonfelmérés (nem bevallás) és vagyonosodás ellenőrzése és még pár fontos technikai részlet ami nem fér ide
salve 2017. 06. 27. 13:03
Előzmény: #2813  Peterbond
#2815
nincs köztünk akkor alapvetően vita, semmiben. és korrigálom magam annyiban: igen, valóban te nem szűkítetted le egy pártra a "lopást", hanem a politikai elitre írtad, ez igaz. nem akartam a szádba adni azt hogy "ne építsünk akkor semmit soha mert úgyis csak ellophatják", de azért eléggé ezt lehetett kiolvasni abból amit írtál, mintha ezt szeretnéd. teljesen egyetértünk, törekedni kell arra hogy olyan kormány/vezetés - nevezzük bárminek - irányítson egy országot, aki "a legkevésbé korrupt", és törekedni kell törvényileg stb. arra, hogy csökkentsük a korrupció esélyét. de: Svájc pl. akkor se jó példa, nem lehet jó példa. mert itt k-k Európában olyan múlt van mögöttünk amilyen, csórók az emberek, az a nyugatias jólét amiról nálunk is 1990-ben mindenki álmodott, máig is csak egy illúzió a nagy tömegek számára - és akkor képtelenség elvárni a mindenkori politikai elittől akiket ők beküldenek a parlamentbe, hogy "ne kurvuljon el fokról fokra", - értsük meg, te is biztos érzed, ez kizárt dolog!! mert ők is csak emberek! kéz kezet, msot, keresi mindeki akiskapukat, ez amúgy is magyar hagyomány és "kézügyesség", találékonyság..ahogy pedig Churchill mondta kb., "ez a demokrácia nem jó nem elég hatékony,- csak az a baj, hogy ennél még nem találtak ki jobbat!!". magyarán: ez van, ezt kell szeretni és javítgatni, ha tudjuk és amennyire tudjuk. ha a pártokra visszatérek, te is tudod: a szocik saját magukat darálták le, herélték ki, játszották el a nép bizalmát és üresítették ki a baloldaliságot! és kitartottak a lophatásban a végsőkig - a fideszes 2010 es győzelem és ami utána kialakult, csak ennek a következménye! és mégis, a fidesz miért sikeresebb az előző 8 évnél? mert most is van korrupció, persze, de a kisemberekre is jobban odafigyel, nekik is próbált és próbál adni, és úgy tűnik, el is tudja nekik adni magát és most is azt olvashatjuk többnyire h. a politológusok azt mondják, "kicsi az esélye a 2018-as győzelemre a mai ellenzéknek" (ez még persze változhat, ki tudja). és ez most nem fideszvédő duma a részemről, csak tényként próbálom levonni a tanulságot: ha a szavazni hajlandó választópolgárok újraválasztották 2014-ben, és most is ez látszik még mindig a trendnek - akkor ez vlahol mégiscsak azt kell jelentse, szerintük "van egy kisebbik rossz", amire inkább érdemes szavazni
Törölt felhasználó 2017. 06. 27. 12:16
Előzmény: #2805  Törölt felhasználó
#2814
A lakosságot nem kérdezték meg, nem volt népszavazás. Az, hogy a közvéleménykutatások mikor mit mondtak, az folyamatosan változott. Az újkomcsi kormány nem volt kívancsi a lakosság véleményére. De ha szerinted azért lett népszerűtlen az olimpia, mert az ellenzék politikai ügyet csinált belőle, akkor ezek szerint szerinted a kormánynak nincsen meg megfelelő támogatása, ha egy protest népszavazástól visszariad.
Peterbond 2017. 06. 27. 12:16
Előzmény: #2812  Peterbond
#2813
Ha epitunk valamit az alap hogy ne lopjunk. A nulla lopas persze allom kategoria ahogy a nulla gyermekhalandosag is. De inkabb torekednek a minel kevesebbre. A masik hogy ha semmit se lopnanak el akkor se epitsunk mi pl a vilag legmagassabb felhokarcolojat mint Dubaj mert semmi szukseg ra. Ahogy olyasmit se amihez az orszag ereje keves. Nagyon jo lenne sajat olimpia de mar onmagaban is azt hiszem ehhez mi meg kicsik vagyunk es az orszag nem birna el a terhet. De probalgatunk urallomast is epiteni es holdraszallo urprogramot is. A realitas a lenyeg ( es nem nem a merjunk kicsik lenni szol belolem )
Peterbond 2017. 06. 27. 12:09
Előzmény: #2804  salve
#2812
Ja es meg az itolso mar elnezest baromsagodra reagalnek.Te vagy demagog mert TE adod a szamba a "ne epitsunk semmut mert ugyis ellopjak " szoveget. Sehol se irtam ilyet.1. Ha epitunk valamit az alap hogy n
Peterbond 2017. 06. 27. 12:07
Előzmény: #2804  salve
#2811
Bocs de reszedrol beleestel abba a tevedesbe hogy olyan vagyok mint te es partot valasutok es nem velemenyt ertekrendet. Nem sirok vissza semmilyen szoci kormanyt. Sose szavaztam rajuk hanem pont a fideszre. Pont ugyanazon elvek miatt amiert a fideszt is kritizalom most. Igen volt 4-es metro. Nem is tetszett az ugy. Elszamoltatadt igertek es en szerettem is volna. Erre 7 evig semmi es akkor is az utalt brusszel vizsgalata kellett hogy tortenjen valami.A partok pedig sose kepezik le a ponros velemenyt. Paks 2 is es az olimpia is oriasi lopasi lehetoseg ezert tamogatja mindegyik kormany annak ellenere hogy alapvetoen nepszerutlen es pont euert ellenzik ellenzeki oldalrol ahogy tette azt Orban is anno. Es igen lehetne kevesebb lopassal jobban megszervezni. Lehetne olyan vezetes akinek elhinnem. Svajcban vagy svedeknel esetlrg daniaba gond nelkul megszavaznam ha normalis szamokat mutatnanak a koltsegekrol. Itt ha 1-et mondanak a vegere 3,75 es 4,25 lesz mert meg a vegen meg se tudjak mondani mennyit is koltottek ra.
elemes
elemes 2017. 06. 27. 11:57
Előzmény: #2809  salve
#2810
igen, ez egy fideszes toposz a párthívek lenyugtatására ("mások is lopnának"), ugorjunk. "az olimpiai pályázatot azért vonták vissza, mert a mometumos népszavazási eredmény után" stop. nem volt momentumos népszavazási eredmény. egyáltalán nem volt népszavazás. "már nem lehetett volna külföldön is eladni azt az alapkövetelményt (még látszatként sem), hogy egy országos konszenzus áll az olimpiai rendezés mögött" nem is kell, egyrészt külföldön semmit nem kell eladni, a nobot kell meggyőzni. Vancouverben tartottak népszavazást kevéssel a döntés előtt (a népszavazást a pályázat ellenzői harcolták ki), az eredményben többségben voltak a rendezés támogatói, el is nyerték a rendezés jogát. egy pozitív kimenetelű népszavazás inkább ERŐSÍTI a pályázatot. orbán mégis visszavonta.
salve 2017. 06. 27. 11:53
Előzmény: #2808  elemes
#2809
arra utaltam a végén: ha a "ne építsünk soha semmit legalábbis az állam az ne építsen mert úgyis csak ellophatják!" logika érvényesült volna, akkor kb. ólakban lakna vagy sátratkban még mindig sok országban sokmillió ember és még wc sem lenne, hanem a folyóba meg biztos a fák tövébe végeznék biztos a dolgukat mint a kutyák, stb. stb. az olimpiai pályázatot azért vonták vissza, mert a mometumos népszavazási eredmény után már nem lehetett volna külföldön is eladni azt az alapkövetelményt (még látszatként sem), hogy egy országos konszenzus áll az olimpiai rendezés mögött
elemes
elemes 2017. 06. 27. 11:33
Előzmény: #2804  salve
#2808
ez kicsit hosszúra sikerült és a nagy részét nem is értem, csak a végén a kifakadást ("más is lopna") de ha ezt a gondolkodásmódot képviselik a pártok, akkor mégis miért kellett visszavonni a pályázatot?
elemes
elemes 2017. 06. 27. 11:31
Előzmény: #2805  Törölt felhasználó
#2807
"a lakosság is támogatta" ez nagyszerű, de akkor miért kellett visszavonni a pályázatot? gyorsan lezavarnak egy népszavazást megvan a támogatottság, növeli pályázat esélyét.
elemes
elemes 2017. 06. 27. 11:30
Előzmény: #2800  elemes
#2806
na most már tudom, hogy lesz ebből magasugrótorony: az acélszerkezet, amit állványnak gondoltam, az a magasugrótorony. négy évvel ezelőtt Barcelonában ugyanilyen szerkezetről ugrottak az úszók, 20-27 méter magasról az alatta elhelyezett hat méter mély medencébe. itt egy barcelonai fotó: link
Törölt felhasználó 2017. 06. 27. 11:28
Előzmény: #2801  Törölt felhasználó
#2805
a lakosság is támogatta, csak hát az ellenzék politikai ügyet csinált belőle...
salve 2017. 06. 27. 11:28
Előzmény: #2782  Peterbond
#2804
bocs hogy belekapcsolódok én is és olyat írok amit már más, vagy akár én magam korábban megírtam itt, de szerintem nem árt átismételni a gyengébbek kedvéért: "hogy a tobbseg tamogatta nem tudom mibol gondolod " - ez baromi egyszerű: a pártok vmilyen szinten azért igenis kifejezik a mögöttük álló szavazóbázis véleményét. nem tudjátok és nem is akarjátok felfogni a baromi egyszerű képletet: minden párt azt és akkor támogatja, amikor és amiből úgy látja, hogy politikai tőkét kovácsolhat = mozgósíthat lelkesíthet vele új szavazókat is!, a már meglévők mellé! ezért nem véletlen hogy nézd meg akár az Olimpiát, akár pl. Paks2-t: minden párt támogatja őket amikor kormányon van!!!; és minden párt ellenzi őket (és megszervezi mögéjük a saját mozgalmát a szimpatizánsaiból), mihelyst ellenzékbe kerül! így is volt mindkét ügyben, a részletekről meg kár ezen belül parttalan vitát folytatni, mert nem az a lényeg! "Nem, maga az olimpia semmit se valtozott. Akkor mi?Talan az a kormanyba vagy inkabb a politikai elutbe vetett hit hogy ezt komolyan meg tudja szervezni normalisan? Hogy nem lopna szet az egeszet ? " - szerintem leírtuk már jópársszor, de ezt sem tudjátok sem felfogni, sem lképzelni, sem megérteni: miért vagy olyan naív hogy azt hiszed: ha itt bármely párt kormányozna és rendzene akár VB-t, akár olimpiát, vagy építene bármilyen nagyberuházást, ott nem ugyanez lenne, és volt már a múltban is a képlet ?? (most soroljunk példákat a múltból? 4. metró, szoci autópályaépítések méregdárágán - az M5 Európa legdrágább autópályájaként épült meg nagyrészt, annyira túl volt árazva - , és PPP-k méregdrágán, stb.)??!! szerinted van különbség abban hogy mondjuk nem ML, hanem a Strabag kapna meg minden megépíthető akármit, és vinné ki a profitot külföldre, illetve tenne az általad bizonyára nagyon visszasírt álbaloldali kormány zsebébe óriási kenőpénzeket (ahogy ez már 2010 előtt évekig ment is)? van, lenne bármi különbség? persze hogy nem! akkor meg, miről beszélünk? nem tudom hány éves lehetsz, de gyermeteg illúziókból az "eljövndő tiszta kezű kormányokról" szóló dajkamesékből ki kéne már nőni, nem gondolod? ennyire nem lehetsz naív!!! és még egy: nem veszitek észre, mennyire buta ez a demagógia amit nyomtok, hiszen: nem mást sugalltok mint azt, hogy soha, sehol, semmilyen kormányzás (bal, jobb, semleges) idején, semmiféle beruházás ne épüljön sem Mo.-gon sem máshol, mert azt "csak és kizárólag ellophatják, elcsalhatják, túlárazhatják"!! Ha ez a demagógia lett volna rvényes a múltban, akkor Mo. ma egy kietlen pusztaság lenn bizonyára, és lakások meg házak helyett még ólakban laknánk bizonyára, illetve nyereg alatt puhítanánk a húst........
elemes
elemes 2017. 06. 27. 11:26
Előzmény: #2802  Vazsmegyei
#2803
nem tudom, hogy kerül ide már megint a momentum. a pályázatot orbán vonta vissza.
Vazsmegyei 2017. 06. 27. 11:15
Előzmény: #2796  elemes
#2802
Mert az állam én vagyok, mondta a Momentum!
Törölt felhasználó 2017. 06. 27. 11:12
Előzmény: #2793  Törölt felhasználó
#2801
Ja, értem, hogy te a (számodra kedves) politikusok szemszögéből nézed, így viszont érthető, hogy miért releváns számodra, hogy az ellenzéki politikusok is támogattak az olimpiát, és miért irreleváns számodra ,hogy a lakosság mit szólna hozzá.

Topik gazda

qvazi500
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek