Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 02. 04. 12:06

Momentum: Nem az olimpiára, igen a melegházasságra!  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 06. 28. 17:44
Előzmény: #2876  Törölt felhasználó
#2900
Azzal, hogy az "Én mondjuk teszek rá, ha kitiltanak, akkor is leírom," kezdetű szándékosan provokatív, súlyosan személyeskedő sértegetésedért kitiltassalak? Hát nem, arra hiába vársz. Mint topikgazda is megtehettem volna, hogy letörlöm a hányásodat, de ez is egy vélemény, ha mélyen igaztalan és rádnézve szégyenletes is. Azt viszont ígérhetem, hogy ha magamat nem is, de másokat megvédek topikgazdaként az ilyen gyalázkodásoktól, hiszen senki sem azért jött ide, hogy gyalázzon és gyaláztasson. Ezzel tartozom, nekik - neked, semmivel. Majd szólj, ha lecsillapodtak (karakter)gyilkos ösztöneid, meggondoltad magad és bocsánatot szeretnél kérni!
gambadoro 2017. 06. 28. 17:28
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
#2899
nem kommunisták az nem lenne akkora baj bolsevikok illetve kínai/orosz bolsevikok helyesebben annál kevés mocskosabb van
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 17:24
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
#2898
Amúgy ahogy anno a hülyenépszavazással végleg semmissé valt a Fidesz jobboldalisága, úgy a keresztény-konzervatív értékrend, amivel végleg leszámoltak a gyűlöletkampány során. Most talán a kommunista-nihilista-illiberális írná legjobban körül a mai "eszmerendszerüket".
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 17:22
Előzmény: #2896  salve
#2897
Ami az elsőt illeti, ennek a másik olvasata, hogy adókból beszedett pénzt osztogatnak szavazatokért. De nem csak ezért tartom őket kommunistának, hanem az államosítások miatt is, illetve a piacról alkotott elképzeléseik alapján is. Ami pedig a másik részt illeti, nem az a baj, hogy nem akarnak migránsokat beengedni, hanem az, ahogy zsigeri gyűlöletet keltettek, és ahigy kamu népszavazást csináltak egy erősen irányított kérdéssel. Te itthon voltál, láttad a plakátokat? Ha az nem nyílt gyűlöletkeltés, akkor mi az? Azt is nagyon jól tudták, hogy ezek az emberek így sem, úgy sem fognak itt letelepedni, ellenben lehetett ellenük uszítani. Persze mindent meg lehet magyarázni, de az, hogy azt a kampanyt véded, szerintem sokat elmond az értékrendedről...
salve 2017. 06. 28. 17:04
Előzmény: #2895  Törölt felhasználó
#2896
de bizony, tök egyszerű! hidd el tényleg tévedsz. "kormánypárt kommunista eszméket csomagol jobboldali köntösbe " szó sincs erről. miről van szó: arról amiről a politikának szólnia kell. párt azt mondja programjában a választóknak, szsvazzatok ránk mert adunk ezt azt amazt családtámogatást stb. ha azt tapasztalják hogy ezen ígéretkből vmi bejön és tényleg úgy érzik legalább picivel jobban élnek, akkor van rá esély hogy újraválasztják azt a pártot? kommunista eszmék, meg kádári nosztalgia, szerinted érdekel ez ma bárkit? ondolkodik ilyesmin az átlagember? a fenéket! azt nézi meg a választó, hogy kb. jobban élhet-e ma mint pár évevel ezelőtt, meg még ahhoz képest is pár évvel korábbhoz képest. ilyen egyszerű! a gyűlölettel meg gondolom arra akarsz utalni ami migránsügyben történt - no ez megint a helyzet nagy nagy félreértelmezése volt a mai magyar ellenzék által! merthogy: a magyar nép többszáz éve együttél már egy nagy migránscsoporttal, a cigányokkal. akik ugyanonnan jöttek, ahonnan a 2015-ös nagy tömeg beáramlott (a szíreket kivéve, de az össztömegnek csak kb. 30-40 %-a jött Szíriából)! semmiféle gyűlöletről vagy emberi butaságról nincs és nem volt tehát szó, csak arról: a mygar emberek döntő többsége - eddig taapsztalatai alapján, lásd atapasztalatait a cigányokkal való együttélséről - egy pillanatra sem gondolta és gondolja úgy - mindenféle kampánytól tök függetlenül - hogy ezek az emebrek Európába valóak lennének! merthogy a cigányságnak is kb. 2-3%-a tudott eddig integrálódni és volt képes felvenni az európai életstílust, életmódot = együttélsé alapvető normáinak a betartását! a cigányok is azért élnek gettókban, tudniillik, amiért nyugat európai migráns társaik: túl nagy a szakadék az európai és az ő kultúrájuk közt = kölcsönös az idegenkedés = minimális a keveredés = kényszergettósodás és feszültségek kialakulása a végeredmény
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 16:48
Előzmény: #2894  salve
#2895
Ez nem ilyen egyszerű, mert igenis rossz szemmel nézem, amikor a kormánypárt kommunista eszméket csomagol jobboldali köntösbe. Azt persze lehet demokratikusnak mondani, hogy a gyűlölet adagukat, valamint a kádári nosztalgia adagukat szolgálja ki az embereknek egy párt, csakhogy az öngerjesztő folyamat, és nagyon veszélyes az országra nézve szavazatszerzésért cserébe az emberi butaságra és a negatív érzelmekre építeni. Amit te felvázolsz, az az én szemembe nem pragmatikus politizálás, hanem nihilizmus.
salve 2017. 06. 28. 16:44
Előzmény: #2893  Törölt felhasználó
#2894
erre azt lehetne válaszolni hogy oké, nem kötelező neked jobbosként a fideszt jobboldalinak érezni - hisz tudjuk, Gémesi györgy pl. nemrég alapított egy magát jobboldalinak tekintő (vagy jobbközépnek inkább) pártot. semmi akadálya hogy pl. akkor őket támogasd, nem is tudom mi lett egyébként a pártjuk neve
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 16:39
Előzmény: #2892  salve
#2893
De én nem balról hiányolom a jobboldali pártot, hanem jobbról. A Fidesz jobboldali volt egy ideig, de utólag kiderült, az csak egy ruha volt a sok közül.
salve 2017. 06. 28. 16:00
Előzmény: #2891  Törölt felhasználó
#2892
valahogyan csak meg kell nevezni a különböző oldalakat, tehát nem mondtam ellent saját magamnak. hidd el azon meg kár rágódni hogy mely pártot per pill minek lehet tekinteni és vagy minek nem. a "népbutítást" mindenkor minden párt alkalmazza ahogy csak tudja, lásd pl. azt a pártot is amelyről elvileg ez a topik szól.. az is igaz minden pártra hogy többé-kevésbé csak részben számítanak neki az elvek. a fideszt nem akarom védeni, neki is megvannak a maga visszásságai, de hogy ezek alapján ő kiemelkedne és vagy jobb/rosszabb lenne bármelyik konkurensénél akár itthon akár külföldön - no ez nevetséges! azt se felejtsd el hogy egy gyűjtőpártot ami sokmindent magábaszippantott már korábban, jóval nehezebb vezetni! ja és egy régi jól bevált demagógia az amit itt most szlogenként dobtál be: merthogy a rendszerváltás óta folymatosan alkalmazzák ezt egymás ellen a pártok! a bal azt mondja amit te, hogy "hiányzik egy valódi konzervatív párt hiszen ami annak mondja magát az egy nagy szar..", és forídtva is azt mondják a másik oldalon, hogy "hol van a baloldal? kéne egy valódi tényleg baloldali szocdem jellegű párt mert ami van, az egy nagy szart sem ér.." tehát olyasmivel bűvészkedsz, aminek semmi értelme, szerintem beláthanád. a politika az arról szól, ki tudja jobban tematizálni a közbeszédet és egy mederbe minél több emebr érdekeit összehozni majd képviselni sőt megjeleníteni azokat a krományzásban úgy, hogy fenntartsák egymást: a kormányzás kedvezzen a relatív többségnek, amely ezért cserébe újraválsztja azt a kormányt, ami fenntartja azt a helyzetet amivel ő relatíve elégedettnek érezheti magát. a többi csak okoskodás!
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 15:31
Előzmény: #2888  salve
#2891
Másrészt az is érdekes, hogy a balliberális szót használod, miközben elavultnak tekinted a bal-jobb felosztást. Szerintem a balliberalis szót használók 99%-a nem is tudja, mit jelenf a bal és mit a liberális, csak szitokszóként használják. Az már a legdurvabb népbutítás eredménye, mikor a nyugati jobboldali-konzervatívokat nevezik ballibnek, méghozzá a menekült kérdés miatt.
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 15:29
Előzmény: #2888  salve
#2890
Nem lengett ki a CDU "szélsőballiberális" irányba, csak egyszerűen a nyugat-európai konzervativizmus már hagyomanyként őrzi a liberális és a humanista értékek egy nagy szeletét, amivel szemben Orbán uszít. Valójaban miutan átment szélsőbalra a Fidesz, egy CDU-hoz hasonló jobboldali-konzervatív párt az, amire szükségünk lenne. A Fideszre egyébként azért lehet bármit mondani, mert nem elvek mentén politizáló párt, hanem mindig azt csinálja, amivel több szavazatot lehet szerezni. Ha kell, akkor nemzetinek vallja magát, ha kell, magánpénzeket allamosít, ha kell, menekültek ellen lázít, de ezek mögött nincs semmilyen elv vagy eszme. Holnap simán 180 fokban ellenkezőjét is előadják, és a 2 millió zombiszavazó azt követni is fogja. A bal-jobb felosztás meg nem elavult, csak ennél több tengely létezik, de ettől még ez sem szűnt meg. Csak annyi, hogy Magyarországon minden párt balra ment, nincsen valódi jobboldali párt.
salve 2017. 06. 28. 15:27
Előzmény: #2886  elemes
#2889
nem egy amatőr cilvilszervezettel, hanem a mögötte álló nemzetközi médiabrigáddal, ami teleküröltte azzal a nemzetközi sajtót, hogy "OV a budapestieket semmibevéve akar olimpiát szervezni, stb." - amiből kapásból az következik ami a NOB-ban (aki odaítéli a rendezést) alapvetés, hogy "olyan ország nem kaphat olimpiát, ahol a rendezésről nincs egyetértés, hogy akarja mindenki" nyalizásról me szó sincs merkel irányába, ezt csak te beszéled be magadnak (vagy a média egy része, neked!..)
salve 2017. 06. 28. 15:21
Előzmény: #2881  Törölt felhasználó
#2888
hát figyelj, a jobb-bal felosztás már eleve többé-kevésbé elavult kategorizálás aztán : "a CDU jobboldali-konzervatív párt " papíron kétség kívül az, de 2015-ben ettől "egy kissé" kilengett szélsőballiberális irányba, hogy finoman fogalmazzak..(migránsügy kezelése) a fideszre meg azt hiszem mindenfélét rádobáltak már az utóbbi pár évben, szerintem azok sem tudják már hogy éppen minek kell titulálniuk, akik ezt elkezdték.. már eleve az egy parttalan vita, hogy ki és mi tekinthető "szélsőségesnek" a "szélsőséges" egy olyan gyűjtőfogalom, amit "csodafegyverként" igyekeznek használni a különböző politikai oldalak, egymást lejáratni próbálkozván.. szóval írtál vmit, de lényegében nem írtál semmit!! mert ki hol áll és honnan nézi, attól függően és baromi szubjektíven ítélheti meg, ki a "közép, vagy bal, vagy a jobb, nomeg a szélsőség" zárópélda: Kálmán Olga műsorvezető éveken át Simicskázott habzó szájjal az Atv-ben, hiszen Simicska volt akkor a leggonoszabb legszésőségesebb 777 fejű sárkány, akit bármi áron el kell pusztítani mert ő a fidesz...aztán pár év múlva fordult a föld és kiderült: Olgikának mégiscsak volt az a pénz, amiért átment letérdelni és oboaszólózni a főgonosz Simicskának, a Hír Tv-be. találós kérdésem hozzád: most akkor ki a szélsőséges, Simicska, vagy Olgika? vagy: hogyan értékeled Heller Ágnest aki közismert holokauszttúlélőként habzó szájjal fasisztázta sok éven át a Jobbikot, majd pár hónapja már arra szólította fel a "baloldalt", hogy fogjon össze a Jobbikkal?! segíts, most akkor hogy is van ez?!
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 15:21
Előzmény: #2870  pitcairn2
#2887
a forditok altal hasznalt forditoszoftverek egyszeru adatbazis alapu szoftverek, szoszedetek, amik ismetlodeseket keresnek, gyakorlatilag okos copy+paste funkciot tudnak. A google translate mai formajaban meg csak hatraltat egy forditot. De a lenyeg, hogy a ket dolog teljesen kulonbozo, a forditok forditoszoftverei teljesen mas iranyt kepviselnek, es a legkevesbe sem valtjak ki a nyelvtudast. A google translate meg igen, majd egyszer.
elemes
elemes 2017. 06. 28. 15:18
Előzmény: #2880  salve
#2886
Egy pimf amatőr civilszervezettel nem mert szembeszállni Orbán az olimpiáért? Korlátlan költségvetéssel a zsebében? Ugyan. A momentum csak tálcán kínálta a lehetőséget a pályázat visszavonására. Merkely szétfikázták az összes kormánysajtóban. Most meg nyalizni kezdett neki. Ki győzi ezt követni? Beleszédül az ember.
signal2
signal2 2017. 06. 28. 15:12
Előzmény: #2884  Vazsmegyei
#2885
Én kijelentésnek értelmeztem, hogy MINDIG a jobbat választja. Ez komolytalan. A közelmúltból elég Oroszországot, és Trump-ot említeni, mint két rossz választás.
Vazsmegyei 2017. 06. 28. 15:05
Előzmény: #2883  signal2
#2884
Na jó! Neked válassza a rosszat. De csak neked és mindig! Mi lenne már jó neked?
signal2
signal2 2017. 06. 28. 15:03
Előzmény: #2882  Vazsmegyei
#2883
"mindig" Komolytalan.
Vazsmegyei 2017. 06. 28. 14:54
Előzmény: #2881  Törölt felhasználó
#2882
Schulz és Merkel között Orbán a Merkelt választaná! Két rossz közül mindig a nekünk jobbat válassza!
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 14:34
Előzmény: #2880  salve
#2881
Az olimpiában annyiban igazad van, hogy Orbán nem lett olimpia ellenes olimpia pártiból, talán ez az egyetlen nézetük, amit nem változtatnak idővel. Merkel esetében viszont más a helyzet, mert már rég nincsenek egy platformon, a CDU jobboldali-konzervatív párt, a Fidesz pedig már jó ideje nem jobbos, inkább szélsőbalos, a másik tengelyen meg nem helyezhető el, mert nem elvek mentén politizál.

Topik gazda

qvazi500
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek