Ne parázz már annyit!
Az nem zavar, hogy a ház amiben laksz fele annyit ér, mint amikor vetted? Vagy, mint amennyit 8 éve ért.
Mégsem akarod eladni.
Ha hitelre vetted a MOL-t akkor vagy szarban. Amúgy meg majd fölmegy az ára csak ki kell várni.
Ahogy most beesett a kavarás miatt, úgy föl is mehet egy vagy több kedvező piaci hírek hatására.
Jah. Na képzeld a Csányi kitárazásba belevevőket. Mondjuk én nem vettem csak másnap indítottam egy shortot a hírre, de az akkor még durvább volt.
Közben olaj, sp és dax futi megint mínuszban.
4050-es volt, de be kellett zárnom hétfőn, mert letelt a 30 nap. 3990-en zártam be. Jó lett volna ha kitart az idő még két napig. De a legrosszabb, hogy 4K-s átlaggal longolom az otp-t.. :(. Szóval oboa van rendesen basszus..
Ezek szerint még tartod. Én most OTP-vel szopok mint a torkos boci. A MOL sem egy életbiztosítás. Kár, hogy az állam benne van nagy százalékban. Ez lehet elijeszt pár büfit. Döbbenet azért az is, hogy sajna már nem kell sok a 4 jegyű MOL-ig. Remélhetőleg nem lesz. Kötöttem volna le 2%-os biztos betétbe :)
Semmi hatás nem lesz a 4dik gyorsjelentésben,mégis ezt verik!A ricsinek 2500 on kéne lenni már rég!A1998as orosz válságkor 30000ről 3600 ig esett!jobb negyedév lesz mint tavaly!Semmilyen rubel kitettség nincs,és mégis!
A Mol szénája sem áll túl jól
Bár a Mol-nak is vannak orosz kitermelési eszközei, a vállalat számára nem elsősorban az orosz fejlemények jelentenek problémát. Az orosz kitermelés ugyanis dollár elszámolású, a rubel jelentős gyengülése így lényegi hatást nem gyakorol a Mol eredményszámaira. Sőt, a rubelben jelentkező költségek miatt még némi pozitív hatása is lehet a devizapiaci mozgásoknak.
Az olajár zuhanása viszont a Mol számára is kedvezőtlen fejlemény. Bár a vállalatnak igen jelentős a finomítói kitettsége (aminek jól jöhet az alacsonyabb olajár), a kutatás-termelésnek még így is nagyobb hangsúly jut az eredménytermelést illetően. Márpedig a csökkenő olajár az itt képződő profitot jelentős mértékben csökkenti annak ellenére is, hogy közben a kurdisztáni termelés felfutásával a kitermelési mennyiségek emelkednek.
Bár az olajár esése a Mol körüli kockázatokat fokozza, a 2015-ös 3,4-es EV/EBITDA mutató a gyenge növekedési kilátások ellenére is alacsonynak mondható az európai szektorban. Más kérdés viszont, hogy az osztrák OMV-nél 2,9-nél jár az EV/EBITDA, vagyis hozzá képest a Mol részvények nem is tűnnek olyan olcsónak. Amíg viszont az olajár esik, vélhetően a Mol sem fog tudni emelkedő pályára állni, hacsak idő közben nem sikerül dűlőre jutni a horvátokkal az INA sorsáról, ami még képes lehet rejtett értéket felszabadítani a cégben.
KBC
Az zavar, hogy záróban megint jött öntőpajtásom és megint jól lehúzta a zárót. Ezt csinálja a nyomorultja már egy hete. Elfogyhatna a pakkja. 100-200 ft tuti mínusz záróban. Nem is tudom miért nem shortolom a végét?
Engem az zavar, hogy a záróban megint jött öntőpajtásom és megint kitárazott. Rohadna meg, hogy sosem fogy el a pakkja. Zsinórban egy hete 100-200 ft-tal lehúzza a zárót.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.