pont most hallottam hírekben: h az oroszok kezdték a krimi ukrán laktanyák közmüvesitéseit (viz, gáz, villany...) elzárni... nincs itt lefutva semmi.. nem fogják az oroszok feladni
Én is ettől tartok, de minél tovább tart a mostani feszültség, annál nagyobb az esélye, hogy valahol elpattan a cérna és elsül az első fegyver. Onnantól meg akármi lehet, szóval nem értem azokat akik lazán humorizálnak a téma kapcsán.
Akár lesz, akár nem, nehéz elképzelni, hogy az oroszok azt mondják, hogy bocs, igazatok van, már megyünk is haza a Krímből.
Egy darabig még el fog tartani az izmozás.
Csak jelezném, hogy egy estleges embargo esetén a MOL legkisebb problémája lesz, hogy kinek nem tudja eladni az INA pakkot. Akkor azzal kell majd foglalkoznia, mi lesz az orosz mezőivel, követeléseivel és honnan vesz olajat?
Szóval én annyira nem örülnék egy ilyen kimenetelnek.
Teljesen egyetértek.
A horvátok meg elgondolkodhatnának azon, hogy ezek után ki akar majd ott befektetni. Meg azon is, hogy egy rossz gazdasági szerkezet erőltetett fenntartása hosszú távon jó-e...
A Szerbeket akkor nem fogják soha felvenni az EU-ba, mert az ő energiaszektoruk a Gazprom tulajdonában van? Vagy hogyis van ez. Szabad piacgazdaságról, vagy miről beszélünk? Az olaj közel 100%-a a régiónkban az oroszoktól származik.
Szerintem is inkább negatív hír, mert ezzel lecsökken a Mol túlélési/választási lehetősége.
rendben, ha ilyen geopolitikai kérdésekbe beleszól az EU, de abba is legalább annyira fontos lenne a beleszólás, szabályozás, hogy egy gazdasági társaság piaci irányból való letérítését is szankcionálná, ill. tiltaná az EU. Dehát ez sajnos nagyon nem így van, ezért szétszopathatják politikai indíttatásból ezeket a cégeket. Persze ezzel a politikával hosszabb távon öngólt is rúgnak maguknak ezek a rövidtávon is vérszegényen gondolkodó politikusok. Nagyon jól tetten érhető a hazai politikai mentalitás ezen a téren.
Igen, én is ezen gondolkodom tegnap óta, hogy ez jó vagy rossz hír-e.
Szerintem rossz. A horvátok a rossz gazdasági helyzet miatt továbbra is szívni fogják az INA vérét és ezt a MOL kénytelen lesz lenyelni.
Más vélemény?
1,88 mrd€-ét vették meg a 22.179.488 db MOL rv-t. Ez a mai 312 Ft/€ árfolyammal = 586 mrd Ft-ot képvisel. Persze az 1,88 mrd€ nominálérték, erre rá kell számolni a 3 éves ~2%/év kamatot. 1,995mrd€ x 312 F/€ = 622 mrdFt.
A tegnapi piaci értéke: 12.900 Ft/rv árfolyamnál 286 mrdFt. Tehát kevesebb, mint felét éri az állami portfolióban a MOL értéke. A jelenlegi könyv szerinti veszteség 336 mrdFt (-54%)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.