Lazíts testvér , nem emlékszem mikor gázoltam a lelkivilágodba.
Neked elemzőiskolád van , nekem meg véleményem. Nem kompattibilis a Tiéddel. Szokj hozzá, az élet ilyen....
Nesze parancsolj a konkrét:
1,
"Túlzott következtetéseket én nem vonnék le egy-egy részvény árfolyammozgására vonatkozóan a hati mozgásából".
A TDT-ről volt szó, és biza ez nagyon rossz tanács annak, aki TDT-hez nyúlna. Óvatosan fogalmazz. Nagyon is számít!
Napon túl (kivéve egy fajta spekulatőrt) alig jelentős a határidő.
2,
"A határidős Bux index értéke nyugodtan élhet önálló életet így év elején egy 400-500, de még akár nagyobb sávban is anélkül, hogy az azonnali bux értéke érdemben változna".
Te láttál már ilyet?
Biztos hogy nagyobb a prompt és hati közti KÜLÖNBSÉG az év elején, de ha mozgásvektoként elképzeljük, akkor az inpulzusok IRÁNYA és HEVESSÉGE bizony párhuzamosan mozog. Időben eltér
de nap végére 90 %-ban korrigál.
Ha nem, az sokat jelent amúgy a másnapokra.
Ez nagyon ritka.Amikor is a kamattartalom jelentősen megnő, vagy lecsökken. Hangsúly a jelentősenen van.
3.
"De mint mondtam, lehet, hogy csak a saját kis önálló életét éli a Határidős index, vagy rosszul ítélik meg az ottani szereplők a helyzetet – vigyázat sokszor előfordul!!! – és az azonnali piac nemhogy nem mozdul abba az irányba, mint a határidős piac, hanem pont szembe megy vele!! "
Ez akkor 11 évente forul elő, mert 10 év alatt ilyet egyszer sem láttam.
Bocs.
Ne reagálj, én sem fogok. Hagyd a franca. Tökmindegy.
A Mol tuti nem vesz saját részvényt, mert 10%-a van és ennyi a maximum ami lehet neki. Mielőtt venne, azelőtt ki kellene helyeznie a mostanikat, mint ahogy tavaly ezt meg is csinálta (Magnolia)...
DLPH,
meggondoltam magam és most utoljára mégis reagálok rád, aztán legközelebb azt írsz amit akarsz nem érdekel.
Próbálj meg bármely szöveget úgy olvasni, hogy értelmezed is a leírtakat. :o)
A problémád, ahogy írtad: "Ja és egy irányban mozognak......... csak nem egyszerreeeeeeee...és nem ugyanannyiraaaaaaaa......."
.
Na erre válaszként egy mondat a szövegemből:
"A határidős Bux index értéke nyugodtan élhet önálló életet így év elején egy 400-500, de még akár nagyobb sávban is"...a promt Bux-hozképest.
Ez szerinted mit jelent? Lefordítom neked.
1. Nem mozdulnak feltétlen ugyanarra ugyanabban a pillanatban mindig, de persze van egy határ, ami után már mindenképpen együtt mozognak, csak a hatinak van némi szabadsága ezen a határon belül.
Ez persze nem zárja ki, hogy más alkalmakkor pedig szinte ugyanúgy együtt reagáljanak valamire.
Lejjebb írtan, azt kell tudni éppen mi történik.
Másrészt megint úgy kritizálsz, most pont engem, hogy semmi gyakorlati dolgot nem írsz. Jó fej vagy.
.
De én azt mondom, nem kell annak feltétel nélkül hinni, amit írok. Nem is szabad ezt tenni, nem is várom el.
Mindenki figyelje meg a gyakorlatban, hogyan működik ez a dolog. Ez a legegyszerűbb és legobjektívebb módja bárminek az eldöntésére.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.