Átolvastam a Portfolió cikkét és azonnal vásároltam még egy kicsit. Véleményem szerint a vezetőség visszafogott, biztosan elérhető célokat tűzött ki maga elé, ez a cég robbanni fog és az árfolyam is folyamatos emelkedésre van ítélve. Akinek van az vigyázzon rá, akinek nincs az most vegyen , mert még olcsó.
Orban nelkul vege a fidesznek, Rosszhir - utana politikai kaosz koszont reank - ezt fogjak kihasznalni de gazdasagi hatalom megmaradnak 10000 mrd (szo szerint) hatalmuk van az avosoknak
Minden nep azt kapja akit megvalasztott! Mas kerdes hogy ezeket csak akkor lehet levaltani, ha ok is azt akarjak. A populista=kommunista nagypofaju politikusok mar csak ilyenek. Relax - maguk vesztet fogjak okozni
Meg az ország földrajzi helyzetéből adódó országkockázat...labanc adhatna talán Pozsonyba,lengyel messze van, román úgyszintén...marad a horvát. Teljes leválás az orosz csővezetékes olajról gazdaságilag nagyon fájó lenne.
Egyetértek. Az OTP-re soha nem fognak akkora terhet tenni, mint a MOL-ra. Ez látszik az értékeltségen is. Azonban egyszer kifutnak az extra terhek is és addigra ez a MOL egy merőben más vállalat lesz, mint 2-3 éve volt.
"nagyon komoly Kelet-europai ill. eurazsia operaciot epitett" és ez nem kockázat szerinted? :) Lásd. orosz operáció, aminek sorsa még nem zárult le. De lehet ennél sokkal gyorsabb, drasztikusabb is egy negatív scenárió lefutása azokon a vidékeken!
Ez így konkrétan nem igaz: " ahol az egyik picit nagyobb kormanyzati kockazatot fut ", legfeljebb azt jelenthetjük ki az eddigiek alapján, hogy eltérő volt eddig a cégeket ért hatás, hogy a jövőben hogy alakulnak ezek a hatások azt se Te, sem én, se más nem tudhatja biztosan. A kockázat ott van minden magyar cég felett. Hoszabb távon én pl. inkább arra számítanék, hogy a hatások kiegyenlítődnek, Akkor azonban a jövőben a MOL-t kevesebb, az OTP-t meg több hatás fogja érni. Lásd. pl. Richter-t, ott is milyen döbbenet volt tavaly év végén. Számított rá valaki? Hiszen ma is leírta it valaki, hogy "független" a cég vezetése, ráadásul a bevételek külföldi részaránya is a legmagasabb a 3 cég között. Kb. 90% a külföld!!!
Csanyi visszavonulasa lesz igazan erdekes az OTP…ami viszont vitathatatlan, hogy egy nagyon komoly Kelet-europai ill. eurazsia operaciot epitett, ami elkezdett mocskosul fialni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.