Egy 600-700 Ft-ot termelő céget hogyan értékeljünk? Alsó hangon 4000-re.Ha diszkontáljuk a politikai kockázattal, akkor is legalább 3000-re. Akkor ne hogy már drága legyen 2400-2500-on! Persze ha ezt a 600-700 Ft nyereséget nem tudja hosszú távon hozni, akkor kevesebbet. A BV most kb. 3240 Ft !
A hasonlat nem túl jó, mert ma már csak a gyűjtők veszik a trabantot, a MOL meg egy korszerű olajtársaság, ami ha nem szólna bele a politika, akkor vennék, mint a cukrot.
Kinek mi az olcsó?!Valaki nem adna egy Trabantért 20 ezer ftot se,valaki meg 2 milliót is!Drága e a Mol 2400ért???Nyilván senki nem akar érte adni ennyit,mert inkább 2200ért venne,de ha nem megy le addig nem vesz?És hip hop felmegy 3000ig,és lemarad :D
De. De amúgy ráérnek holnap megint/még feljebb húzni, és onnan önteni. A harmadik doji egymásutánban, tehát az "okosak" sem tudják merre legyen az irány. Nagyon belevenni senki sem akar (pláne nem 100-200 Ft-tal felverve az árat), többek között a bizonytalanság (ársapka+kamuvid bezárkózás) miatt sem. De lefelé sem akarják megindítani, mert itt már nagyon is jóárú a MOL, szóval ezt a bizonytalanságot sem merik bevállalni. Teljes tanácstalanság, a chart alapján is mehetne innen felfelé is, de lefelé is. :S Csak egy biztos: ha lemegy = bevásárolni; ha felmegy = eladni. :)
Törölt felhasználó2021. 12. 09. 18:40
Én eladtam, tegnap még emelkedést vártam, most már esést.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.