Szerintem a shortfolió cikk szövege félreérthető... "Egy másik változtatás törvénybe iktatja az üzemanyagárak rögzítését 480 forinton, valamint a rezsicsökkentés kiterjesztését a kis- és közepes vállalkozásokra jövő június végéig." Gyorsan rákerestem, én most úgy értelmezem, hogy csak a kkv-s rezsi lenne 2022. június 30-ig beégetve, és a benzin/ártörvény módosításnál egyelőre az van, hogy "2022. február
15. napjáig hatósági áras termék [...] legmagasabb kiskereskedelmi bruttó ára 480 forint literenként." 15. oldal alja, ill. rövid indokolás a 38. oldalon. Egyelőre a 3 hónapot égetik be, de más is megerősíthetné/értelmezhetné. Olyat most gyorsan nem találtam a szövegben, hogy ezt mikor/hogyan vizsgálják felül, ill. hogyan hosszabbítják meg. (Persze ha kell, meghosszabbítják majd simán a választásokig vagy tovább is, csak ne az legyen, hogy most hosszabb időre rögzítik, mint amiről eddig szó volt). 17671-0008.pdf (parlament.hu)
Értem, csak most az építőanyagokba is belenyúlnak.Ki akar így vállalkozni? Egekben az infláció, ezek meg csak pörgetik, pörgetik, pörgetik, hajráááá!!! Normál piacon ha valami drága, kevesebbet vesznek belőle. ha az építőanyag drága, kevesebb ház épül.Az ingatlanfejlesztő így is rápakolja majd a hasznát, ettől a lakások nem lesznek olcsóbbak, csak más nyer rajta....elfáradtak, tavasszal jön a pihenő, remélem.
Hoznak ilyen-olyan irgum-burgum intézkedéseket (árhatóságosdi), meg rátolják piaci szereplőkre a kötelező árcsökkentést, de ÁFÁ-t nem csökkentenek, kersletet nem próbálják mérsékelni. Mondjuk havi 500-1000 milliárd Ft-os hiánnyal működő költségvetés mellett megértem...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.