Azon fog múlni rövid távon, hogy a forint mit csinál. Ha az eurhuf-ot 370 fölé teszik, akkor az egész hazai piacra begyűrűzhet egy kisebb pánik, és simán jöhetnek komolyabb esések mindenben.
Szerintem nagyon nagy butaság most eladni. Úgy gondolom, legkésőbb a választások után bőven 3000 felett lesz az árfolyam. A MOL megerősödve fog kijönni a hatósági áras "buliból", simán benne van a pakliban, hogy (részben) ez is volt az intézkedés célja.
Annyi biztató, hogy 2450-2452-n beraktak 30000 rv vételt, de van alaki, aki már kb 70000 rv-t vett, és nem várta meg, hogy 2450-ig menjen le az árfolyam.
most van kis pihi, felocsudás, egyedül az olaj nem korrigált...hatalmas certi forgalom volt az esésben, komoly intézményi vevő szerintem csak az OTP-ben van továbbra is. MOL-ban, OTP-ben sok lehet a DT. Nem lesz egyszerű a vége a napnak.
Én azért remélem, mint korábban írtam, hogy a "nagyok" valszeg 2000 felett vásároltak, és ilyen árfolyam mellett kiszállni nekik nem érdemes (osztalékhozam se lehet rossz, ha valaki 2000-2400 között vásárolt). A gond ott van, hogy túl gyorsan szakadt le, és sokan nem tudták időben eladni (inkább kisbefektetők). Ők most kis forgalom mellett is le tudják ránatni az árfolyamot - de annak nem lenne szabad sokáig tartani.
Akkor rosszul fogalmaztam, nem ellensúlyozza hanem az ársapka jelentőssége alacsony a vállalatcsoport profitabilitását tekintve. Nekünk egyébként az se lenne tragédia ha belöknék az olajat 70 alá, sőt. De attól még a lejtmenetben ugyanúgy szét fogják verni a MOL-t, mint a többi olajost.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.