Es MOL nyomott arfolyama es PE=3.4 szorzoja kulonosen erthetetlen annak fenyeben, hogy Pl. 4IG, JG cege, 90Mrd kapitalizacio mellett 3-4Mrd profitot termel, szoval PE=25-30, vagy pl. OTP 4-500Mrd profit es 5400Mrd kapitalizacio, szoval PE=11-12. Nagyjabol az OTP PE szorzoja lenne realis a MOL szamara is.
Az a P/E jelen árfolyam mellett 191 Ft EPS esetén lenne, csak az első félévben 400 Ft EPS jött össze. Szóval, aki azt elhiszi, nem foglalkozik komolyan a MOL-al. Ha csak a féléves EPS-el kiszámoljuk. A P/E jelenleg 6,82 lenne, de már Q3 is lezárult, ami alsó hangon +200 Ft EPS-t hoz. Úgy pedig jelenleg 4,55. Évvégére most már konzervatív becslés az éves 800 Ft EPS, amivel 3000 Ft körüli árfolyam esetén a P/E 3,75 körül fog alakulni. De ezt már többször levezették itt előttem.
lehet....amit én látok bele,hogy nagyrészt a tegnapi piros gyertya testeben fog mozogni,ami elég tágas tér 2694-2732 között.Nagy erővel,úgy értem forgalommal kellene át törni a 2732-t meglegyen az amit Te látsz.
mert 'pl. nem dógoztak meg érte', de tök mindegy, a lényeg, meg legyenek szívatva vhogy, és a lé a haverok felé legyen csatornázva, hogy a napi 1db szálloda - meglegyen nekik☺ szvsz
a rést nem a záró alapján definiáljuk, hanem a napos gyertyák szerint szokás... persze lehet '5perces' grafokonra is ilyet řajzolni, de nem igazán szoktak...szvsz
Ilyen P/E-a történelemben nem volt. A mai 2700Ft arfolyamnal P/E=2700Ft/800Ft=3.3 Ha a 2022-es várakozásokon is emelnek az elemzőházak,akkor robban igazán az árfolyam. A 2022-várakozás változatlan fél éve ugyanannyi.
MOL tulajok normálisan