Úgy látszik ez lesz a módi erre az évre: 2022 extra számait viszonyítva minden gyengébb lesz. Európa legnagyobb finomítói felújítása folyik rijekai finomítóban, de lassan az is befejeződik. Közben vételi erősödés a Mol piacán. Csak nem forgatják vissza az osztalékot?
https://invst.ly/10uekc Szerintem is közel a fordulat.2730-nál a DMA200, 2720-2750 között van egy hosszabb távú támaszsáv.Napos RSI is 31,16. + RSI görbére berajzoltam egy csatornát, hátha! :)
Biztos nincs semmi érdek alapja ennek! :) Másik topicokban éppen annak örülnek, hogy lám az OMV profitja 1/3-a a tavalyinak. Szerintem a MOL esetében ennél biztosan jobb lesz a jelentés! :) Indokaimat leírtam korábban. Pletser meg elmehet oda, amit én most nem írok le inkább, csak gondolok!
Legnagyobb veszélyt abban látom, hogy nagyon közel járhatunk egy induló korrekcióhoz az indexekben. Nem lenne szerencsés, hogy mire a MOL-ban elkészülne a korrekció addigra beindulna egy komolyabb eladási hullám odakint. Ment már szembe a nemzetközi trenddel, de azért nem az az alap forgatókönyv. Valószínűleg az lesz a döntő, hogy a menekülő eszköz az USD lesz vagy valami más. Egy energia felé való rotációban viszont jól tartaná magát a papír.
Én még nyaralok, csak fél szemmel nézek rá néha a helyzetre. Osztalék még nem jött se OTP, se Erste számlára. Azt látom, hogy egyre kisebbek a felpattanások, szűkül az esés, viszont naposon még mindig nem túladott. 4h-n már igen, lassan talán érdemes lehet keresni a belépési lehetőséget. Most nem akarok ezzel foglalkozni, de valaki felrakhatna egy hosszabb napos chartot RSI-vel amin látszana, hogy a “ciklusban” is valahol ott lehetünk már a közelben.
Lehet kicsit off, de nekem ez az első éles évem tőzsdén. És jelenleg szinte csak MOL-os vagyok. Kereskedés, izgalmak és hasonlók szempontjából ez egy átlagos év itt a bét-en vagy azért ez most itt a rendeletek, oroszok, adók stb miatt nehezebb pálya?
azert jo latni hogy ennyi MOL tulaj van. sokan varjuk az osztalekot, sokan biztunk a papirban. ugyan jobban jartam volna ha eladom az osztivagas napjan, de mar igy alakult... az osztit forgatom vissza ismet MOL reszvenyekbe - ahogy evek ota mindig. igazabol a legjobban az hoz ebben a papirban, hogy az osztibol vett reszvenyek is plusz osztalekot termelnek a kovetkezo evben. X db-ot vasaroltam meg 2020-ban es most 1.35*X darabom van, azaz a darabszamom 35%-kal nott, ugy hogy kb csak az osztalekot forgattam vissza eddig. Most mar jo lenne ha az arfolyam is kegyes lenne hozzank a jovoben :)
MOL tulajok normálisan