Én korábban azt gondoltam, hogy a MOL nyeresége lehetett volna akár a 1,5x-e is annak, ami végül lett. Azt nem gondoltam, hogy 2x annyi is lehetett volna!
Bevétel oldal persze csökkenni fog, egy percig sem vitatom. De az meg annyira extrém volt tavaly, hogy nem is érdemes vele komolyan foglalkozni. A hangsúly a nyereségen van. Abból lesz osztalék, és az épül be az árfolyamba is.
"Hernádi Zsolt azt mondta, a szokásos adófizetésükön túl tavaly 750 milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe" Na ezért gondolom. hogy a MOL nyeresége nem fog úgy bezuhanni, mint a szektortársaké. Mert le lett vágva a nyereségcsúcs, minimális többlet maradt csak a MOL-nál 22-ben a 21-es évhez képest. Ráadásul a MOL esetében vannak tavaly óta beindult + bevételi források, ami szintén ellensúlyozza a visszaesést.
"Hernádi a 35 évre megkapott hulladékszállítási koncesszióról elmondta, hogy azok, akik korábban vitték a feladatot, egyszerűen nem teljesítették a feladatukat, ezért sem tartja jogosnak a tiltakozásukat. Nem aggódik a 35 évig tartó versenyhiány miatt sem, hiszen az Európai Unió elvárásait kell teljesíteni, hogy a hulladékot rendesen újra tudják hasznosítani. Ez a Mol-nak jó üzlet is lehet, hiszen a hulladék a cég tulajdonában lesz, amit majd ők is tudnak értékesíteni." Extraprofit /Figyelmeztetett, hogy bár tavaly rekordévet zárt a Mol, idén már nem olyan jók a kilátások, ezért sem nézik jó szemmel az extraprofitadót.„Ez olyan, mint a kábítószer, ez az extraprofitadó. Ennek megvan a böjtje, egyszer-egyszer lehet használni.” Szerinte nemcsak a bevételi oldalt, de a kiadásit is nézni kell, és ha túl sok pénzt kell beadni a költségvetésbe, akkor a beruházások, amelyek amúgy is visszaestek, tovább fognak csökkenni, aminek néhány éven belül meglesznek az eredményei. 444.hu
valamint hogy sajnos minden politikust fel kell világosítani, „hogy a magyar gazdaságnak mit jelent a Mol (...) Aki ezt nem érti meg, annak lesz egy viszonya a Mollal”. Hernádi nyilatkozata... / 444.hu
MOL tulajok normálisan