hír után eset az árfolyam 2770-ről 2650 -ig, de lehet ez csak ok volt a már esedékes kis korrekcióra.... kormány saját médiáját használja fel a piac és a közvélemény szondázására....sajnos ez elég régi módszerük.... majd jött az elutasító befektetői jelzés reptér ügyben és Orbán nyilatkozata, hogy az állam egyedül is megvenné.....hát így megy ez.....aztán mi lesz majd kiderül.....
továbbá, ha nincs szerepvállalás reptér ügyben akkor nagyon egyszerű a helyzet, cáfolni kell a szándékot amit a média írt, egy mondat ... kész. de ilyen sem történt, azért mert te azt gondolod, hogy nem valós hír attól még a piac reagált rá.....
Miért kellene a MOL-nak reptér ügyben nyilatkoznia. Az egész dolog nem a menedzsmebttől származik. Hivatalosan semmi ilyessmiről nem nyilatkoztak. Miért kellene lereagálniuk bulvár szintű hireket? Én örülök neki, hogy nem nyilatkoznak reptér ügyben. Ez alapján arra számítok, hogy nincs is miről.
CCS Ebidtára tennék tippet: elemzői konszenzus 288-294mrd körül, én a teljes szegmensre 300mrd forint értéket várom, de a 294 elemzői plafonnal is elégedett leszek.... 288 alatt viszont ne legyen...... pénzügyi / üzemi eredményt nehezebb kalkulálni, mert az egyszeri tényezők torzíthatják a tényleges működési megítélését.....befektetők ezért kevésbé figyelik....
talán, de utolsó negyedévre már nem szokás, maradjon február elejére is meglepi.....más/ . az olajár okán üzemanyagár csökkenés várható a kutakon, így az árak rögzítésének lehetősége enyhül. ( 550-600,-Ft környékén várnám bevezetését, az még odébb van kb. 90 usd Brent ár körül) reptérről mondhatna egy-két szót, pl. nem teszünk bele tőkét, csak.....valami ilyesmit a piac megnyugtatására.... vagy rendkívüli osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek dec 20.-ig.... ezek mind hajtanák fel az árfolyamot 3200-3500 közé....
Usa olajkészletek váratlan emelkedése, Usa stratégiai olajkészletek felszabadításának lehetősége, Biden agresszív követelése az Opec felé a kitermelés növelése érdekében, Opec ülés, világgazdaság fejlődési ütemének fékezése....stb. Ma: Opec maradt a korábbi vállalásainál, de a hektikus Brent árazás egy Szaudi hír mozgatta, miszerint az ország decemberre meghaladhatja a kitermelési kvótájának értékét....erre esett a Brent 1 usd-t, majd vissza is korrigált és zöldben.... Éjfélkor jönnek a számok, de zezen felül kíváncsi vagyok Hernádi kommentjére, hátha tesz utalást rendkívüli osztalékra vagy egyéb pl. reptér kapcsán ( bár nem szokott , max. osztalékra utalhat ) Éjjel fennmaradóknak jó elemzést, holnapra sok sikert mindenkinek!
A Ft gyengülésnek egyébként 2 oldala van, amíg nem fagyasztja be az állam az üzemanyagárakat, a fogyasztói szegmens árbevétele nőni fog tőle. Az árrés ugyanis %-ban van meghatározva. Ft-ban az áremelkedés következtében a bevételek nőnek. De a KV-ból is :)
Sziasztok! Ezt meg akartam én is kérdezni tegnap este, hogy vajon mitől szakadt így be az olaj. Nem értettem én sem és nem is találtam semmi különöset erről, és az USA piacok is örömködtek a kamatdöntésnek, meg az azt követő kommentárnak. Ma meg már majdnem vissza is emelkedett arra a szintre, ahonnan indult, passz. Lehet, tényleg csak egy várt korrekció, vagy kiszállt egy-két nagyobb befektető belőle. Mit vársz eredménynek? Tudom, előre semmit sem lehet tudni, de én ezt a 127 milliárdos elemzői átlagot elég soványkának gondolom a második negyedévből kiindulva. Lehet, én vagyok túl optimista, de a forint gyengülésén meg a midstream várható visszaesésén kívül nem sok negatívumot látok. Én nem vagyok elemző, de a fő bevételt növelő tényezők szerintem összességében jobbak, mint a Q2-ben. Pl. olajár, harmadik negyedéves marzsok átlaga, és a nyári utazások itt csapódhattak le jobban a szolgáltató szektorban is. Én merek tippelni 200 milliárdra, ha nem lesz nagy pénzügyi veszteség a forintgyengülés miatt. Az előző negyedév 185 lett, ha jól emlékszem. Tippel még valaki a holnapi gyorsjelentés előtt?
MOL tulajok normálisan