vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Magyar gazdaság: A vártnál valamivel nagyobb mértékben esett vissza a hazai kiskereskedelmi forgalom júliusban, elemzők előzetesen 7,4 százalékos csökkenést vártak volna, ezzel szemben 7,6 százalékos visszaesés volt előző évhez képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű kiskereskedelmi volumen 4,1 százalékkal esett vissza, de a nem élelmiszer kiskereskedelmi forgalomban is 5,5 százalékos volt a csökkenés. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmában nagyobb visszaesés volt látható, a benzinárstop eltörlése után 20,5 százalékkal csökkent a kutak forgalma éves alapon
Azért olvasom EZT a topicot, mert itt nincsenek megmondók. Az olyanok, mint az “Én így adtam el” meg az “úgy kellett volna”, meg a “más rv szar, csak ez megy fel”, valamint a jósló hozzászólásokat nem bírom. Ezer másik hely van ahol ez oké, csak itt ne csináljátok légyszi. Köszi, pacsi!
Nem mondanám okosnak magam, inkább józan parasztész. Egyrészt nem vagyok szerelmes egyetlen részvénybe sem, ha úgy érzem, eladom szívfájdalom nélkül. Tudom, hogy a fák nem nőnek az égig. Az időtáv is igazodik a saját habitusomhoz, pl a daytrade nem az én világom. Csak a saját pénzem kockáztatom, semmi tőkeáttét. Nem higítok sose, és legtöbbször már vételkor megtervezem, hogy kb hol szállok majd ki. A találati arányom talán 3-ból 2 esetben jó, egyszer bukta. Buktánál azt nézem, hogy a csökkent áron megvenném-e épp, ha igen, tartom, idővel felmegy úgyis, ha meg nem, akkor áll benne a zseton, ami nem jó, de nem a tökéletest keresem, hanem átlagban csak a jót. Vételkor ránézek a chartra, vannak kizáró helyzetek (pl ath közelében sose), és már előre vannak kiszemeltjeim és majdani belépési pontok.
Okos vagy! Nem akarok senkit megbàntani, akire nem vonatkozik ne vegye magàra, de itt sok szakértő van, de kevesen tartjàk szem előtt, hogy pénzt keresni kell a tőzsdén, nem mozgóàtlagot, ellenàllàst, rést, görbéket stb. elemezni. Ebből szinte mindenki kivàlóan teljesít. De Te konkrétan beírtad mi a helyzet, ahogyan én is. Persze nem itt, hanem a szoszédban sikerült rövid idő alatt az elvàrhatónàl is jobb hozamot elérnünk. Sajnos itthon ez szinte lehetetlen.
Köszönöm. Hab a tortán, hogy akkor 371-ért vett euróbol sikerült az egész mutatvány. Persze lehet buy-and-hold olajrészvényről prédikálni, de én abból nem tudnék normális hozamot csinálni.
A MOL visszatért a 2.658 forintnál húzódó támaszszinthez, ahonnan augusztus közepén vette északnak az irányt az árfolyam. A támaszszintről ismét felfelé fordulhat az árfolyam, melynek során először a rövidtávú mozgóátlagok, majd a 200 napos mozgóátlag jelenthet ellenállást, így mindenképpen nehéz út vár az árfolyamra.Támasz és ellenállás szintek
-Equilor:--Hozzátette, hogy a Mol továbbra sem tudta leküzdeni a 2700 forintos ellenállást, míg fontos támasz 2620 forintnál húzódik. Pénteken a Mol árfolyama nem változott, 2662 forinton zárta a kereskedést 698,2 millió forintos forgalomban.
Érdekes ez a rajz. Régen a forexes időkben mikor ez az utolsó 4 gyertya a bollinger szalag szélén volt akkor mindig fordulós gyertyával tekintettem rá, és az esetek nagy részében be is jött (EUR/USD). Itt most csak annyi a bibi hogy nem forex és nincs a boli szalag szélén…:-)))
MOL topik