"Az olyan fikciók, hogy nemzet, állam, ország,
vallás az univerzumban nincs"
Az univerzum a mi kitalált szavunk.
Mint ahogy az is kitalált, hogy mi van benne és mi nincs.
A képzeletünk mondatja velünk a dolgokat, ebben is.
Talán.
Illetve szerintem.
:)
És hogy miért talán és szerintem?
Mert nagyon is meglehet, hogy a valóság az olyan mértékben szubjektív, hogy ezt jelenti a párhuzamos univerzum: az egyének egyedi világképe.
És mint ilyen, állítások arról, hogy "ez van, mint valóság" az nem biztos, hogy kijelenthető igazságként, mint globális igazság.
A leves egyszerre sós és sótlan.
Mondjuk.
Persze lehet, hogy mindez nem ilyen "őrült" szinten bonyolítható, és kell és van.
De visszavezetve, minden az lehet talán - és vélhetőleg - amit az egyén - aki ha létezik :) - elképzeli azt, amit képzel az életről és ami neki így az igaz és való egyszerre.
vallás az univerzumban nincs"
Az univerzum a mi kitalált szavunk.
Mint ahogy az is kitalált, hogy mi van benne és mi nincs.
A képzeletünk mondatja velünk a dolgokat, ebben is.
Talán.
Illetve szerintem.
És hogy miért talán és szerintem?
Mert nagyon is meglehet, hogy a valóság az olyan mértékben szubjektív, hogy ezt jelenti a párhuzamos univerzum: az egyének egyedi világképe.
És mint ilyen, állítások arról, hogy "ez van, mint valóság" az nem biztos, hogy kijelenthető igazságként, mint globális igazság.
A leves egyszerre sós és sótlan.
Mondjuk.
Persze lehet, hogy mindez nem ilyen "őrült" szinten bonyolítható, és kell és van.
De visszavezetve, minden az lehet talán - és vélhetőleg - amit az egyén - aki ha létezik :) - elképzeli azt, amit képzel az életről és ami neki így az igaz és való egyszerre.
MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ?