Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 07. 07. 10:07

MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ?  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 13:33
Előzmény: #719  Törölt felhasználó
#720
No de honnan tudja a hívő, hogy mi a helyes erkölcs? Az ami a Bibliában van,amit a vallása képviselői értelmeznek és mondanak neki, tehát az ugyanolyan elsődleges, mint az Isteni kapcsolat. Az egyház nem is engedi meg,h kikerülhető legyen,ha jól tudom. 
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 12:50
Előzmény: #716  Törölt felhasználó
#719
A hívő ember nem a valláshoz kötődik hanem Istenhez,az alap a személyes kapcsolat,amit minden hívő megtapasztal,a vallás az csak egy másodlagos dolog,hisz a vallás egy világnézet,a hívő világnézete pedig változik,fejlődik,pont úgy mint egy kis gyerek ismerete amikor a nálánál bölcsebbtől tanul,így tanul a hívő is Istentől,és ahogy a felnőtt sem pont ugyan azt fogja tanítani egy 3 évesnek,mint egy 20 évesnek,mert a hiányzó ismeretek révén azt még nem értheti a 3 éves amit már a 20 éves megtud érteni,így Isten tanítása is több szinten és fokozatban megy végig,ezért nem egységes minden hívő világnézete,de ettől még egy családba tartoznak,mert egy forrásból táplálkoznak,vagyis nem a változó fejlődő világnézet számít hanem a szellemi szinten levő "család"-hoz tartozás.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 12:34
Előzmény: #685  multitimehedge
#718
azt nem gondolom,h 80-90% gyenge ember lenne a földön,de talán azt igen, hogy ennek jó része nem gondolkodik önállóan,hanem egy kapott mintát vesz át, ahelyett, hogy akár megkérdőjelezné a nyílvánvaló ellentmondásokat, vagy a kifejezetten elavult gondolkodásokat. bár ahogy elnézem az emberiséget, lehet még 2020-ban sem elég érett arra,hogy erre képes legyen. talán 1000 év múlva készen áll majd rá. 
úgy gondolom, hogy a kézenfekvő dolgokat azonnal meg lehetne változtatni a gondolkodásunkban. ha nem tesszük az az emberiség erkölcsi fejlődését gátolja. enélkül hiába a technika haladása , mentalitásban maradiak,provinciálisak maradunk, mint amilyenben kis országunkat vezeti nemzetünk vezére. ne gondolkodj, majd mi gondolkodunk helyetted.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 12:24
Előzmény: #687  offshort
#717
na igen. az emberi gondolkodás önmagában is csodálatos dolgokat képes alkotni, bizonyíték nélkül is, szóval igazságtalan voltam, -  meghát amúgyis egy "senki" vagyok ,h a sok nagy elmét felülbíráljam -  de ahogy a kolléga mondja a tudománynak kell azt be is bizonyítani. azért kicsit felesleges dolognak tartom az iskolákban olyan mélységben tanítani komplett filozófiai rendszereket, amik elveszik az időt a gyakorlati tudománytól.
ha rajtam múlna elhagynék sok lexikális anyagot a tankönyvekből ,és helyette gyakorlatiasabbat tennék a helyére. a természettudományokat játékosabban, megszerethetőbben oktatnám stb :)
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 12:08
Előzmény: #685  multitimehedge
#716

Nem vagyok materialista szerintem, mert nem zárom ki Isten létezését sem, bármi lehetséges alapon. Ennek is kell egy kiskaput nyitva hagyni,nehogy elvakultak és gőgősek legyünk a tudásunkkal kapcsolatban. Talán az a leghelyesebb, hogy amit eddig tudunk és be tudunk bizonyítani azt vegyük kvázi biztosnak és a többire mondjuk azt ,hogy lehetséges akár, akármilyen picike esélye is van. Talán a széleslátokörű  tudósok, is ezért tudják összeegyeztetni a kettőt. Ezzel nincs probléma sztem, amíg mondjuk a tudomány fölé nem helyezzük Istent, márha hiszünk benne.
Az én gondom azzal van,hogy ha nem tesszük idézőjelbe,illetve biztosnak, kikerülhetetlennek, feltétlen követendőnek  vesszük Istent és a vallási dogmákat, előírásokat, történeteket ,erkölcsi normákat bármit, ami ezen alapul. Nem kell hozzá túl okosnak sem lenni, hogy észrevegyük az ellentmondást, hogy nem létezhet egyszerre ennyi vallás és irányzat. Vagy azt, hogy magukat a szent iratokat is másképp értelmezik korszakonként, irányzatokként, attól függően,h ki mit lát bele. 
egyszóval nincs egységes álláspont, vagy legalábbis valami közös nevező. 
A tudományban sincs egységes álláspont ez igaz, hiszen van pld keleti,meg nyugati orvoslás, de a fizikának is paraága, akik abban hisznek és nem a "hivatalosban", de ott, amit egyszer bebizonyítottak legen bármilyen ága a tudománynak és reprodukálni tudják utána az eredményt uyganazzal az eredménnyel ott lehet beszélni bebizonyított tudásról.
A tudománynak sztem nem is kell azt állítani, hogy mindent tud. Elég annyit,hogy amit meg tudok ismételni,ami működik a gyakorlatban azt már tudom.  Lehet nem is tudjuk meg az alapokat sosem,de egy részét, ami pld a mi életünkben fontos a Földön azt folymaatosan megismerjük,alkalmazzuk, vagyis a tudás egyre nagyobb birtokában vagyunk, anélkül,hogy ismernénk miből lett, mi mozgatja alapvetően a világot. Ezt találgatjuk és itt jöhet be a hit,de csak addig, amit már leírtam az elején.
Ám amit mondtál,hogy a rossz dolgok az ember miatt vannak,nem a vallás miatt, azt is jelentheti, hogy az emberiség alkalmatlan arra,hogy felelősen létezzen a világban, hiába a nagy tudás, ha az erkölcsi mércéje nem javul ezzel együtt. Akkor süthetjük a tudományunkat szerintem :) Előbb-útóbb ez visszavág. Jön egy vírus és kiírtja a felelőtlen világot, vagy egymást írtjuk ki háborúkban pld
 és nem vagyok egészen materialista, mert számomra is vannak olyan jelenségek,amit magasabbrendű dolognak tartok. Pld amit léleknek nevezünk. Szeretet pld.  vagy olyan érzések, érzékelések, amik a művészetekben nyílvánulnak meg.
Hallgatok zenét, ami olyan érzéseket kelt bennem, olyan magasságokba visz lelkileg, mentálisan , vagy erkölcsi éretelemben amit egy magasabbszintű állapotnak élek meg. Jobb ember lettem. Persze utána az itthoni társadalmi valóságba visszacsöppenve  éles a kontraszt :) 
De említhetném az álmaimat is, vagy olyan érdekes jelenséget, amikor a városban, vagy a természetben sétálva a különböző tájak, utcák ,helyek, de akármi pld egy épület és más érzést,hangulatot kelt bennem, mintha személyisége lenne a tárgyaknak, helyeknek ...ez utóbbi nagyon érdekes ,erre nem tudok magyarázatot nagyon. úgy érzem az idő nem számít. kortalanságot érzek és "a létezést magát "figyelem meg, bármiben. kicsit transzecendentális élmény. olyan, ami az elvont művészfilmekben szokott lenni. megy a kamera, pásztáz semmi "sztori" nem történik, csak a puszta valóság. Megélni a világot, amilyen a valóságban és idézőjelet tenni az én életem értelmét tekintve is.
Talán az élet értelme maga a létezés és az élet érzékelése, a világ részeseiként. Ez utóbbi gondolat talán egy filozófustól származik
Mi magunk adunk értelmet az életnek,de talán ahhoz túl drága ez az idő,hogy túl valótlan dolgokban leljük meg azt, amit valaki, vagy valakik kitaláltak és azt vakon kövessük.
Egy dolog mégis van, ami sztem fontos,hogy jóra törekedjünk,meg hogy élvezzük az életet ,hogy másokat ne korlátozzunk benne. Mindenki fogadja el a másikat,amilyen lehetőleg. Mondjuk ez is utópia,de törekedni azért lehet rá talán. Vagy a fene tudja....
Szerintem sokszor magunk sem gondoljuk teljesen komolyan,amit a végsőkig állítunk,de van az emberben egy olyan tulajdonság,hogy szeret biztosban, szilárd keretekben gondolkozni. 
multitimehedge 2020. 03. 26. 12:00
Előzmény: #708  sasa44
#715
Elvitatkozhatunk egymás mellett, fölöslegesen. A Föld formája evidencia. Ezt vitatni kb. netto hülyeség kategória nem hit kérdése. Arra próbáltam utalni, hogy a tudománynak vannak korlátai, ill. az emberiségnek is. A világűr mélysége, távolságai, kölcsönhatásai, fizikai törvényei csak részben megismerhetőek számunkra, a léptékek miatt. Jórészt hipotetikus állítások, amikre azért szükség van. Gondolkodni, keresni, kutatni kell, azt mondom. A hitnek nem az a feladata, hogy tudományos kérdésekre adjon választ. Még csak azt sem, hogy azok helyett. Arra próbál választ keresni pl. ami ennek a blognak is a címe. Vagy mi a létezésünk értelme, a biológiai halálunkkor a teljes személyiségünk megsemmisül-e, stb.
Nagy hiba a tudományt szembe állítani a filozófiával.
sasa44 2020. 03. 26. 11:19
Előzmény: #710  Törölt felhasználó
#714
"Vannak emberek akik csak akkor győződnek meg Jézus tanításának hitelességéről amikor kilehelik a lelküket". Ezek szerint Mohammed már áttért az iszlámról, mert ha jól tudom már nem él.
sasa44 2020. 03. 26. 11:12
Előzmény: #712  Törölt felhasználó
#713
Hát erre csak annyit, hogy sok boldogságot kívánok neked az örök élethez.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 10:48
Előzmény: #710  Törölt felhasználó
#712
igy van,és az utolso döntést is meghagyja szabad akaratu döntésnek,aki élni akar él aki nem az nem,az utolso döntés az igen és a nem,Az Ember Fia hivja a hiveit és lucifer is,boldog aki az elöbbit választja,ugyanakkor az a keskeny és nehéz utat választja,a széles könnyü ut marad a többieknek.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 10:44
Előzmény: #708  sasa44
#711
minden hamis ,de azt csinák amit akar,viszont legalább pár an ide tolják a képüket ez is valami és a többi? az mit csinál,?közönyös lassan mindenre.és nem hisz semmiben,olyanok mint ,egy lelketlen robot.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 10:42
Előzmény: #706  sasa44
#710
Vannak emberek akik csak akkor győződnek meg Jézus tanításának hitelességéről amikor kilehelik a lelküket,neked is szabad akaratot adott Isten,a labda a te térfeleden van"még".
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 10:42
Előzmény: #705  sasa44
#709
magának biztos tanubizonyságot is tett
sasa44 2020. 03. 26. 10:37
Előzmény: #697  multitimehedge
#708
"Nem hit kérdése. Ha valaki azt hirdeti, hogy ő a lapos Földben hisz, nyilván csak figyelemfelkeltés."  Nem értek egyet.  Miért nem hihet ő ebben? Ez is egyfajta meggyőződés, akár csak a vallás bármelyik formája. "De értem én a cinizmust."  Nem vagyok cinikus.  "A véleményem az, hogy pl. Isten létezéséről/nem létezéséről vitatkozni bolondság."  Tökéletesen egyetértek.  " Mert a hit empirikus módon nem bizonyítható."  Szerintem a HIT semmilyen módon nem bizonyítható! " Az alap definíció szerint kezdetben volt egy végtelenül kicsi helyen lévő végtelen sok anyag, ami felrobbant, ezzel létrejött a végtelen világűr. Ez matematikailag megfogalmazható, de van benne ellentmondás rendesen. Mindenesetre sem igazolni sem cáfolni nem tudja soha senki, az biztos. Hit kérdése." Nem értek egyet. MÉG nem tartunk azon a tudományos szinten, hogy átláthassuk az egészet.  A tudomány folyamatosan fejlődik, a hit pedig ugyanazt sulykolja folyamatosan. Persze ahogy egyre többet értünk meg a környezetünkből, a vallás próbál hozzá igazodni,  mert máskülönben teljesen értelmetlenné válna.
sasa44 2020. 03. 26. 10:21
Előzmény: #700  Törölt felhasználó
#707
"Már írtam,hogy az alvás egy öntudatlan állapot,pont úgy mint az ájulás". Tehát elismered ezek szerint akkor, hogy van az életben öntudatlan állapot? No csak. De a halál után csak tudatos állapot van? Hogy is van ez??
sasa44 2020. 03. 26. 10:15
Előzmény: #702  Törölt felhasználó
#706
"Én sem jártam még vízen". Na fene. És ha jártál volna akkor mi van? Amúgy köszi a jótanácsodat, már olvastam. Nem győzött meg...
sasa44 2020. 03. 26. 10:11
Előzmény: #704  Törölt felhasználó
#705
Ez valami gugli fordítás ugye? Mert ha te magadtól írtad, akkor ott valami gond van az agyban.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 08:52
Előzmény: #702  Törölt felhasználó
#704
Jézus ,az Igazságot hozta el,tehát nyilván igazat mondott,de a biblia nagyon régen irodott és ugye ,a paság és mások olyat is hozzáirtak ami hazugság,pedig le van irva ne tegyünk hozzá és ne vegyünk el belöle,és mondom föleg a vallások irták átJézus nevében és az inkviziciot is a nevében,tehát mik a vallások hamisak,és ráadásul pont ellentéte Jézus tanitásainak akik ezt nem látják korlátoltak.tessék már használni a Megérzést,mi igaz mi nem.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 03. 26. 08:42
Előzmény: #698  Törölt felhasználó
#703
🤔
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 08:41
Előzmény: #696  sasa44
#702
Én sem jártam még vízen :),de ettől még tudom,hogy Jézus igazat mondott,olvasd tanításait az újszövetségben,hasznodra lehet.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 08:31
#701
az IGAZSÁG A MEGVÁLTÁS,de a legtöbb ember idáig sem jut, akiben él az igazság szikrája,ébredjen itt az idö,mert késö lesz.a többi meg már nem számit,elalszik végleg.

Topik gazda

gyurcsi
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek