igyekszem majd tömören fogalmazni, de nem mindig fog sikerülni :)
én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.
Csakhogy a huligánokat nem a Fidesz küldte ki,hanem a rendőrök terelték őket a békés fideszes nagygyűlésre,vagy nevezzétek ahogy akarjátok. Ezek után az összekeveredett tömegben lehetett bárkit ütni-verni! :(
Én meg a huligánokat hibáztatom, meg akik őket kiküldték... Mert ugye onnan indult az egész, erről azért ne feledkezzünk meg.
Lehet azon vitatkozni (és indokolt esetben kell is), hogy egy rendőr egy bűnöző elfogásakor hogyan járt el, de azért az egész alapja mégis a bűnöző. A zavargások elkövetői, támogatói jogellenesen jártak el, ez a kiindulópont.
Egy fiktív párhuzam, gondolatkísérlet. Rendőrök mondjuk tolvaj cigányokat üldöznek és kapnak el és egyiküket megverik. Megsérül egy járókelő is. Kik lennének ebben a sztoriban a hunyók, a rendőrök vagy a tolvaj cigányok? A kérdés költői, pontosan tudom, hogy mi menne itt a topicokban is...
Miután a "válogatás" után pipogyának titulálták őket.
Sajnos nem találták meg a középutat... de látható is, hogy nincs felkészülve az ország az ilyen akciókra, mert nem nagyon fordult elő ekkora forrongó hangulat, még akkor sem, amikor az állampolgárok jogait nyírbálják.
"Annak a felelőségéről mondanál valamit,aki tudott a közeledő "békés tüntetőkről" és a közelgő rendőrökről,de nem csak hogy nem tett semmit a tömeg tájékoztatása érdekében,de páncélozott kocsin távozott,hátrahagyva a híveket?"
Dehogynem, az aljas bűnöző "Bajnai-gárda" pl. tört-zúzott a Fidesz székháznál, megfélemlítették a "házi" süteményt hozó képviselőnőt, ráadásul előre jelentették, hogy erőszakra számítanak.
Egyébként, ha nem R. Máriusznak, hanem, mondjuk Bajnainak nevezik a képviselőt, akkor lehet, hogy nem ússza meg ennyivel, ráadásul jogosan lőhetik pl. le is, mert az igaz nemzeti Magyarország ellen tüntet. (Lásd a török esetet, melyben több tüntető sérült meg és legalább 6-an meg is haltak... és amelyet nyilatkozataiban TÁMOGATTA a szemkilövőellenes kormány.)
Ahogy penznyelo mondja: kettős a kettős mércével van a gond.
"1 szemsérülés volt, egy eltévedt gumilövedék okán, de a sérült felszólítás ellenére tilosban randarílozott.
Ez abszolút ne zavarjon!
Kiegészítve azzal, hogy a fideszes Nyitrai másnap azt mondta: éles lövedékkel kellett volna lőni!!
wgl"
Bocs, a szöveged alapján azt hittem, hogy október 23.-ról beszélsz. Azt nem tudtam, hogy már a tv-székháznál is volt egy szemkilövés.
Az általad belinkelt jegyzőkönyvben egyébként az a szó, hogy "éles" nem szerepel, senkitől sem hangzik el - eszerint ezt te tetted hozzá. Fegyverhasználatra pedig sor került, szerencsére nem célzottan:
"A főszabály, amit ott a rendezvény biztosításáért felelős rendőri szerv elgondolt és kiadott, hogy mindenképpen kerülni kell az olyan jellegű rendőrattakot, ahol fegyverhasználat történik
. Fegyvert akkor használhatott a rendőr, ha az élete közvetlenül veszélyben forgott
. Ilyen esemény gyakorlatilag egy történt, amikor nem biztos, hogy veszélyben forgott az élete, de olyan szituáció volt, amikor a rendőr kolléga
- ennek a kivizsgálása folyamatban van
természetesen - úgy érezte, hogy ez bekövetkezik, és ekkor adott le mintegy tíz figyelmeztető lövést a levegőbe, és így tudott a szorult helyzetéből kimenekülni"
Egyébként a tv-székháznál történteknél sokmindenre nincs még magyarázat. Például arra, hogy pontosan ki kit utasított és mire.
1, szó sem volt a tömeg bűnösségéről,csak a benne lévő egyénekéről!
2, "Különben ha normális hangnemben szólsz hozzám biztosan tőlem is megkapod a tiszteletet."
Ennyit a te tiszteletedről!
Én biztos,hogy nem minősítettem bűnözőnek a tüntetőket de te arra utaltál. Különben ha normális hangnemben szólsz hozzám biztosan tőlem is megkapod a tiszteletet.
Miért NE szavazzunk Bajnaira?
én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.