Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 11:42

Miért NE szavazzunk Bajnaira?  

igyekszem majd tömören fogalmazni, de nem mindig fog sikerülni :)

én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 09. 17. 05:08
Előzmény: #808  pampa
"Akkor sem, ha JOBBIK-os akkor sem ha LMP-s."

Érdekes, kormányközeli berkeket nem nagyon láttam ezellen tiltakozni, sőt...

Egyébként a "mi kutyánk" képviselőnk törvényekhez állásáról a fidesz véleméynét jól tukrözik a személyekre/képviselőkre hozott gyevi bíró törvények, vagy pl. az, hogy valamely ellenzéki képviselő megrémült a választók iránti felelőségétől, amikor visszafordult, amint a rendőr megkérte.
Pedig ez a jogkövető magatartás. Ha a rendőr kér valamit, akkor szokás betartani, még akkor is, ha "ellenszegülési" igazolványa van.
De a fidesz nem így látja a nemzeti képviselő bármit megtehet, a többieknek lehet a jogait nyírbálni. Lásd a ház méltóságát megsértő gyakorlatilag Orbán idézetek ellenzéki képviselők részéről, bezzeg a "komondor" esetek. (Szerintem Alaptörvénybe kellene foglalni, hogy a nők dolga a szülés meg a főzés és a helyük a konyha. És nem lenne semmi vita, nem kéne nőt sem verni, meg lehetne tetetni az eljáró erőszakszervvel, aki a törvényt betartatja.)
Törölt felhasználó 2013. 09. 17. 04:58
Előzmény: #804  Törölt felhasználó
Nem csodálkozom ezen, csak felszinen akarom tartani, hogy kettős mérce van.
Törölt felhasználó 2013. 09. 17. 01:06
Előzmény: #817  Bekre_Pal
:) :)
értem most már... világos.
Ha innen nézem, akkor rendőrsorfal,
ha onnan, akkor rendőrük (nyilván békés, vagy vérszomjas, ez is a nézőponttől függhet) csoportja,
ha meg amonnan nézem. akkor a sorfalak csoportja....

Én inkább sörfalakat látnék szívesen.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 09. 16. 23:37
Előzmény: #815  Törölt felhasználó
végre kijött a lendvairól a nemzeti köresemes a megfejtéssel, hadd osszam az olvasótárs helyett elsőkézből: rendőrsorfalak csoportja
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 23:09
Előzmény: #787  rockmaster
link

Érdekes...

Megy a legendagyártás, majd talán 80 év múlva megtudjuk az igazat a szervezők kapcsolatairól.

Az viszont teljesen tuti, hogy szervezett volt a zavargás, előre lehetett tudni, a Fideszt figyelmeztették, hogy 6-ig áll az oszlatás, utána indul...

mégis odaszervezte, és akkor sem tett semmit, nem figyelmeztetett, nem fogta rövidebbre stb. ebben minimum felelőssége van
(az meg most még csak feltételezés, hogy esetleg még kapcsolata is volt a zavargókkal, és részese is volt a szervezésnek, de a tetteivel tökéletesen elősegítette a tragikus végkifejletet)
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:58
Eddig rendőr sorfalról beszéltél, most meg már csak rendőrök csoportja???

Nos, melyik volt??
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:55
"És lényegtelen, hogy milyen kormány van hatalmos képviselőt nem lehet ilyen ügyekért előállítani."

Pont ezért ment oda, ez még nem jutott eszedbe? Olvasd el újra a lentiek és gondold végig. (egy rendőr ilyenkor se jogszabályt nem tud lapozgatni, se füstben 20 méterről igazolványt leolvasni, se üvöltő tömegben megérteni egy 1001-edik feléjük beszélő szavát...)

Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:51
Előzmény: #812  Törölt felhasználó
Helyesen: ...#811...
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:51
Előzmény: #809  pampa
"Az intézkedés is jogtalan volt.Mit követett el amiért intézkedni kellett ellene?"

Lásd #812.

Szólj, ha már érted.
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:50
Előzmény: #805  pampa
"Akkor reklamálj a bíróságnál, mert szerinted jogtalanul ítélték el az érintetteket ebben az ügyben."

Egy szóval nem mondtam, hogy jogszerűen jártak el. Én az alapszitutól beszéltem, az eljárásuk mikéntje és mértéke lehetett problémás.

De megismétlem: egy 1 évig tartó, alkalmanként több ezer/tízezer fős zavargás sorozatban nincs az a rendőrség, ami hiba nélkül végzi a dolgát, hiba nélkül kiszedi azt a pár 100 embert, akik tényleg törvénysértőek és a többieknek semmi baja nem lesz... De azt a pár 100-at meg mind kiszedi.

Na ilyen nincs.

Ha pl. nem csinálnak semmit, akkor nem csak megússza az a pár 100 vandál, hanem ártatlan kívülállóknak is baja eshet (az értékekről nem is beszélve, amikben így is komoly kár keletkezett). Érdekes, hogy a dfelgyújtott autók civil tulajdonosait itt nem divat sajnálni, a hitelét még lehet évekig nyögte, miközben a kocsija már rég a roncstelepen volt a vandálok miatt...

Ha szigorúbban végzik a munkájukat, akkor meg bajba kerülhetnek olyanok, akik csak pont akkor, pont ott voltak és félreérthetően viselkedtek, vagy azok a határesetek, akik csak hőzöngtek, de nem követtek el ténylegesen semmit.

Szerintem érted ezt, csak nem akarod megérteni... Vagy tényleg nem is érted?

ts3 2013. 09. 16. 20:48
Előzmény: #800  pampa
"A képviselő elindult feléjük,mutatta az igazolványát és mondta a nevét. "

Ha az igazolvány akkora lett volna mint az lmp-s plakátok a parlamentben, akkor talán lett volna értelme a mutogatásnak.
Nevét is mondta, nagyszerű. A rendőröknek, nem kell minden parlamenti képviselő nevét ismerni.

Varga László képviselő szerinted melyik párt tagja? (google-izni nem ér)

pampa 2013. 09. 16. 20:45
Előzmény: #807  Törölt felhasználó
Az intézkedés is jogtalan volt.Mit követett el amiért intézkedni kellett ellene?

szvsz
pampa 2013. 09. 16. 20:43
Előzmény: #806  Törölt felhasználó
Nem követted az akkori eseményeket. Teljesen téves az a szituáció amit leírsz.
Nem volt akció. Volt egy rendőr csoport aki egy helyben állt. A képviselő elindult feléjük, hogy kérdezzen tőlük. Már előre kivette az igazolványát és maga előtt tartva közeledett és azonosította szóban is magát. Semmi sem indokolta a rendőri brutalitást.

Pontosan azért volt ennyi sebesülés mert eleve azért mentek ki, hogy "revansot" vegyenek a TV székháznál történtekért.
Miért nem volt rajtuk azonosító?
Jó kérdés.....

És lényegtelen, hogy milyen kormány van hatalmos képviselőt nem lehet ilyen ügyekért előállítani. Akkor sem, ha JOBBIK-os akkor sem ha LMP-s.
A tv. pontosan szabályozza mikor lehet egyedül.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:34
Előzmény: #805  pampa
Nem az intézkedés volt jogtalan, hanem a mértéke.
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:33
Látszik, nem a valós helyzetet képzeled el!!!

Ott egy rendőrsorfal, akinek ott az a dolga, hogy feloszlassa a tömeget. Elhangzott akkor már, hogy "Oszoljanak, mert..."
Ilyenkor a rendőrök nem fognak plenáris ülést tartani egy magát képviselőnek mondó valakivel.
Nem engedelmeskedik a rendőri intézkedésnek... hát rendben... akkor jön a következő lépés... berántják és elverik. Ha beállt a tömegbe, akkor ne várja, hogy kivételezzenek vele.
pampa 2013. 09. 16. 20:31
Előzmény: #801  Törölt felhasználó
Akkor reklamálj a bíróságnál, mert szerinted jogtalanul ítélték el az érintetteket ebben az ügyben.

Amennyiben jogszerűen jártak el a rendőrök miért született elmarasztaló ítélet?
Hibázott a bíróság?
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 20:28
Előzmény: #797  Törölt felhasználó
De nem csodálkozhatsz komolyan ezen!!!
RM a mi kutyánk kölyke.. az LMP-sek meg hazaáruló nemzetietlen néprontók stb...stb... :)

Kérdés, a választóknak, a zembereknek ez mikor tűnik fel!!
Phylaxa 2013. 09. 16. 19:41
Előzmény: #723  Törölt felhasználó
Teljesen korrekt. Maximálisan azt teszi, amit a jog enged. Nincs is ezzel probléma.
A probléma ott van, hogy mi az amit megtehetett volna, amit a jog szintén megenged. :)
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 19:36
Előzmény: #801  Törölt felhasználó
Kiegészítés: fejlett, igazán demokratikus jogállamokban (szóval nem Egyiptomról beszélek, hanem Nyugat-EU-ról) ilyen zavargásokkor van halálos áldozat is rendszerint. Itt egy évig tartó zavargá-sorozat volt és a szemkilövős eseten kívül még csak nagyon súlyos/maradandó sérülés sem történt. Szóval minden hiba ellenére a rendőrök jól végezték a magyar demokráciában, jogállamban és a rendőrség számára is példa nélkül esetben a munkájukat.

Ez persze csak objektíve van így. A zavargó bűnözők és a szimpatizánsaik elfogultságával nézve nyilván nincs így.
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 19:30
"Volt egy rendőrsorfal.Állt,nem mozgott. A képviselő elindult feléjük,mutatta az igazolványát és mondta a nevét."

Persze, mert ez már csak ilyen tiszta egy tízezres nagyságrendű tömegben, ahol ordibálás, dobálózás van, a rendőrökre rontanak tucatnyian, füst van a könygáztól/tüzektől.

Elmondjam a fentit hogy nézhetett ki a rendőrök szemszögéből? Van egy zavargás, sorfalat állnak kb. 50-100-an, velük szemben sok tucatnyi / 1-200 őrjöngő, követ, molotovkoktél dobáló állat, mögöttük sok ezer skandálló, fekbőszült tömeg (én kimentem megnézni, félelmetes). Te ott állsz, mert ott KELL állj. Véded a rendet, meg saját magadat... És akkor ilyen körülmények között megindul egy ember feléd, aki mutogat, majd elővesz a zsebéből valamit... (tudod ilyenkor szoktak amerikában lelőni a rendőrök, mert nincs mérlegelési lehetőségük).

És akkor azt továbbra is feltételeztem én is, hogy a képviselő jó szándékúan ment a rendőrök felé...

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek