Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 11:42

Miért NE szavazzunk Bajnaira?  

igyekszem majd tömören fogalmazni, de nem mindig fog sikerülni :)

én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2013. 09. 15. 20:16
Előzmény: #714  ts3
Te lehet, hogy nem, de én igen. Ha nem tetszik a jelöltjük, akkor nem szavazok rájuk. Mindíg a fejétől bűzlik a hal. Nálunk pedig különösen igaz ez. Semmit sem tudnak tenni az első ember nélkül, még akkor sem, ha az utólag azt mondja, "Semmit sem tudtam róla...". :)
ts3 2013. 09. 15. 20:15
Előzmény: #718  Phylaxa
"Az ügyészséghez fordul Lázár János, fideszes hódmezővásárhelyi polgármester egy 67 éves mindszenti férfi halála miatt. A férfi pénteken vesztette életét, amikor a hódmezővásárhelyi kórházból Szentesre szállította a mentő. Az egészségügyi tárca nem érti a Fidesz vádjait, ugyanakkor a konkrét eset kivizsgálására felkérte az Egészségbiztosítási Felügyeletet. A mentőszolgálat szerint a mentősök mindent megtettek a férfi életének megmentéséért."

Pedig volt olyan politikus aki, egy ember halálát politikai haszonszerzésre használta fel.
Phylaxa 2013. 09. 15. 20:10
Előzmény: #715  Törölt felhasználó
Bizony gondolom sokan felkapták a fejüket erre csecsemő halálozásra. Ha jól hallottam. akkor a hatóságok már megindították a vizsgálatot mielőtt a médiában megjelent a hír.

Meg kell tudni az okát, hogy soha többet ne következhessen be ilyesmi. Nem hiszem, hogy ez kampánytéma. Ilyennek sohasem szabadna megtörténnie.
Törölt felhasználó 2013. 09. 15. 19:05
Törölt hozzászólás
Sigorszky 2013. 09. 15. 18:37
Előzmény: #715  Törölt felhasználó
Szóval akkor, visszatérve a topik címére: azért ne szavazzunk Bajnaira, nehogy a majdani jobboldali ellenzék (megint) utcai zavargásokat tudjon szítani és szervezni?

Ez a "kettős mérce" egyszerűen csak annyit jelent, hogy más szemében a szálkát, a magaméban a gerendát sem. Régi dakota (?) közmondás...
(Szerintem nem jobb- vagy baloldaltól függő jelenség. Inkább csak IQ-tól.)
Törölt felhasználó 2013. 09. 15. 16:49
Előzmény: #711  Phylaxa
"Az életvédelem nálam az elsők között van."

Hát e téren is nagy a kettős mérce az ideíró jobbos szavazók körében. 2006-2010 között, ha meghalt egy ember kórházban vagy mentőautóban, akkor ment a szöveg a népírtó kormányról, aki miatt történt mindez, mert lezüllesztette az egészségügyet. Most, amikor egy kórház szülélesztén 2-3 héten belül meghal 8 (!!) csecsemő, akkor ugyanezek az emberek hallgatnak, nemhogy nem szídják a kormányt, még az egészségügyet sem, sőt be se másolják a hírt... (Gyurcsány idejében 8 egy helyen, rövid időn belül meghalt csecsemő esetében tuti utcai zavargás lett volna).
ts3 2013. 09. 15. 14:14
Előzmény: #713  Phylaxa
Választáson nem miniszterelnökről szavazunk. :))

Phylaxa 2013. 09. 15. 14:02
Előzmény: #712  ts3
"Viktort is Gordont is a parlamenti többség választotta, nincs különbség. "

Azért az egyik előtt volt egy választás is. Míg a másik esetben még az Elektrolux Vezére sem vállalta, bár megköszönte, hogy rá is gondoltak. :)
ts3 2013. 09. 15. 13:31
Előzmény: #711  Phylaxa
Meglepő módon szinte mindennel egyet értek veled bár egyes esetekben túl liberálisnak tűnsz :))):
-"Az, hogy ki osztogat kinek földet, nem igazán. Tehát felőlem Gyurcsány is osztogathatott."
-"A fenti kritikát nem vethetem a Viktor szemére, mert nem róla szól a topic."

"Egyébként a Viktort elég erős többséggel választották meg, míg a Gordont még senki. :)"
Viktort is Gordont is a parlamenti többség választotta, nincs különbség.
Phylaxa 2013. 09. 15. 13:03
Előzmény: #709  ts3
Az életvédelem nálam az elsők között van. Az, hogy ki osztogat kinek földet, nem igazán. Tehát felőlem Gyurcsány is osztogathatott. Tényleg, osztogatott? :)

Bizony sajnálom a rokkantnyugdíjast, akit említettél és azokat is akik igazságtalanul élnek rosszabbul.

Felőlem azt csinálsz amit akarsz. :)

Egyébként örülök,hogy megmentették a húsüzemeket, finom termékeik vannak az említetteknek. Régóta fogyasztom. :)

A fenti kritikát nem vethetem a Viktor szemére, mert nem róla szól a topic. Egyébként a Viktort elég erős többséggel választották meg, míg a Gordont még senki. :)

A trafik mutyit nem értem. Teljesen értelmetlennek tartom. Sok kisboltost gazdagítottam életem során a cigivásárlással. Ahol kedvesek voltak oda mentem. Most körülményesebb, mert előbb érdeklődnöm kell a helyiektől, hogy merre lehet cigit kapni.

Ezt a beszállító ki nem fizetést én tuti szabályoznám, de hidd el a Gordon se tenné. Senki sem tette és nem is fogja.

A rokkantnyugdíjazást pedig felül kellene vizsgálni, mert sok esetben nyilvánvalóan mozogni nem tudó embereket nyilvánítottak egésségesnek. Nem vagyok orvos, de szemem az van. :)

Az, hogy egy társadalom 10%-a rokkant az viszont elég gáz, gondolom ez indította az eredeti felülvizsgálatot.
ts3 2013. 09. 15. 12:38
Előzmény: #709  ts3
diszorbánozni=disznorbánozni
ts3 2013. 09. 15. 12:36
Előzmény: #708  Phylaxa
"Nem tudom, nem értek az ilyes fajta erkölcshöz. "
Hát persze, ha Gyurcsány osztogatna az embereinek földet, akkor lehet, hogy értenél hozzá.

"Egy: a halottakat nem hozza vissza senki és semmi."
Mint azt a veszprémi nyugdíjast sem hozza vissza senki, aki szíven szúrta magát, a rokkant nyugdíjának csökkentés miatt.

"Kettő: az, hogy beszállítók tönkremennek azért mert nem kaják meg az ellenértéket, az volt, van és lesz is. Ez ellen szabályozással lehetne tenni. De nem teszik, ezért nem lesz változás."
Akkor most lehet a libajnaiázás mellet diszorbánozni? (pápai hús,gyulai,...)

"Amit én nem értek, hogy egy üzletember, akit érthetően nem érdekelnek az emberek, mi a fenét akar egy olyan szerepben tetszelegni, ami a legnagyobb mértékben feltételezi az emberek megértését. "

Én meg azt nem értem, hogy a fenti kritikát miért nem veted viktor szemére is? Kettős mérce?

Csak egy pár példa, amikor viktort nem érdekeltek az emberek:
-trafik mutyi: rengeteg volt trafikos élete ment csak azért tönkre, mert a pályázatok szimbolikusak voltak az esetek többségében és esély sem volt egy tisztességes pályázattal nyerni.
-pápai hús: szintén nem fizetik a beszállítókat, ami miatt életek mentek tönkre.
-rokkantaknak csökkentik a nyugdíját, amiből, lehetetlen megélni, majd az egyik szíven is szúrja magát Veszprémben, majd pár nap múlva meghal.
Phylaxa 2013. 09. 15. 12:05
Előzmény: #707  ts3
Nem tudom, nem értek az ilyes fajta erkölcshöz.

Egy: a halottakat nem hozza vissza senki és semmi.

Kettő: az, hogy beszállítók tönkremennek azért mert nem kaják meg az ellenértéket, az volt, van és lesz is. Ez ellen szabályozással lehetne tenni. De nem teszik, ezért nem lesz változás.

Amit én nem értek, hogy egy üzletember, akit érthetően nem érdekelnek az emberek, mi a fenét akar egy olyan szerepben tetszelegni, ami a legnagyobb mértékben feltételezi az emberek megértését.

Kiváló üzletember, kihasznál minden üzleti lehetőséget, amit a jog enged és kész. Miért akar megváltozni? Ha gyónni akar, akkor menjen a templomba. :)
ts3 2013. 09. 15. 11:46
Előzmény: #706  Phylaxa
"A Hortobágyi Nemzeti Park 800 hektárnyi legelőre írt ki pályázatot. A legnagyobb nyertes a megyei földalapkezelő vezetője, volt fideszes képviselő, a kormány által nemrég elővett Hajdú-Bét ügy legismertebb károsultja, aki 2004-ben éhségsztrájkkal demonstrált a károsultak érdekeiért és Bajnai Gordon ellen. A pályázaton tíz évre elnyert föld évente több tízmilliós garantált bevételt jelent."

Ez erkölcsileg rendben van, hogy a többi Hajdú-Bét károsult kimarad ebből a földosztásból (ingyen több 10 milliós földalapú támogatásból)?
Phylaxa 2013. 09. 15. 11:23
Előzmény: #705  Törölt felhasználó
"Vagy azért, mert pont valótlan dolgokkal vádolják.
Pl. vélhetőleg nem a felszámolás okozta az öngyilkosságokat (az is következmény), sőt lehet, hogy abban speciel nincs is csúnyaság. "

Ha nem fizetnek az árumért akkor nagy szarba kerülök. Ki nem fizetett az áruért? Ki rendelte meg és ki adta tovább?

Hova került a zseton? Nem kell ezt misztifikálni. Válaszok vannak? Nincsenek. Akkor pedig ne csodálkozzon senki, hogy a tulajdonost okolják. Ennyi.
Törölt felhasználó 2013. 09. 15. 08:38
Előzmény: #700  kispangit
Vagy azért, mert pont valótlan dolgokkal vádolják.
Pl. vélhetőleg nem a felszámolás okozta az öngyilkosságokat (az is következmény), sőt lehet, hogy abban speciel nincs is csúnyaság.
A történetben sokkal érdekesebb kérdések is vannak, amiről alig tudunk.
Jó, jó, csúnya dolog, hogy emberek élete ment tönkre, de lehet, hogy pont a miérteket mossa el ez a csődeljárásos Bajnaizás. Pedig a teljes történetet legfeljebb a nyilvánossággal lehetne kikényszeríteni, de a nyilvánosságot csak egy dologra koncentráltatják.
watson
watson 2013. 09. 15. 08:32
Előzmény: #701  Törölt felhasználó
"A Hajdú-Bét-ben se megválaszolatlan, se botrány nincs: egy agráripari cég tönkrement. Volt ilyen máskor is, lesz is, sajnos. Ennyi a sztori."

Érdekes hogy a mostani kormányzat alatt tönkrement tucatnyi agrárcégről milyen hamar lekattan a lakájmédia, pedig ott a sok tönkretett gazda is mögöttük. A hús 27%-os áfájáról is volna mit meditálni...

Kaposvári húsipar, Gyulai ... stb.
és mégcsak annyit sem mondanak, hogy uraim lóg a gyulaim ;)

Az egyik paraszt amelyik zörög itt van kispanginak: link ... és ez egy regnáló kormányzati bűnöző ... erről nem azt mondják, meg erről nem azt hallottam, meg nem azt gondolja hogy ... hanem maga a bűnöző.
/350 hektárt adott a 800-ból a férjének szegény szerencsétlen.../
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 09. 14. 23:46
itt a paraszt zörög

jó sok
Törölt felhasználó 2013. 09. 14. 21:07
Előzmény: #701  Törölt felhasználó
Persze az sem mindegy, hogy hogy ment tönkre és mi lett a szereplőkkel.

Elég szövevényes a Bábolna - Hajdú-Bét (megmagyarázhatatlan adósságelengedés) - offshore cégek - 100 millió eurós tőzsdei spekuláció - egyes károsultak ma megint érdekes módon hatalmas pályázatokat nyernek - ill. a letelepedési kötvények intézésével megbízott egyik szintén offshore cégének az ügyvezetője nagyon úgy néz ki, hogy a HB egy korábbi igazgatója volt.

Ha ebben neked semmi se megválaszolatlan, semmi nem botrányos, akkor egy kicsit behunyt szemmel jársz.

Bizony itt kibogozhatatlan szövevények vannak és nagyon sokminden megmagyarázatlan.

Persze volt már ilyen, meg lesz is ilyen...
Törölt felhasználó 2013. 09. 14. 18:37
A Hajdú-Bét-ben se megválaszolatlan, se botrány nincs: egy agráripari cég tönkrement. Volt ilyen máskor is, lesz is, sajnos. Ennyi a sztori.

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek