Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 07. 21. 07:53
Előzmény: #6278  pampa
#6280
"A sokmilliárd tonnányi hótöbbletet úgy érnék el, hogy az óceán vizét a gleccserekre szivattyúznák és hóágyúkkal terítenék szét. Ehhez a művelethez példa nélküli mérnöki munkára lenne szükség. Mivel ez a világ egyik utolsó érintetlen területe, ezért a beavatkozás jelentős környezeti kockázatot is jelentene - írta a Phys.org.
A klímaváltozás elleni közdelem növelheti a munkahelyek számát
Ezzel megelőzhető lenne a tengerszint hosszú távú emelkedése a világ sok nagyon nagy népsűrűségű területén az Egyesült Államoktól Kínáig.
"Az alapvető kérdés, hogy az emberiség feláldozza-e az Antarktiszt azért, hogy megmentse azt a kulturális örökséget, amelyet a tengerparti városokban építettünk és építünk. A világ legnagyobb metropoliszairól van szó New Yorktól Sanghajig, amelyek víz alá kerülnek, ha nem teszünk semmit" - mondta Anders Levermann, a PIK és a Kolumbia Egyetem fizikusa, a tanulmány egyik szerzője."
.
.
Mikor fogja fel az emberiség, hogy baj van?  
Minek kell még bekövetkezni ahhoz?
AIDA64
AIDA64 2019. 07. 20. 12:27
Előzmény: #6278  pampa
#6279
kezdödik a kamuzás ,irak mintára aztán jöhet irán elfoglalása
pampa 2019. 07. 20. 08:46
Előzmény: #6277  pampa
#6278
"Megindokolta Irán, miért foglalta le a brit tartályhajótIrán közlése szerint hatóságai azért foglalták le előző nap a Hormuzi-szorosban a Stena Impero brit tartályhajót, mert balesete volt egy iráni halászhajóval.
"A brit hajó legénységének mind a 23 tagja jelenleg a bandar-abbászi kikötőben van hajóján, és az eset kivizsgálásának végéig ott marad- tette hozzá. Arról nem számolt be, hogy milyen baleset történt.
A brit kormány péntek este közölte: sürgős felvilágosítást kér Irántól amiatt, hogy az iráni Forradalmi Gárda lefoglalta a Stena Imperót. Az iráni hatóságok egy másik brit hajót is lefoglaltak, de az rövid idő után folytathatta útját.
A Stena Impero tulajdonosa, a Stena Bulk és a hajótér kereskedelmi hasznosításáért felelős cég, a Northern Marine Management péntek este Londonban kiadott közös tájékoztatása szerint hajójuk nemzetközi vizeken haladt. Nem említettek semmilyen balesetet.
Jeremy Hunt brit külügyminiszter azt mondta pénteken:
London nem tervez katonai akciót a tartályhajó kiszabadítására, de annak azonnal elengedését követeli az iráni hatóságoktól. Londoni elemzői vélemények szerint amerikai katonai beavatkozás sem valószínű.A hónap elején a brit királyi tengerészgyalogság Gibraltárnál lefoglalta a Grace 1 nevű iráni tartályhajót azzal a gyanúval, hogy a hajó Szíriába akart kőolajat szállítani, megsértve az Európai Unió által a szíriai rezsimmel szemben bevezetett szankciókat.
A gibraltári önkormányzat éppen pénteken további harminc nappal, augusztus 20-ig meghosszabbította a Grace 1 kihajózási tilalmát. Jeremy Hunt a héten arra tett javaslatot Iránnak, hogy a tartályhajót elengedik, ha a teheráni kormány szavatolja, hogy a rakomány nem jut Szíriába. Irán azonban már a Grace 1 lefoglalása után kilátásba helyezte, hogy ellenlépésként lefoglal egy brit kereskedelmi hajót."
atv.hu
pampa 2019. 07. 19. 07:24
Előzmény: #6276  pampa
#6277
"A Boxer nevű amerikai hadihajó lelőtt a Hormuzi-szorosban egy iráni drónt, amely 900 méterre megközelítve veszélyeztette a hajót és legénységét – közölte Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.
Trump szerint a hajó védelmi intézkedésként semmisítette meg a drónt, miután a pilóta nélküli repülőeszköz figyelmen kívül hagyta a többszöri figyelmeztetést, hogy forduljon vissza.
Az incidenst Irán legújabb „ellenséges” cselekedetének nevezte. Az amerikai elnök felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ítélje el Iránnak a hajózás szabadsága és a globális gazdaság megzavarására irányuló próbálkozását a stratégiai jelentőségű tengeri kereskedelmi útvonalon."
(MTI)
pampa 2019. 07. 06. 07:55
Előzmény: #6274  pampa
#6276
"A Köpcös (El Chapo) néven elhíresült Joaquín Guzmántól az amerikai ügyészség 12,6 milliárd dolláros (3500 milliárd forint) jóvátételt követel Mexikó egykori első számú drogbárójától.
A csillagászati összeg kifizetésére vonatkozó követelést a szövetségi ügyészség terjesztette be pénteken a Guzmán ügyében eljáró New York-i bírósághoz. Az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy egészen pontosan 12 666 191 704 dollár értékben kobozzon el tőle ingó és ingatlan vagyont. A vádhatóság szerint a rettegett Sinaloa drogkartell egykori vezetője konzervatív becslés szerint ekkora összegre tett szert kizárólag kábítószerek, kokain, heroin és marihuána fogalmazásából az Egyesült Államokban, más keresete ugyanis nem volt.
Nem világos, hogy Guzmánnak van-e olyan elkobozható vagyona az Egyesült Államokban, amelynek értékesítésével befolyhat a követelt összeg. "
.
Ez is egy érdekes és tanulságos per lehet.
.
Lehet, hogy ez is megérne egy kártérítési pert:
A szaddami irakot azért rombolta porig az USA és szövetségesei, hogy megvédje Európát az iraki atomfegyverektől!
Ez volt a HIVATALOS INDOK a támadás megindítására.
A harcok befejezése után több évig tartó vizsgálat pedig bebizonyította, hogy szaddam nem RENDELKEZETT atomfegyverrel.
Így az a háború ami PORIG rombolt egy országot JOGTALANUL kezdődött.
signal2
signal2 2019. 07. 04. 10:58
#6275
Soros összeállt Koch-hal, hogy együtt propagálják, hogy az USA hagyjon fel más országok erőszakos fenyegetésével, lerohanásával:
https://444.hu/2019/07/04/soros-gyorgy-az-amerikai-jobboldal-legbefolyasosabb-milliardosaval-fogott-ossze-hogy-ne-vivjon-tobbe-orokos-haborut-az-egyesult-allamok
pampa 2019. 07. 04. 07:37
Előzmény: #6272  pampa
#6274
Szerdán az iráni elnök azt is közölte, hogy országa a legkorábban vasárnap megkezdi a nagyobb mértékben dúsított urán előállítását.    
A perzsa állam jelenleg 3,67 százalékosra dúsítja az uránt, ezt a 2015-ben megkötött többhatalmi egyezmény lehetővé teszi. Iráni tisztségviselők azonban jelezték: 20 százalékos dúsításra készülnek. Ezzel közelebb jutnak az atomfegyverekhez szükséges, 90 százalékos urán előállításához.   
Donald Trump 2018 tavaszán egyoldalúan kilépett a 2015-ben aláírt többhatalmi nukleáris egyezményből. A lépést a többi aláíró - az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Oroszország, Kína és az Európai Unió - elítélte és továbbra is érvényesnek tekintette az atomszerződést. Róháni elnök azonban májusban 60 napos határidőt adott a szerződést aláíró többi nagyhatalomnak, hogy kompenzálják azokat az amerikai szankciókat, amelyek károsítják az iráni gazdaságot. Ez a határidő most vasárnap jár le."
atv.hu
Higuain
Higuain 2019. 07. 02. 12:51
Előzmény: #6272  pampa
#6273
https://24.hu/elet-stilus/2019/07/02/perverz-szexualis-zaklatas-buntetes-no-video-vonat-franciaorszag/
"Amikor a nő feljelentést tett a férfi ellen, kiderült, hogy a videók posztolása miatt, őt is megbüntethetik, a zaklatója személyiségi jogainak megsértéséért. Ráadásul, míg ő akár 45 ezer eurós büntetést kaphat, addig a férfi számára harmadannyi, vagyis 15 ezer euró a legmagasabb kiszabható büntetés."
Mindig a betegeket védik. 
pampa 2019. 07. 02. 07:38
Előzmény: #6271  pampa
#6272
"Bár még csak tegnap vette kezdetét a japán bálnamészárlás, már több állatot is leöltek — derül ki a BBC cikkéből.
Hétfőn harminc év után ismét kereskedelmi célú vadászatra indultak japán hajók. Japán 1988-ban váltott tudományos célúnak nevezett bálnavadászatra, bár az állatok húsa végül üzletekbe és éttermekbe került. Tavaly decemberben Japán bejelentette, hogy kilép a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hogy folytathassa a kereskedelmi célú vadászatot."
.
.
 Már erről is volt szó, semmi értelme, hogy a többi ország se vadássza ezután!
Ki kell küldeni a halászokat és hajrá!
Amennyiben Japánnak nem fontos......
.
 Kell a hús az éhezők asztalára.....
pampa 2019. 07. 01. 15:42
Előzmény: #6270  saru
#6271
Én úgy gondolom már elkéstünk!
.
Áttért a klímaváltozás az öngerjesztő időszakra.
.
Hátradőlhetünk, keverhetünk egy hűsítő koktélt..... és marad a "mozizás"....    :((((((
.
A folyamatra már semmi ráhatásunk!
saru 2019. 07. 01. 13:21
Előzmény: #6269  pampa
#6270
Épp ideje !
Azonnali cselekvést sürgetett az ENSZ-főtitkár a klímakatasztrófa elkerüléséértAzonnali cselekvést sürgetett a klímakatasztrófa elkerülése érdekében Abu-Dzabiban António Guterres ENSZ-főtitkár, arra hivatkozva, hogy a klímaváltozás folyamata gyorsabban megy végbe, mint azt az előrejelzések jósolják.Azért vagyunk itt, mert a világ a klímaváltozást érintő súlyos vészhelyzettel áll szemben– mondta a világszervezet főtitkára az Egyesült Arab Emírségek fővárosában a jelenséggel kapcsolatos egyik találkozón, amelynek célja a szeptemberi New York-i klímacsúcs előkészítése.Minden egyes hét a klímaváltozással kapcsolatos újabb pusztítást hoz magával– mondta, a jelenségre példaként említve az árvizeket, az aszályokat, a hőhullámokat, a tűzeseteket és a súlyos viharokat.A klímaváltozás gyorsabb ütemben halad előre, mint mi– figyelmeztetett Guterres, aki ezzel kapcsolatban csúcstalálkozót hívott össze New Yorkba szeptember 23-ra, mivel egyes országok nem tartják be a 2015-ös párizsi klímaegyezményt, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy 2100-ig 2 Celsius-fokon belül tartsák a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodást megelőző szinthez képest. A kívánt cél azonban másfél fok.Tudatában vagyunk azonban annak, hogy ha még teljes mértékben is betartjuk a párizsi megállapodás kötelezettségvállalásait, így is legalább 3 Celsius-fokos növekedéssel kell szembenéznünk az évszázad végére, ami katasztrófát jelentene az élet számára– hívta fel a figyelmet az ENSZ-főtitkár.A helyzet csak rosszabbodni fog, hacsak nem cselekszünk ambiciózusan és sürgősen– tette hozzá. Az ENSZ kezdeményezésére New Yorkban tartandó szeptemberi klímacsúcs lesz az első olyan találkozó a 2015-ös párizsi megállapodás óta, amelyen a világ vezetői is részt vesznek.Forrás: MTI; Fotó: MTI/Reuters
pampa 2019. 06. 26. 08:54
Előzmény: #6268  pampa
#6269
"Megállíthatatlanul nő az amerikai államadósság2019. június 26., szerda  Európán kívül, Gazdaságpolitika
2049-re a jelenlegi szintről közel a duplájára nőhet a GDP-arányos amerikai államadósság.
Az amerikai Kongresszus Költségvetési Hivatalának (CBO) kedden ismertetett előrejelzése szerint 2049-re az államadósság a hazai össztermék (GDP) 144 százaléka lesz. Jelenleg az arány 78 százalék, 2029-re várhatóan 92 százalék lesz.
A jelentés összeállítói szerint “a 2049-re becsült államadósság nagysága rekordszintű lesz és várhatóan tovább nő majd a következő évtizedekben. A magas költségvetési hiány és a növekvő államadósság pedig kockázatot jelent az országra nézve, és komoly kihívás a politikusoknak”.
Az amerikai államadósság jelenleg 22,1 ezer milliárd dollárt tesz ki. Amikor Donald Trump 2017 januárjában hivatalba lépett, ez az összeg 19,95 ezer milliárd dollár volt.
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint az amerikai GDP-arányos államadósság 117 százalékra emelkedik 2023-ra."
pampa 2019. 06. 25. 06:43
Előzmény: #6267  pampa
#6268
"Pompeo tárgyalóasztalhoz ült Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel is, körútjának következő állomása pedig az Egyesült Arab Emírségek lesz. E két országot indulása előtt - újságíróknak nyilatkozva - "két nagyszerű szövetségesnek" nevezte."
.
"A tisztségviselő leszögezte azt is, hogy Pompeo és Szalmán király találkozóján nem került szóba az októberben meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi, akinek az ügye világszerte nagy felháborodást keltett, és sokan - a többi közt Agnes Callamard, az ENSZ jelentéstevője - a trónörököst tartják a felbujtónak."
.
  madarat tolláról.......
pampa 2019. 06. 24. 06:49
Előzmény: #6266  pampa
#6267
"Trump egyébként szombaton bejelentette, hogy mától újabb szankciókkal sújtja Teheránt, és mint fogalmazott, továbbra sem veti el egy fegyveres válaszcsapás lehetőségét, ugyanakkor a békülés lehetőségét sem zárta ki az iszlám köztársasággal. – Tény, hogy nem fogjuk megengedni Iránnak, hogy nukleáris fegyverhez jusson – hangsúlyozta az elnök. „És ha ebbe belenyugszanak, akkor gazdag ország lesznek, boldogok lesznek, és én leszek a legjobb barátjuk” – tette hozzá.
Miközben Trump a Twitteren üzengetett Teheránnak, nemzetbiztonsági tanácsadója, az Irán ellen régóta keményvonalas fellépést sürgető John Bolton Jeruzsálembe utazott, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tárgyaljon az Irán elleni lépésekről. – Ne tévesszük össze az óvatosságot a gyengeséggel – kommentálta Bolton a tervezett hadművelet Trump általi leállítását. Az amerikai elnök jobbkeze nem csupán Netanjahuval vitatta meg a biztonsági kihívásokat, de találkozott Nyikolaj Patrusevvel, Oroszország nemzetbiztonsági tanácsadójával is. A Jediót Ahronót című újság honlapja szerint a háromoldalú eszmecsere célja, hogy az egymással szoros szövetséget ápoló Izrael és Egyesült Államok felajánlják Oroszországnak Bassár el-Aszad ­szíriai elnök elismerését, cserébe „az irániak eltávolításáért” Szíriából."
.
.
A jó Isten földi helytartója.......
pampa 2019. 06. 23. 09:32
Előzmény: #6265  pampa
#6266
"A gazdasági terv nem tartalmaz fejlesztési projekteket a túlnyomórészt arab lakosú Kelet-Jeruzsálemben, amelyet a palesztinok jövőbeni államuk fővárosának követelnek.
Izraeli reakcióA kormányzó Likud párt képviselője, Miki Zohar pozitívan fogadta a terv bejelentését, ugyanakkor hangsúlyozta, “Benjamin Netanjahu [miniszterelnök] az egyetlen, aki tudja, hogyan kell egy ilyen folyamatot előrevinni az amerikaikkal az izraeli állampolgárok védelmének és érdekeinek megőrzése mellett.”
Az izraeli arab pártok képviselői azonban nem voltak lelkesek.
A Ta’al vezetője, Ahmad Tibi szerint az egész csak “egy kísérlet arra, hogy elterelje a figyelmet a területek elcsatolására vonatkozó ötletekről és a megszállás megőrzéséről… Kizárt, hogy a palesztin népet megvásárolják ezekkel a dollármilliókkal.”
Ayman Odeh, a Hadas-Ta’al formáció vezetője úgy vélte, “valakinek el kéne magyarázni Trumpnak, hogy nem vehet meg mindent pénzen,” hozzátéve, hogy a béke csak a megszállás megszüntetésével egy Izrael melletti független palesztin állam létrehozásával lehetséges."
pampa 2019. 06. 23. 07:42
Előzmény: #6264  pampa
#6265
"Az Egyesült Államok fegyveres erőinek szakszolgálatai kibernetikai támadást indítottak Irán ellen az amerikai drón lelövése miatt. A Washington Post szerint az egyik támadás az iráni rakétairányító rendszerek számítógépei ellen, a Yahoo szerint egy másik az iráni hírszerzés azon szekciója ellen irányult, amely a Hormuzi-szorosban a hajóforgalmat ellenőrzi.
A támadásokat már régóta tervezték, először azért akartak visszavágni, mert állítólag iráni szabotőrök pár hete megrongáltak két olajszállító tartályhajót az Ománi-öbölben. Washington Iránt tette felelősség a szabotázsért, amit Teherán határozottan cáfolt.  A mostani támadásra sajtóhírek szerint Donald Trump elnök adott utasítást titokban. A Pentagon nem volt hajlandó kommentálni az a névtlenséget kérő katonai forrásokból származó értesülést.
Az IRNA iráni állami hírügynökség úgy értesült, hogy az iráni Forradalmi Gárda a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött semmisítette meg az RQ-4A Global Hawk típusú drónt közép-európai idő szerint csütörtök hajnali fél kettőkor. Washington azt állítja, hogy a drón nemzetközi légtérben volt."
 (mti)
.
 Amennyiben jól emlékszem nemrégiben nyilatkozott erről az USA Elnöke.
Ott azt mondta, ha egy ország kibertámadást indítana az USA ellen ekkor ő válaszcsapásul akár ATOMOT is bevetne!!!!! 
pampa 2019. 06. 22. 08:49
Előzmény: #6263  pampa
#6264
"Nem akar háborút Iránnal - fejtette ki ismételten Donald Trump amerikai elnök az NBC televíziónak péntek este adott interjújában. Az elnök ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy amennyiben mégis háború robbanna ki, akkor az mindent megsemmisítene. – Nem keresem a háborút, de ha kitörne, olyan lenne, amilyet még sosem láttunk, minden megsemmisülne – fogalmazott. 
Az interjú az NBC szokásos heti vasárnapi politikai vitaműsorában kerül adásba, de a televízió már pénteken este részleteket hozott nyilvánosságra belőle. Az elnök kifejtette, hogy továbbra is szándékában áll tárgyalni az iráni vezetéssel, és nem támaszt előfeltételeket a párbeszédhez. Irán nem rendelkezhet atomfegyverrel – fűzte hozzá."
.
 Kína  az orosz vagy más állam  is vélekedhet így másik ország esetén?
vagy csak az USA joga azt eldönteni kinek lehet és kinek nem lehet?
pampa 2019. 06. 21. 07:53
Előzmény: #6262  pampa
#6263
"Katonai csapást hagyott jóvá Donald Trump Irán ellen, de az előkészületek közben visszavonta a döntést – írja a New York Times.
Kormányzati tisztségviselők szerint radarállomások és rakétakilövő állások ellen hajtottak volna végre támadást pénteken, napfelkelte előtt, hogy a lehető legkisebbre szorítsák a katonai és civil áldozatok számát. Az akcióval azt torolták volna meg, hogy Irán csütörtökön lelőtt egy amerikai felderítő drónt. Trump csütörtökön azt állította: a pilóta nélküli repülőgép nemzetközi vizek felett repült, amikor lelőtték.
A repülőgépek már a levegőben voltak, és a hadihajók is elfoglalták pozícióikat, de még egyetlen rakétát sem lőttek ki az akció lefújásakor. Egyelőre nem világos, hogy Trump egyszerűen meggondolta magát, esetleg logisztikai vagy stratégiai oka volt a visszakozásnak. Az sem világos, hogy később sort kerítenek-e a támadásra. Sem a Fehér Ház, sem a Pentagon nem nyilatkozott az ügyben."
pampa 2019. 06. 20. 08:32
Előzmény: #6260  pampa
#6262
"Az elmúlt hetekben extrém meleggel kellett megbirkóznia az embereknek Indiában: hétfőn Delhiben 48 fokkal dőlt meg a júniusi melegrekord, a radzsisztáni Churuban pedig nemrég 50,8 fokot mértek, amivel ez volt a legmelegebb hely a Földön. A hőség történelmi szárazsággal is jár, emiatt pedig több száz indiai falu vált teljesen kihalttá, miután a lakóik víz hiányában elmenekültek az otthonaikból – írja a Guardian.
.
"India elsősorban azért van nagyon nehéz helyzetben, mert a fenntarthatónál jóval gyorsabban csökken a talajvíz mennyisége, ami a vízszükséglet negyven százalékát teszi ki az országban. Emellett érdemes kiemelni a Pakisztánhoz fűződő viszonyukat is, a szomszédjukkal ugyanis korábban is többször háborúztak már víz miatt."
.
 mennyiszer írták, hogy csak RIOGATÁS a tömeges menekülés a még élhető területekre!
pampa 2019. 06. 20. 08:02
Előzmény: #6258  pampa
#6260
"Egy új ENSZ-jelentés szerint 2027-re már nem Kína, hanem India lesz a világ legnépesebb országa.  
A két ország most együtt a világ teljes lakosságának 37 százalékát adja - a 7,7 milliárd emberből 1,4 milliárd él Kínában és 1,3 Indiában. Viszont már nem kell egy évtized sem, hogy India leelőzze Kínát, 2050-re pedig tovább nő majd a különbség az előrejelzés szerint.
Kína lakossága ugyanis várhatóan fogyatkozni fog, 2050-re várhatóan 2,2 százalékkal, vagyis 31,4 millió emberrel. 
A jelentés szerint 2050-re 9,7 milliárd ember él majd a Földön - száz évvel korábban, 1950-ben 2,6 milliárd volt a teljes lakosság.A lakosságszám drasztikus növekedésének hatásairól itt írtunk bővebben. (CNN)
Higuain
Higuain 2019. 06. 20. 07:32
Előzmény: #6258  pampa
#6259
pampa 2019. 06. 20. 07:19
Előzmény: #6257  pampa
#6258
"Irán nem hosszabbítja meg a 2015-ös többhatalmi atomalku megmentésére adott hatvannapos határidőt – közölte tegnap Behrúz Kamalvandi, az Iráni Atomenergia Szervezet szóvivője. A közlemény előzménye, hogy Haszan Róháni iráni elnök május 8-án bejelentette: országa a továbbiakban nem teljesíti a nukleáris megállapodás egyes részeit, mert az Egyesült Államok egy évvel korábban egyoldalúan felmondta a szerződést, és ismét életbe léptette a korábban felfüggesztett szankciókat az iszlám köztársasággal szemben.
Róháni akkor leszögezte, ha a többi aláíró ország – azaz Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Kína és Oroszország – 60 napon belül nem védi meg Iránt az amerikai büntetőintézkedésektől, akkor elkezdi az urándúsítást magasabb fokon, mint a 2015-ös megállapodásban engedélyezett határérték.
A megszabott határidő július 8-án jár le. – A határidő nem hosszabbítható meg, és a második szakaszt a terveknek megfelelően végrehajtjuk – mondta Kamalvandi a Tasnim iráni hírügynökségnek, amit a távirati iroda idézett.
Az első szakaszban, amely május 8-án kezdődött, az iszlám köztársaság felfüggesztette a dúsított urán és a nehézvíz eladását külföldi országoknak. Az atomalku azért teszi lehetővé ezt, hogy Irán a rögzített határérték alá csökkenthesse tartalékait.
Teherán hétfőn bejelentette, hogy alacsonyan dúsított uránkészlete tíz napon belül meghaladja azt a mennyiséget – a háromszáz kilogrammot –, amelyet a nukleáris megállapodás megenged neki. Haszán Róháni tegnap az állami tévében sugárzott beszédében leszögezte, hogy a nukleáris megállapodásban vállalt egyes kötelezettségek be nem tartása „minimum” intézkedés, amelyet Teherán hozhat egy évvel azután, hogy az Egyesült Államok kivonta magát a megállapodás hatálya alól.
Róháni közölte, hogy országa az amerikai nyomásgyakorlás ellenére sem fog tárgyalni az Egyesült Államokkal. A két ország között kialakult puskaporos hangulat ellenére Ali Samháni, az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács titkára az IRNA állami hírügynökségnek tegnap azt mondta, hogy nem lesz katonai összetűzés az iszlám köztársaság és az Egyesült Államok között."
pampa 2019. 06. 19. 07:34
Előzmény: #6253  pampa
#6257
"Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója Ufában reményét fejezte ki, hogy a Hormuzi-szoros környékén kialakult helyzet nem fajul el a katonai konfliktusig és sikerül beazonosítani az Ománi-öbölben történt “nagyon veszélyes incidens” valódi felelőseit.
Múlt csütörtökön az Ománi-öbölben támadás ért két tankhajót, aminek elkövetéséért az Egyesült Államok Iránt tette felelőssé. Teherán viszont tagadja, hogy köze lett volna az incidenshez.
Sajtótájékoztatóján Rjabkov megismételte, hogy Oroszország nem fog elsőként szárazföldi állomásoztatású, nukleáris töltet hordozására alkalmas közepes hatótávolságú rakétákat telepíteni, de válaszlépésként készen áll erre, ha az Egyesült Államok megteszi ezt a lépést."
Forrás: MTI
AIDA64 2019. 06. 18. 18:10
Törölt hozzászólás
#6256
AIDA64
AIDA64 2019. 06. 17. 09:50
#6255

Nagyágyúk állnak be Zuckerberg világpénze mögé
még egy lufi
Tagore
Tagore 2019. 06. 17. 09:01
Előzmény: #6253  pampa
#6254
....és? ....mi következik ebbôl?... A status quo-t Szíria sem akarja megbontani....
pampa 2019. 06. 17. 07:45
Előzmény: #6251  pampa
#6253
Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre a térségben, amelyet az amerikai elnökről neveznek el.
„A Golán izraeli és mindig az is marad” – jelentette ki Benjámin Netanjahu ügyvezető miniszterelnök, aki „Izrael igen nagy barátjának” nevezte Donald Trumpot, mert „olyan döntést hozott, amilyent előtte még senki”. A kormányfő ezzel arra utalt, hogy Trump március 25-én Izrael részeként ismerte el a Szíriától az 1967-es, „hatnapos háborúban” elfoglalt és 1981-ben annektált területet. A nemzetközi közösség a fennsík északi részének bekebelezését nem ismeri el.
Az új, mostantól hivatalosan Trump-dombnak nevezett telepet még fel kell építeni. Egyelőre négy telepes család él a kiválasztott helyen. A tervek és a költségvetés még nem készült el hozzá.
A Golán eredetileg a drúz kisebbség lakóhelye; jelenleg mintegy 23 ezren élnek az Izrael által elfoglalt részén. A háború után 25 ezer izraeli telepes költözött oda."
(MTI)
zotlan 2019. 06. 16. 16:12
Előzmény: #6251  pampa
#6252
Magyarország egyre konzekvensebben támogatja Izraelt az ENSZ-ben.
Néhány hónapja Magyarország ismét pozitív irányba változtatta Izrael-politikáját az ENSZ-ben, mikor tartózkodással fejezte ki, hogy nem ért egyet azzal, hogy a nemzetközi szervezet elítéli a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő amerikai döntést. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ekkor telefonon köszönte meg Orbán Viktornak a támogatást.A legfrissebb hír, hogy tegnap szavazás zajlott az ENSZ-ben, hogy a nemzetközi szervezet elítélje-e Izraelt a „megszállt palesztin területeken – köztük Kelet Jeruzsálemben, és a megszállt szíriai Golánon – épített izraeli telepek” okán. A határozatnak mindössze négy ország mondott ellen, köztük az USA és Magyarország. Érdemes látni, hogy Szlovákia és Horvátország is tartózkodtak.Nikki Haley amerikai delegált méltatlannak és ostobának nevezte az ENSZ-t, amiért az sötétebbnek festi le Izraelt számos diktatúránál.Úgy tűnik, hogy a magyar kormány nyíltan felvállalja Izrael-pártiságát a külpolitikai téren. Konzekvens folytatása zajlik tehát az iránynak, mely Benjamin Netanjahu tavalyi látogatásakor kezdetét vette.
pampa 2019. 06. 16. 15:47
Előzmény: #6250  euler
#6251
Nem lehet elmenni merev jogértelmezéssel senkinek addig, hogy egy világégést kockáztasson"

miért lenne abból világégés ha szankciókkal az ENSZ végre kikényszerítené, hogy az érvényes határozatot Izrael is tartsa be?
Két állam! Van erre érvényes határozat!
.
 én az orosz vagy Kína  esetleg Irán provokálásában nagyobb kockázatot látok a világra nézve!
euler 2019. 06. 16. 15:31
Előzmény: #6249  pampa
#6250

Nem akarod megérteni (szerintem csak a vita kedvéért), hogy mit mondok.
Nagyon fontos a nemzetközi jog, a szuverenitás, a szabadság/egyenlőség/testvériség, de mindent felülír az élethez való jog. Nem lehet elmenni merev jogértelmezéssel senkinek addig, hogy egy világégést kockáztasson. Ha ezt megérted - elvonatkoztatva országoktól, nagyhatalmi érdekektől - akkor talán nem várod el, hogy válaszoljak a provokatív állításaidra, amelyek egyenként valamelyest még igazak is lehetnek.
pampa 2019. 06. 16. 14:16
Előzmény: #6248  euler
#6249
akkor olyan hogy NEMZETKÖZI JOG lényegtelen, ha  az USA ott áll valaki mögött?
.
arra gondolsz, hogy csak igaz a ma már szállóigeként használt mondás:
.
 a törvények csak a szegényekre vonatkoznak....
.
 így gyakorlatilag Izrael azt csinál amit akar....
.
 morog a világ egy kicsit... majd lapoznak.....
.
 az oroszt pedig rommá szankcionálják már feltételezés miatt is! 
.
és mielőtt megint megtalálnának:
Putyin diktátor Oroszország pedig diktatúra.

maga a folyamat a fontos és nem a szereplők!
euler 2019. 06. 16. 13:56
Előzmény: #6247  pampa
#6248

Erről beszéltem, mindegy hogy civil vagy katonai a hajó (az ukránok mögött azért ott volt amerika is).
Lennének még gazdasági szankciók is, de a világ tudja szerencsére, hogy az orosz medvét meddig lehet ingerelni. Ez a reálpolitika, ettől még utálhatom/szerethetem amerikát, az oroszokat, az uniót, kínát, izraelt stb, vagy bármilyen kombinációban bármelyiket.
pampa 2019. 06. 16. 13:22
Előzmény: #6245  euler
#6247
nem erre gondoltam.

én konkrétan arra, hogy orosz csapatok hajtanának végre támadást civilek ellen nemzetközi vízen amelyik halálos áldozatokat követel.

 szerinted a felháborodáson és az elítélő nyilatkozatokon túl lenne e más következménye Oroszországra vagy Putyinra nézve?
SeldonKuper 2019. 06. 16. 12:42
Előzmény: #6245  euler
#6246
Kaptál egy nagy pluszt, hogy érdemben szólt a véleményed.
euler 2019. 06. 16. 12:38
Előzmény: #6244  pampa
#6245

Folyamatos fegyvereladás csak helyi szintű konfliktusok folyamatos fenntartásával lehetséges. Egy világméretű összecsapás felemésztené a meglévő fegyverzetet, aztán vége a dalnak...
Ezt még az ukránok is tudták mérlegelni.
Erkölcsileg lehet azonos mércével mérni, sőt kell is, de jó tisztában lenni a realitásokkal, és a tényleges reakciókat ahhoz szabni. Ha túl akarjuk élni a saját hülyeségeinket.
pampa 2019. 06. 16. 10:40
Előzmény: #6243  euler
#6244
akkor ezt az incidenst fordítsd le oroszra!

tiltakoztak... és?????????
 orosz katonai egység a fekete tenger nemzetközi vízén megtámadott egy ukrán civil szervezet segélyhajóját és megölt 5 civil személyt.
.
 szerinted mi lett volna  ennek a  nemzetközi következménye Oroszországra nézve?

ez nem elfogultság kérdése.
én inkább ott látok elfogultságot aki  nem képes a megtörtént és feltételezett esetet ugyanazon mérce alapján bírálni!
euler 2019. 06. 16. 10:29
Előzmény: #6242  pampa
#6243

Olvass utána pl. itt, hogy mi történt  https://index.hu/kulfold/2010/05/31/vilagszerte_tiltakoznak_az_izraeli_katonai_akcio_miatt/
Kemény előítéletes megközelítéssel, ami nálad mindig megvan, persze mondható rá, hogy nem zűrös.
De miért nem tiltakozott az Usa?
pampa 2019. 06. 16. 10:06
Előzmény: #6241  euler
#6242
Zűrös?????
.
 nemzetközi víz
civil segélyhajó
.
 mi volt ebben a zűrös?
euler 2019. 06. 16. 09:49
Előzmény: #6240  pampa
#6241
csak kíváncsi voltam, hogy erre a tíz évvel ezelőtti (eléggé zűrös) esetre gondoltál-e.

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek