Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
torkosbrrrz 2016. 04. 11. 17:36
Előzmény: #959  _pampa_
#960
No-go zónák pedig nincsenek!

link
_pampa_ 2016. 04. 10. 09:26
Előzmény: #952  _pampa_
#959
Tanulságos!

"Európa börtönszigete lesz lassan az Egyesült Királyság, ahol csaknem két és félszeresére nőtt az EU állampolgár elítéltek, főként a kelet-európaiak száma.
Évente 150 millió fontjába kerül a brit adófizetőknek, hogy az EU-ból származó elítéltek Nagy-Britanniában töltik le a büntetésüket, írja a Daily Express."
gyurcsi 2016. 03. 26. 18:35
Törölt hozzászólás
#958
gyurcsi 2016. 03. 26. 18:31
Törölt hozzászólás
#957
gyurcsi 2016. 03. 26. 18:29
Törölt hozzászólás
#956
gyurcsi 2016. 03. 26. 18:27
Törölt hozzászólás
#955
gyurcsi 2016. 03. 26. 18:18
Törölt hozzászólás
#954
Svedacel 2016. 03. 25. 22:34
Törölt hozzászólás
#953
_pampa_ 2016. 03. 24. 10:45
Előzmény: #951  _pampa_
#952
Volt egy szép,élhető,biztonságos Európánk!

"Zártkapus meccs esetén csak a csapatokhoz tartozók és a tévéstábok tagjai lehetnek a stadionban. A német Bild szerint nem csak a lelátókról tilthatják ki a szurkolókat, de még a nagy tömegeket vonzó, nyilvános meccsnézéseket is betilthatják.

Az Eb nyitómeccsét június 10-én abban a párizsi stadionban játsszák, amelynek környékén három robbantás is történt a novemberi terrortámadások idején.A magyar válogatott Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban lép föl.

Egy biztos: minden idők legfeszültebb légkörű futballtornája vár ránk."
_pampa_ 2016. 03. 24. 10:26
Előzmény: #950  _pampa_
#951
Orbán miatt?

"Egyetemi tanulmányai befejeztével azonnal külföldre menne dolgozni a cseh orvostanhallgatók 28 százaléka – derült ki a HealthCare Institute szervezet által készített országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában."
_pampa_ 2016. 03. 22. 16:35
#950
kapnak a németek a fejükre ha tovább erőltetik a kérdést.

"Amikor a jegybank 2014-ben (is) megkísérelte hazaszállítani a New Yorkban tárolt 300 tonnát, számos nehézségbe ütközött az amerikai hatóságok részéről, amikor a pénzintézet képviselői ellenőrizni akarták a trezorokat"

ugyan már, nem elég az ha bemondják:
meg van.

"A Bundesbankot már sokszor bírálták amiatt, hogy külföldön tartja aranytartaléka nagy részét. A kritikusok a teljes készlet repatriálását követelik, mivel szerintük válsághelyzetben a nemesfém biztosítékul szolgálhat, s döntő lehet azonnali fizikai elérhetősége. Amikor a jegybank 2014-ben (is) megkísérelte hazaszállítani a New Yorkban tárolt 300 tonnát, számos nehézségbe ütközött az amerikai hatóságok részéről, amikor a pénzintézet képviselői ellenőrizni akarták a trezorokat. Olaf Henkel, az Európai Parlement egyik német tagja így nyilatkozott a Russia Times hírportálnak: „Nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, de a Bundesbanknak évente egyszer képesnek kellene lennie auditálni tulajdonát, ahogy Frankfurtban is megteszi minden esztendőben.” Többen még azt is kétségbe vonják, hogy az arany egyáltalán megvan-e még New Yorkban. Egyelőre nincs a németek birtokában az aranyrudak azonosító számának listája."
Svedacel 2016. 03. 06. 18:01
Törölt hozzászólás
#949
Törölt felhasználó 2016. 03. 06. 17:54
Előzmény: #947  _pampa_
#948
jééé ilyen topik is van?
itt is nyomod a horrort??
))))))))))))))))))))))))))))))))))))

_pampa_ 2016. 03. 06. 17:44
Előzmény: #946  _pampa_
#947
Vasárnap újra megjelent a lap és az ellenzéki újságból kormánypárti lett.
A Zaman a legnagyobb példányszámban terjesztett sajtótermék volt Törökországban, naponta 650 000 példányt adtak el belőle. Pénteken a bíróság kimondta, hogy az újságot Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik ellenfele, Fethullah Gülen irányítja és ezután elfoglalták az épületet a rendőrség és a kormány emberei. Bár a bíróság az ítéletében nem mondta ki, hogy a lap munkatársai bármilyen bűncselekményt is elkövettek volna.

Az ellenzék újságírói megalkottak egy új lapot, Yarina Bakis néven és vasárnap adták ki először. Egyelőre még nem tisztázott, hogy hogyan tudták ilyen hamar megoldani, hogy nyomdába küldjék az új lapot, és az terjesztésre is kerüljön.

A török miniszterelnök, Ahmet Davotoglu szerint az eljárás

jogi és nem politikai szempontok alapján indult meg."
A Zamannál pénteken mindenkit kirúgtak, majd beültek Erdogan emberei és elkezdték a munkát. 48 óra alatt az egykori patinás ellenzéki lap az elnök propaganda-gépezetének egyik legfontosabb része lett. Az első számot itt is vasárnap adták ki, csakúgy mint az ellenzékiek által alapított másik lapban.

Az új kormánypárti lapban az elnök boldogan tudatja, hogy nemsokára kész a harmadik híd, amely átível a Boszporusz felett, és az is elképzelhető, hogy az ő nevét fogja viselni.

Az EU eddig nem igazán hallatta hangját az ügyben, hiszen olyan, nagyon fontos és súlyos kérdésekkel kellett foglalkoznia, mint a lengyel köztévé átalakítása. Vicc. A törökök már tudják, hogy bármit megtehetnek, mivel két és félmillió migráns van jelenleg az országban, akiknek a száma egyre nő, így bármit le tudnak nyomni az EU és Merkel torkán."
(BBC)
_pampa_ 2016. 02. 28. 09:17
Előzmény: #945  _pampa
#946
A népszavazást a Svájci Néppárt (SVP) kezdeményezte. Az ország legerősebb politikai formációjának számító SVP egy hasonló tartalmú, de a kitoloncolással járó bűncselekmények tekintetében engedékenyebb kezdeményezésére már 2010 novemberében igent mondtak az alpesi ország lakói. Az előterjesztést tavalyi törvénybe iktatásakor a kormány és a parlament azonban kiegészítette egy méltányossági záradékkal, amely számos esetben nem teszi lehetővé a tényleges kiutasítást. Az SVP véleménye szerint ezzel a lépéssel felhígították a nép korábbi döntését.

Az SVP így most azt szeretné elérni, hogy a külföldiek már a kisebb bűncselekmények elkövetése - például a szociális juttatásokkal való visszaélés vagy kábítószer-kereskedelem, illetve ha visszaeső bűnözőről van szó, akkor az "egyszerű testi sértés", "rágalmazás" vagy "verekedésben való részvétel" - esetén se menekülhessenek meg az országból való kitoloncolástól. A kiutasítást a párt javaslata szerint pedig automatikusan - az arányosság mérlegelése vagy az egyedi esetek vizsgálata nélkül - kell végrehajtani, rögtön a kiszabott büntetés letöltése után. Továbbra is érvényben marad viszont az az alkotmányban rögzített kitétel, hogy senkit nem lehet olyan államba visszaküldeni, ahol kínzás vagy kegyetlen bánásmód fenyegeti."
_pampa 2016. 02. 26. 13:02
Előzmény: #944  _pampa
#945
sikerült mindenkit mindenkivel összeveszíteni!

"Athén nem hajlandó fogadni Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminisztert, miután Görögországot nem hívták meg a héten Bécsben tartott miniszteri migrációs konferenciára - közölték minisztériumi források pénteken.

Az ANA görög hírügynökség értesülését az athéni külügyminisztérium egy neve mellőzését kérő forrása is megerősítette. Athén csütörtökön konzultációra hazahívta nagykövetét az osztrák fővárosból az ellen tiltakozva, hogy Görögország nélkül tartották meg a szerdai konferenciát, amit Athén barátságtalan lépésnek tekint. Mikl-Leitner kérte a görög hatóságokat, hogy a jövő héten Athénba látogathasson, de görög kormányzati vezetők nem fogadják.

Jannisz Muzalasz görög bevándorlásügyi miniszter diplomáciai források szerint csütörtökön Brüsszelben, az uniós miniszterek tanácskozásán is arról beszélt, hogy "Ausztria ellenségként kezeli" Görögországot.

Athént több uniós tagállam, többek között Ausztria is bírálta, amiért nem tesz eleget annak érdekében, hogy kötelezettségét teljesítve megvédje az EU külső határának számító görög-török tengeri határt. Ennek orvoslása érdekében az Európai Unió tagállamainak kormányait tömörítő tanács is fogalmazott meg ajánlásokat Athén számára.

A görög kormány viszont úgy véli: Ausztria lépései váltották ki azt, hogy a nyugat-bálkáni migrációs útvonalon található több ország szigorította a migránsok belépésének, áthaladásának feltételeit, emiatt rekedt több ezer menedékkérő Görögországban."
_pampa 2016. 02. 26. 10:52
Előzmény: #943  budbot
#944
Március 7-ét jelölték meg a tagállamok belügyminiszterei csütörtökön a menekültek számának érdemi csökkentésére.
Ellenkező esetben az állam- és kormányfők még aznap új válságkezelési forgatókönyvről dönthetnek.
Az idegek pattanásig feszültek – ismerte el a német belügyminiszter, miközben Athén konzultációra hazarendelte a nagykövetét Ausztriából.
Soha nem látott feszült légkörben zajlott csütörtökön a tagállami bel- és igazságügyi miniszterek tanácsülése, amelyen ezúttal is a menekültválság kezelése állt a középpontban. Görögország a nyugat-balkáni menekültútvonal mentén fekvő országok szerdai bécsi különtalálkozója miatt – amire Athén nem kapott meghívást –hazarendelte konzultációra ausztriai nagykövetét. A görög belügyminiszter pedig a tanácsülésre érkezve azt rótta fel az osztrákoknak és másoknak, hogy igazságtalanul bánnak Görögországgal, amikor egyoldalú intézkedéseikkel a menekültek feltorlódásához asszisztálnak görög területen.

Kattintson és nézzen szét Bécsben!
„Az idegek pattanásig feszültek” – ismerte el sajtótájékoztatóján Thomas De Maiziere német belügyminiszter. A résztvevők közül ő volt az első, aki a sajtó tudomására hozta, hogy március 7., az EU-török csúcstalálkozó napja fontos vízválasztó lehet a menekültválság kezelésében. Ha ugyanis addig nem sikerül török segítséggel látványos és érdemi változást elérni az EU-ba illegális úton bejutó menedékkérők számának csökkentésében, akkor De Maiziere szerint az állam- és kormányfőknek új, összehangolt lépésekről kell még aznap megállapodniuk.

„Az óra ketyeg, és el kell gondolkodni azon, hogy mit tegyünk, ha a terveink nem működnek” – erősített rá sajtóértekezletén Klaas Dijkhoff, a soros holland EU-elnökséget képviselő menekültügyi miniszter. „Mindössze tíz napunk maradt. Muszáj, hogy elkerüljük a széthúzást. Ez egy töréspróba az egész EU számára” – közölte Dmitrisz Avramopulosz, bel- és menekültügyi biztos.

A német belügyminiszter elmondta, hogy az utóbbi napokban 4 és 10 ezer között mozgott a Törökországból az Égei-tengeren keresztül a görög szigetekre tóduló menekültek száma. De Maiziere és holland kollégája is elismerte, hogy Törökország eddig már számos intézkedést hozott, de ez még nem elegendő, többre van szükség.

A német belügyminiszter ennek ellenére optimistának mondta magét, hogy Ankara tevékeny segítségével a következő napokban sikerül áttörést elérni a menekülthullám megfékezésében. Ebben középtávon komoly segítséget nyújthat Görögországnak az a csütörtöki bejelentése, hogy mostantól biztonságos harmadik országnak ismerik el Törökországot. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a szíriai menekülteket is beleértve elvileg mindenkit visszaküldhetnek a görög hatóságok török területre, azon az alapon, hogy biztonságos országról lévén szó, ott kellett volna benyújtaniuk menedékjogi kérelmet. Az alku részleteit azonban még tisztázni kell, és egyelőre nem világos, hogy Törökország vissza is fogad majd mindenkit.

Az ülés másik fontos üzenete volt – néhány nap leforgása alatt már sokadszor – a nyugat-balkáni útvonalon fekvő országokhoz idézett figyelmeztetés, hogy tartózkodjanak minden egyoldalú lépéstől, amivel szomszédjaikat nehéz helyzetbe hozhatják. Ezek közé tartozik a menekültek regisztráció és kérelem benyújtás nélküli továbbküldése egy másik tagállamba.

A belügyminiszterek találkozóján nem esett szó a magyar népszavazási kezdeményezésről (erről lásd külön anyagunkat). Dmitrisz Avramopulosz egy erre vonatkozó újságírói kérdésre annyit mondott, hogy a Bizottság előbb tisztázni szeretné, mi van a háttérben, mielőtt visszatérne a témára. Egyúttal arra is emlékeztetett, hogy a menekültek ideiglenes áthelyezéséről tavaly szeptemberben minősített többséggel elfogadott döntés jogilag kötelező érvényű.

A miniszterek holland javaslatra politikai megállapodást értek el arról a bizottsági javaslatról, amelynek értelmében a jövőben az uniós külső határok átlépésekor (praktikusan ki- és belépéskor) minden uniós polgár útlevelét és személyazonosságát szisztematikusan ellenőrizni fogják. Ez az igény a tavaly novemberi franciaországi terrortámadások után került napirendre, és elsősorban a terrorcselekmények megelőzését szolgálja."
budbot 2016. 02. 25. 22:07
#943
Körülbelül ezer, vasrudakkal és botokkal felszerelkezett bevándorló rohanta meg Calais történelmi belvárosát az éjjel. A migránsok törtek zúztak és azt skandálták, hogy UK.UK azaz Egyesült Királyság, Egyesült Királyság.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a rendőri erők a város több helyén és a városon kívül is összecsaptak a migránsokkal, könnygázt és paprikasprayt vetettek be.

A rémült helyiek nem mertek kilépni az utcára, aki csak tudta biztonságos helyre próbálta vinni az autóját a város utcáiról.

A Calaisiak és a rendőrség megmentésére végül a természet sietett. A heves esőzés és a könnygáz hatásának köszönhetően a migránsok visszavonultak a Dzsungelbe.
forrás: link
budbot 2016. 02. 25. 21:55
#942
Ausztria hosszú hónapokig az egyetlen józanul gondolkodó európai ország, Magyarország ellen volt, mostanra azonban az osztrák belügyminiszter odáig jutott, hogy nyilvánosan kimondta “Ha nem tudjuk megállítani a bevándorlást akkor Európa elveszik”
Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter a Daily Mail-nek adott interjúban bevallotta, hogy eddig hibás menekültpolitikát folytattak. “Öngyilkosság, amit Európa eddig művelt”-mondta Ausztria belügyminisztere.

“Csökkenteni kell a bevándorlók számát különben az Európai Unió ezt nem fogja túlélni.”

A balkáni országokkal együttműködésre van szükség, hogy mihamarabb megoldást találjunk a válságra. Ha Görögország nem működik együtt, akkor más országokat kell bevonni a válság megoldásába.
budbot 2016. 02. 25. 21:53
#941
A norvég miniszterelnök kijelentette, hogy Norvégia felfüggeszti a Genfi Egyezményt ha összeomlik Svédország.

Erna Solberg elmondta, hogy amennyiben összeomlik a svéd társadalom akkor országa nem fog foglalkozni a nemzetközi joggal. Azonnal lezárják a határokat, egyetlen bevándorló sem lépheti át a svéd-norvég határt. “Bármire képesek vagyunk, hogy megvédjük az országot és a norvég népet”-mondta a miniszter asszony.

Napokon belül a norvég parlament elé kerülhet a törvény melyben az áll, hogy Norvégia egyetlen bevándorlót sem fogad és a határ megvédése érdekében a hadsereget is be lehessen vetni.

Meg kell hoznunk ezeket a döntéseket mert minden jel azt mutatja, hogy Svédország hamarosan összeomlik és akkor hozzánk próbálnak majd jönni a bevándorlók. Mivel mi vagyunk Európa legészakibb országa, tőlünk már nem tudnának hová menni.
forrás: link

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek