Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gyurcsi 2016. 02. 07. 13:37
Törölt hozzászólás
#920
_pampa_ 2016. 02. 06. 08:57
Előzmény: #918  _pampa_
#919
A péntek esti hírek alapján a rendőrség olyan információkhoz jutott a közösségi médián és a befogadó állomásokon keresztül, hogy Helsinki különböző pontjaira nagyszámú migráns várható szombat estére. A nyilatkozó rendőrkapitány szerint lehet, csak álhírről van szó, de a szilveszteri és a jelenlegi európai események tükrében a rendőrség nagyon komolyan veszi a helyzetet, és nagymértékű mozgósítást rendeltek el szombat estére - mondta az M1 helsinki tudósítója.


A skandináv országok egyébként úgy látják, hogy a tavasz hatalmas migránsinváziót eredményezhet Skandináviában. A finnek és a svédek el szeretnék már kezdeni a visszatoloncolási programot, amely értelmében Finnországból 20 ezer, Svédországból pedig 80 ezer migránst kellene elküldeni, hogy kezelhetőbb legyen a helyzet. Felgyorsították az eljárásokat, így a nyári határidőig a „régiek” helyet adhatnak az „újaknak” - fejtette ki.

A héten kemény szavakat használt a finn államfő. Sauli Niinistö azt mondta, „a bevándorlók fenyegetik a Nyugat értékeit”. Finn értékelések szerint a köztársasági elnök az újévi beszédénél is fontosabb szónoklatot tartott a héten a finn állami napok megnyitóján. Úgy vélte, a korábbi migrációs hullám még egyszer nem ismétlődhet meg, mert Európa nem bír el még egy inváziót. Nagyon sok az olyan migráns, aki csak gazdasági érdekekből érkezett, őket nem tudják ellátni, a bajban lévőket azonban továbbra is segítenék. Az államfő arra is rávilágított, a régi egyezmények, amelyek alapján Európa működik, már nem alkalmasak a jelenlegi helyzet rendezésére. Sauli Niinistö szeretné, ha összeurópai módon kezelnék a migránsválságot."
_pampa_ 2016. 02. 05. 16:49
Előzmény: #917  _pampa_
#918
Harcban az EU tagságért....

"A török állami vallásügyi hatóság szerint bűnt követnek el azok a nők, akik kiszedetik a szemöldöküket és az arcszőrzetüket.
A török politikusok évek óta idiótábbnál idiótább tanácsokkal látják el a nőket: lehetőleg viseljenek fejkendőt, ne legyenek orvosok vagy pilóták, hanem maradjanak a konyhában a családdal. Két éve Bülent Arınç miniszterelnök-helyettes eljutott odáig, hogy a nőknek nem kellene olyan nyilvánosan nevetniük sem.
A Diyanet nevű vallásügyi hatóság most arra jutott, hogy a szemöldök kiszedetése és az arcszőrzet eltávolítása ellentétes az iszlámmal, ezért bűnnek számít.
A kérdéssel egy hívő fordult az állami hatósághoz, mert nem tudott dönteni a kérdésben. Diyanet szerint csak azokat a nem természetes kinövéseket lehet eltávolítani, amelyen növekedése pszichológiailag is befolyásolhatja a nőket. A hatóság ítéletei az országban több millió vallásos veszi komolyan.(Süddeutsche Zeitung)"
_pampa_ 2016. 02. 04. 16:36
Előzmény: #916  _pampa_
#917
Jó azzal tisztában lenni,hogy hol, miért, mennyit adnak.

"Életre szóló kitiltást kapott Egyiptomból az a német tizenéves, aki a múlt hónap közepén megmászta a gízai Kheopsz-piramist, és az illegális akcióról világszerte nagy sikert arató videofelvételt is készített - jelentette szerdán az egyiptomi sajtó.
Mamdúh ed-Damáti egyiptomi műemlékvédelmi miniszter bejelentette, hogy a tiltásról hivatalos értesítést küldött a kairói német nagykövetségnek, írja az MTI.
_pampa_ 2016. 02. 04. 09:46
Előzmény: #915  torkosbrrrz
#916
Egy friss felmérés szerint a megkérdezett franciák hatvan százaléka gondolja úgy, hogy nagyrészt a zsidók felelősek a terjedő antiszemitizmusért.

Az Ipsos és a Francia Judaista Intézet közösen elkészített, reprezentatív felmérésből az is kiderült, hogy a lakosság szerint túl nagy politikai és gazdasági hatalom összpontosul a zsidó lakosok kezében, továbbá az átlag zsidók gazdagabbak is az átlag franciáknál.

Franciaországban egyébként az egyik legmagasabb az antiszemita bűncselekmények rátája, csak tavaly, emiatt több mint nyolc ezer zsidó emigrált Izraelbe."

(Independent)
torkosbrrrz 2016. 02. 03. 18:12
Előzmény: #914  _pampa_
#915
Az is aZorbáni diktatúrát vette mintának!
Érdekes ott még mindig nem lázad a "nép" ez ellen?
Hát nincs, aki lázitson, mert a "nép" az istenadta tudja, hogy ÉRTE van!
_pampa_ 2016. 02. 03. 18:04
Előzmény: #913  _pampa_
#914
alakul ez.....

"Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter szerdán betiltott minden olyan tüntetést, amely megzavarhatja a közrendet "
_pampa_ 2016. 02. 03. 14:28
Előzmény: #912  _pampa_
#913
A terrorveszélynek köszönheti a francia diákság, hogy az iskolán belül is rágyújthat.
A 130 áldozattal járó párizsi merényletek után számos franciaországi középiskola felfüggesztette az iskolán belüli dohányzásra vonatkozó tilalmat. Így a diákok az épületeken belül is tudnak dohányozni, ahol nagyobb biztonságban vannak. Az iskolaigazgatók szerint az épületek előtt gyülekező, dohányzó diáksereg rendkívül könnyű célpontot nyújtana egy terrortámadás esetén. Ezzel nagyobb kockázatnak tennék ki magukat, mint a dohányzás ártalmas hatásai.

Ebben a kontextusban ez az intézkedés azért szükséges, mert meg akarjuk védeni a gyermekeket a legnagyobb fenyegetéstől
- nyilatkozta a francia Iskolai Adminisztrátorok Szakszervezetének szóvivője, Michel Richard.

Ezek szerint a francia diákoknak egyelőre nem kell a WC-ben sutyiba dohányozniuk vagy kilógniuk az iskolából, hogy rágyújthassanak.

A francia egészségügyi miniszter a szakszervezet többszöri kérése ellenére sem engedélyezte az épületeken belüli dohányzást, így az iskolák azt saját hatáskörükben engedélyezték. A felmérések szerint a 15 és 19 év közötti francia fiatalok harmada nikotinfüggő."
_pampa_ 2016. 02. 02. 10:59
Előzmény: #911  _pampa_
#912
Líbiában Kadhafi nélkül miért nem sikerül elérni a régen várt békét? Irakban kivégezték Szaddamot béke lett?
Amennyiben elmozdítják Szíriában Aszadot akkor béke lesz?
Mert amennyiben igen akkor likvidálják Aszadot, de ha nem oldódik meg a szír válság akkor vonják felelősségre azokat akik a döntést meghozták a likvidálásról!

szvsz

"Hammond szerint Putyin csak szavakban törekszik a szíriai politikai rendezésre, mivel az Aszad-ellenes erőknek azt a részét is támadja, amely a Nyugat szerint a jelenlegi elnök távozása után kezébe vehetné az ország irányítását.

A brit diplomácia vezetője a nap folyamán Ammánban is világossá tette álláspontját, miszerint a szíriai rezsim és az ellenzék között folyó béketárgyalásoknak olyan politikai átmenethez kell vezetniük, amelynek Bassár el-Aszad szíriai elnök nem része."
_pampa_ 2016. 02. 01. 15:52
Előzmény: #907  _pampa_
#911
Ezen kívül egy tavaszra várható még nagyobb migránshullámról beszélt. Egyúttal az ellenzék is komoly nyomást gyakorolt a kormányra, a határok lezárását követelte, ellenkező esetben szerinte Szlovéniát kizárhatják a schengeni övezetből.
A visegrádi országokkal ellentétben Ljubljana 2015-ben feltételekkel ugyan, de vállalta, hogy a kötelező kvóta keretében az unió Olaszországból és Görögországból áttelepítsen menekülteket Szlovéniába, ettől a tervétől azonban utóbb elállt.
A szlovén kormány a migrációs válság kezdetén azt is kijelentette, hogy szükség esetén az országban tud tartani kilencezer bevándorlót. Ugyanakkor az elmúlt hetekben több járásban és városban is tüntettek az ellen, hogy befogadóközpontok vagy menekülttáborok épüljenek településeiken.
A megkérdezettek 53 százaléka nem akarja, hogy közvetlen közelében menedékkérőket befogadó központ épüljön,
migránsokat is csak minden ötödik ember akar látni közvetlen környezetében.
A megkérdezettek 71 százaléka azt gondolja, hogy az EU rosszul kezeli a migránsválságot. 41 százalékuk a felelősséget is Brüsszelre és a nagy tagországokra hárítja.
Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint október közepe óta 432 365 illegális bevándorlót regisztráltak. A horvát-szlovén határt pénteken 3416, szombaton 2556, vasárnap 1249, hétfőn 12 óráig újabb 716 migráns lépte át. Az újévben összesen 63 501 fő volt az átlépők száma.
A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 622 116 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Pénteken 1843, szombaton 2641, vasárnap 2098 migráns lépte át a szerb-horvát határt.
atv.hu/MTI
link
Pajtika 2016. 01. 31. 11:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#910
Kiakadtak a franciák a rendkívüli állapot és a terrorellenes törvények miatt

Ezrek tüntettek Párizsban szombaton a rendkívüli állapot meghosszabbítása és a vitatott terrorellenes alkotmányreform ellen.

A demonstráción többek között emberi jogi szervezetek, politikusok és szakszervezetek is részt vettek.
A tüntetők azért vonultak az utcára az esővel is dacolva, mert szerintük a vitatott intézkedések visszalépést jelentenek a francia demokrácia számára.
Franciaországban a november 13-i párizsi terrortámadások óta van életben rendkívüli állapot. Jogvédők szerint ennek fenntartása már szükségtelen, és az intézkedés túlzott hatalmat ad a hatóságok kezébe.
Emiatt mondott le az igazságügy miniszter is
A Francois Hollande elnök által előterjesztett alkotmányreform értelmében bizonyos körülmények között megfoszthatnák francia állampolgárságuktól a terrorizmusért elítélt kettős állampolgárokat. Közvélemény-kutatások szerint a franciák többsége támogatja a kezdeményezést, de ellenzői attól tartanak, hogy az igazságtalanul célba veszi a muszlimokat, egyesek szerint pedig arra a második világháborús intézkedésre hasonlít, amelynek keretében megfosztották állampolgárságuktól a francia zsidókat.
A javaslat elleni tiltakozásul a héten lemondott Christiane Taubira igazságügyi miniszter.
gyurcsi 2016. 01. 31. 10:26
Törölt hozzászólás
#909
gyurcsi 2016. 01. 31. 10:25
Törölt hozzászólás
#908
_pampa_ 2016. 01. 30. 09:10
Előzmény: #906  _pampa
#907
Francia exodus: Rekordszámban hagyják el az országot a zsidók

A Zsidó Ügynökség adatai szerint közel nyolcezren költöztek ki Izraelbe a tavaly januári véres eseményeket követően, amelyek során Párizsban egy kóser szupermarket is az iszlamista terroristák célpontjává vált. Az izraeli kormány nemrég közzétett jelentése is az aggasztó európai trendre hívja fel a figyelmet: Franciaországban és Nagy-Britanniában is jelentősen megszaporodtak az antiszemita indíttatású támadások. A Hetek cikke.
Francia exodus: Rekordszámban hagyják el az országot a zsidók
Az Izrael déli részén fekvő Asdód városát választja a francia zsidók nagy része, akik az elmúlt években hagyták ott szülőföldjüket. Bár a zsidó államban is állandó fenyegetésben kell élniük, a többség azt mondja, sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat, mint Európában. Tavaly – ahogy azt várni lehetett – rekordot döntött a Franciaországból alijázó zsidók száma. Míg egy évvel korábban 7231 zsidó települt át a zsidó államba, addig 2015-ben már 7900-an döntöttek úgy, hogy elhagyják Franciaországot. Ennek oka, hogy gomba módra szaporodnak a zsidókat érő támadások. A hivatalos adatok szerint az országban tavaly január és május között 84 százalékkal több antiszemita indíttatású incidens történt, mint egy évvel azelőtt."
_pampa 2016. 01. 29. 14:24
Előzmény: #905  _pampa_
#906
„FÉLEK, VARSÓ LEHET AZ ÚJ MAJDAN” – ILYEN LEVELET MÉG NEM OLVASOTT MERKEL
HIREK.SK, MAGYAR IDŐK ONLINE
Jozef Baná¹, a legtöbbet fordított szlovák író, volt politikus és diplomata nyílt levelet írt Angela Merkel német kancellárnak. A ma Európa legbefolyásosabb politikusaként számontartott kancellár volt az, aki még 2011-ben levelet írt Baná¹nak, és köszönetet mondott neki A lelkesedés zónája című regényéért. Mára nagyon sok minden megváltozott, és most Baná¹ írt levelet Angela Merkelnek."

a cikk link
_pampa_ 2016. 01. 28. 09:02
Előzmény: #904  _pampa_
#905
Miért nem jó munkaerő Európának a helyi fiatal?
Miért kell más kontinensről behozni munkást?

"Franciaországban rekordszintre nőtt a munkanélküliség decemberben, és ezzel elillanni látszik Francois Hollande francia államfőnek az az ígérete, hogy elnökségének idején csökkenti az állástalanok számát.

A munkaügyi minisztérium adatai szerint a munkanélküliek száma 3,590 millió volt decemberben. Ez 0,4 százalékkal több a novemberinél, és 2,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

A kormány munkanélküliségi rátát nem közöl. A statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyi harmadik negyedévben a ráta 10,6 százalék volt, 18 éve a legmagasabb.
Francois Hollande kétmilliárd eurós munkahelyteremtő programot jelentett be a múlt héten, amelyből egymilliárd eurót a képzésre fordít a kormány."
_pampa_ 2016. 01. 27. 14:02
Előzmény: #903  _pampa_
#904
Svédországban háború lehet néhány éven belül – állapította meg egy belső dokumentumban egy magas rangú katonai tisztviselő, amely a svéd médiához is eljutott.

A svéd vezérőrnagy, Anders Brännström a megjegyzéseit a képviselők részére is eljutotta, mivel jövő héten a fegyveres erők éves konferenciájára kerül sor Bodenben, amely a svéd hadsereg legnagyobb bázisának is helyet ad az országban.

Brännström szerint a jelenlegi globális helyzet arra enged következtetni, hogy akár néhány éven belül háborúra lehet számítani, így meg kell tenni a megfelelő politikai lépéseket. A cél szerinte nem más, mint

kiküszöbölni a katonai támadásokat, végezetül pedig megvédeni Svédországot.”
Svédország az elmúlt egy évben több lépést is tett a biztonsági szint növelésének érdekében, többek között kiterjesztették a katonai együttműködést más szomszédos országokkal is. A legnagyobb fenyegetést elsősorban Oroszországban látják a svédek, melynek köszönhetően a NATO-tagság is egyre népszerűbb gondolatnak számít a hagyományosan katonailag el nem kötelezett skandináv országban."
_pampa_ 2016. 01. 27. 08:22
Előzmény: #902  _pampa_
#903
Erre elsősorban azért van szükség, mert a kormányzat nem akarja megfosztani a rendvédelmi szerveket azoktól a jogköröktől, amelyeket a rendkívüli állapot biztosít, mielőtt az új terrorelhárítási törvény hatályba lép. A francia elnöki hivatal szerda este megerősítette, hogy az ügyben a következő napokban várható döntés.

A jelenlegi jogszabály szerint a rendkívüli állapot 12 napon túl csak törvénnyel hosszabbítható meg. Az államfő november 14-én 0 órakor hirdette ki a rendkívüli állapotot 12 napra, amit a parlament három hónapra meghosszabbított. A rendkívüli állapot lehetőséget ad a rendőrségnek arra, hogy házi őrizetben tartson minden olyan embert, akinek tevékenysége megzavarhatja a közrendet, éjjel-nappal házkutatást tarthat bírói engedély nélkül, és gyülekezési tilalmat rendelhet el."
_pampa_ 2016. 01. 26. 15:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#902
Aki arra panaszkodik, hogy ingyen ételért és szállásért cserébe karszalagot kell hordania, az nem valódi menedékkérő, és nincs helye az országunkban - mondta Davis Davies walesi képviselő Cardiffban a bevándorlók karszalagjai kapcsán kialakult vitában.


A walesi képviselő nem tudja elfogadni a menedékkérők kifogásait a karszalag hordásával kapcsolatban. Legutóbbi all-inclusive nyaralása alatt ő is csak így kapott ételt egy szállodában - érvelt a politikus.

Több elszállásolt bevándorló is panaszkodott az elmúlt hetekben a karszalagokra, úgy vélik, megbélyegezték őket. Davies azt mondja: alig hitte el, hogy az ingyen szállásért és ételért cserébe bárki is akadékoskodna egy karszalag miatt.

A képviselő felháborítónak tartja, hogy a karszalagot a zsidókra kényszerített Dávid-csillag hordásához hasonlítják. Aki párhuzamot von a karszalag és a náci Németország között, az hatmillió zsidót sért meg a nácik többi áldozatával együtt - mondta.

"Ha egy karszalagban megtett tíz perces séta a központhoz ekkora megaláztatás egy migránsnak, akkor az az ember nem valódi menedékkérő" - szögezte le. A karszalag a legegyszerűbb eszköz arra, hogy mindenki azt kapja, amire jogosult. Se többet, se kevesebbet - tette hozzá.

A karszalaggal kapcsolatban egy magyarországi élményét idézte fel, mikor egy magyarországi hotelben az all-inclusive szolgáltatást csak úgy tudta igénybe venni, ha a hotel erre a célra készített karszalagját hordta.

A képviselő 2015 nyarán utazott el családjával egy Balaton parti hotelbe, ahol mindenki természetesnek tartotta, hogy karszalagot kell hordaniuk. Így nem kellett attól tartani, hogy bárki felsétál a strandtól, és ingyen eszik a vendégek ételéből - magyarázta el Davies."
gyurcsi 2016. 01. 26. 12:59
Törölt hozzászólás
#901

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek