A kormány elvesztette a rezsiharcot, neked mennyibe fog ez kerülni, mi az alternatívád? A kapkodás és átgondolatlanság okozott álmatlan éjszakát? Átlag alatti fogyasztó vagy, esetleg egy központi gázfűtéses társasház egyik lakója? Minden ami rezsi!
Ez a visszamenőleges rezsi kifizetés nagyon arcul üti az embereket! Ez piszkosul nagy átverés, gonoszság! Nem véletlenül bővítik a katonaságot, rendőrséget, szerintem tüntetésektől tartanak! És ez még csak a megszorítások kezdete!
Most olvasom a portfóliós cikket, ez alapján megszűnik a leolvasás utáni fizetés? Ha ez igaz, akkor vége dalnak és az értelmetlenség veszi kezdetét. Mi a fenét lehet akkor tervezni? Az egész rezsicsökkentésükkel gyakorlatilag átbaszták a lakosságot. Erre kiváncsi leszek, hogy mennyi ebből az igazság. Nemsokára kiderül.
Eddig annyi jött le belőle, hogy leolvasás nincs, a múlt alapján fizetsz, amikor még a csövön is a rezsicsökkentés ömlött és a tervezésnek vége. Csodálatos politika. Ehhez minek kellett tanulni bármit is és minek hangoztatjuk a demokráciát? Ezt már a fáraók is tudták. :)
Korrekt. Éves értéket kellene nézni. Azt nem értem, hogy miért nem közlik? A legjobb verzió, ha augusztus 1-től indulna a számolás és ha elérik az éves szintet, akkor jöhet a piaci ár, hiszen az emberek nem így terveztek eddig. A havival elvesznek a jobb hónapok. Érthetetlen, hogy egy ilyet, ami a legmeghatározóbb lesz a közeljövőben (le fog állni az ország, megsúgom) miért nem lehet értelmesen lekommunikálni?!
Nem. Én úgy gondolom, hogy aki pénzt ölt az energiafüggetlenségbe, azt nem kellene szivatni. De ettőleg csinalhatják, amit írtam, ha nagyon kell a pénz.
Ha ezt meglépik, akkor már a szavazóik is "tüntikézni" fognak. Az ellenzéknek most kéne elkezdeni hergelni a NER ellen és követelni az oligarcha-adót, a fideszesek majd meglincselik őket nekünk.
Még ha egy görgetett 12 havi átlag is van (ez nem lenne annyira ördögtől való), akkor is az elején nagyon nagy szopás lesz és teljesen jogtalanul. Hiszen pont az a cél, hogy eddig hűthetted a lakást 20 fokra is 37 fokban, de most ha nem akarsz piacit fizetni akkor legyen elég a 26 fok bent. Na ha ezt megteszed is fizetheted a rekord villanyszámlát. És akkor még most egy kényelmi funkcióról példálóztam....
Akkor valójában nincs az a mozgástered, hogy elkezdesz takarékoskodni a felhasználással mert akkor így nem akarsz annyit fizetni, hanem fizess és kész?
gondolod, hogy jó irány a gondolkodó embereken leverni ezt? (ha nem kapott állami támogatást, ha kapott, akkor jogos)
Törölt felhasználó2022. 07. 15. 10:40
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220715/rendkivuli-informacio-jott-a-rezsicsokkentesrol-sokaknak-tenyleg-nagyon-fajni-fog-szinte-azonnal-556415 A tavalyi fogyasztás után számláznak???A közleményből kiemelt mondat megítélésünk szerint azt jelenti, hogy az érintettek esetében a 2021 augusztusa és 2022 július vége közötti éves fogyasztást veszi alapul a kormány visszamenőlegesen (de nem kizárt, hogy 2021 január és 2021 decembere közötti időszakot nézi majd). Amennyiben ez az éves fogyasztási összeg az áram esetében 2523 kWh felett van, a gáz esetében pedig 1729 köbméter felett, akkor lép életbe a magasabb piaci ár. "az új szabály augusztus 1-től lép életbe, ezt követően is az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák."
Anyám pl. ott maradt egyedül a nagy házban, a nyugdíja 110k, most a fűtése télen lesz 160 havonta. Eddig is kb. levegőn élt, nem fogadott el segítséget, most nem lesz más, nekem kell a zsebembe nyúlnom, de mi van azokkal, akiket nem tudnak támogatni?
Mennyire szilárd a Rezsid?