Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 07. 14. 08:01

Mennyire szilárd a Rezsid?  

A kormány elvesztette a rezsiharcot, neked mennyibe fog ez kerülni, mi az alternatívád? A kapkodás és átgondolatlanság okozott álmatlan éjszakát? Átlag alatti fogyasztó vagy, esetleg egy központi gázfűtéses társasház egyik lakója? Minden ami rezsi!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 07. 18. 16:18
Előzmény: #116  euler
2 napja írtam:
Megkérdeztem valakit Szlovákiában mennyit fizet, íme:
"Álamilag szabott áron 2023 végéig a villany 16 eurocent 10 a villany 6 az RHD . Havi általánydíj 6,82 euró . Nekem mint fogyasztónak , aki durván 4000kWh-t fogyasztok egy évben."
Az úgy kb 65 huf/kWh, ha hirtelen jól számolok.
euler 2022. 07. 18. 15:13
Ez belefér a pofátlan szemfényvesztésbe? Az energetikai vészhelyzetbe?
Nemcsak bértárolunk a szerbeknek, hanem el is adunk nekik gázt. Kb. 18 napnyi fogyasztásunknak megfelelő mennyiséget.
.
Szerbia Magyarországtól vesz gázt, itt is tárolja, az előleget már ki is fizette
https://telex.hu/kulfold/2022/07/18/szerbia-foldgaz-magyarorszag-tarolas-es-vetel
Peterbond 2022. 07. 18. 15:10
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
Tegnap este Budapesti Shell kút. 10 kútból 2 ! működött a többinél "ideiglenes készlethiány".
Törölt felhasználó 2022. 07. 18. 14:26
https://index.hu/gazdasag/2022/07/18/uzemanyagar-valtozas-szerdatol-26-forinttal-olcsobb-benzin/
A címben brutális árcsökkenés van. Tetszik érteni, 770-ről 26 Ft-ot zuhan :) - 3,5% - az ára. Akkor már felesleges az ársapka a párt szerint is.
Másik vicc, h a holtankoljak.hu-ra hivatkozik az index... szerintem a gyuribacsibenzinkutja.hu hitelesebb.
euler 2022. 07. 18. 14:21
Előzmény: #112  Colas
Most megállapítanak egy árat (tarifát) a kedvezményes áron felüli mennyiségre, gyakorlatilag tetszőlegesen, amire ráfogják, hogy az a világpiaci ár. Mindaddig ez marad - függetlenül a világpiaci ár változásától - ameddig meg nem változtatják. Akkor lesz egy rendkívüli leolvasás és elszámolás. 
Még van terük a korrekcióra, mert eléggé beijedhettek az első reakcióktól, várható is szerintem, hogy felhígítják az első ötletet.
.
Jó tudni, hogy az elmúlt tíz évben a számlákon közölt megtakarításokat a 2012 decemberi világpiaci árhoz viszonyították, ami többet tartózkodott aztán a rezsiár alatt mint fölött. Nem volt probléma, a "megtakarítást" mindig a 2012-es árhoz számolták ki és tüntettték fel a számlán. :)
Törölt felhasználó 2022. 07. 18. 14:20
Előzmény: #114  El_Kebir
na, de a nullát hogyan tudnák kompenzálni? Jószándékból kb annyi van nekik, a szakértelem meg mínuszos.
El_Kebir
El_Kebir 2022. 07. 18. 14:13
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
ehhez sem értenek... jószándék és szakértelem szorzójuk nem éri el az itteni átlag fórumozó szintjét... ezek nélkül meg ez van. (legalább az egyikből kellene nagyon sok, hogy ellensúlyozza a másik hiányosságát...)
Törölt felhasználó 2022. 07. 18. 14:05
Előzmény: #112  Colas
Azért a jogalkotótól bármit is elvárni, nem kis optimizmusra vall... gyakorlatilag - Pacalszili fb-ja szerint - a lakossági észrevételek alapján gyűjtögetik a kialakítás szempontjait... tipikus vak vezet világtalant eset.
Colas 2022. 07. 18. 13:48
Előzmény: #96  stolz
Igen, az nagy kérdés, hogy ha hónapról hónapra változik a világpiaci ár, akkor nekünk havonta hogyan számláznak , ill. éves elszámoláskor milyen árat fognak alkalmazni. Remélem lesz egy támpont erre a jogszabályban és nem a szolgáltatóra lesz bízva szabadon...
Törölt felhasználó 2022. 07. 18. 10:01
Előzmény: #110  HPeter76

Ezt  a kormányt ezek a problémák soha nem érdekelték, mert ez a libsi baloldal sorosista ármánykodása!
Mi olcsóbban kapjuk a gázt, mint bárki más, köszönhetően Szijjártó tárgyalásainak, ennek csak a magadfajta bukott baloldali nem örül és keresi a kifogásokat!
HPeter76
HPeter76 2022. 07. 17. 17:47
Előzmény: #109  HPeter76
Ahány Épület Tömb úgy adják meg az egyfőre jutó fogyasztást Limitált határértékét
 33nm az enyém(ez ilyen épület Tömb) bedobnak a 67 nm-sek Tömbök  mellé hát..közös lónak.. nehogy az legyen.
  -Az a baj én a saját Gázfogyasztásom sehol nem tudom kontrolálni.   
 Eddig is egyforma közösköltséget fizretünk nm/550Ft. Ez vonatkozott a Garzon Tömbre.
 (22 lakásra) Van ám más nagyobb területű Tömb lakások is err(GÁZKAZÁNRA) becsatlakozva.
- persze nagyobb közösköltséggel.
HPeter76
HPeter76 2022. 07. 17. 17:35
Attól fogok szívni: több radiátorokat tettek be a több szobásoknál, már erre is gondoltam.
HPeter76
HPeter76 2022. 07. 17. 17:28
A Kormány a rezsicsökkentett áram- és gázárakat 2022. augusztus 1-től csak az átlagfogyasztásig biztosítja, afölött piaci áron számolnak el a fogyasztókkal. Háztartásonként, az áram esetében ez 2523 kWh éves energiafogyasztást jelent (havonta 210 kWh), a gáz esetében 1729 köbmétert (havonta 144 köbméter). Tehát a határok fölötti fogyasztási részre piaci árat kell fizetni, ami eddigi tudásunk szerint az áram esetében a rezsicsökkentett ár 6,8-szorosa, a gáz esetében a 8,3-szorosa.
.
 -Társasházaknál kiderül akár visszamenőleg is hogyan keletkezett TÚLFOGYASZTÁS.
 Egy Nagy kazánra többen vagyunk csopot szerűen tulajdonosi részben,ahány KÖZÖSKÉPVISELET annyi cég, mind bevásárolta magát a KAZÁN TELPÍTÉSBE.
 Tehát sokan vagyunk ellátva,bekötve TÁVFŰTÉSSEL,MELEGVÍZELLÁTÁSSAL 
 Fogalmam sincs albetététesek közt,hogyon fog ez MEGOSZLANI.Na igen tudjuk-e
 tartani kevezményes kört.
 Áramfogyasztás az egyedi AZZAL NEM LESZ GONDOM. Messze vagyok limitált,megjelölt határéeréktől. 
 Látom érdekel Beneteket,dehát korai erről még valósat megbecsülni. Egy KAZÁNRA
 RÁVAGYUNK KÖTVE KB. 60 LAKÁS!!  20 LAKÁSONKÉNT MÁS, MÁS KÖZÖS KÉPVISELETTEL  (vagy 3 cég Felügyeli ezeket üzemelteti. Persze KAZÁN is igényel
 állandó üzembentartást azt a dolgozót is mi fizetjük. Na fogalmam sincs hogy jövünk mi
ki ebből. Aki hasonló cípőbe jár esetleg tapasztalatát megosztaná.
 jó,hát én egy Garzon egyszobás Tömben lakom. Ahány Tömbök vannak még be/rácsatlakozva a gázra nagyobb a TÁVFŰTÉS HASZNÁLAT.(van ott 57-60 nm-es lakás is)
 NA, HOGY FOG EZ REALIZÁLÓDNI. nálam 3 radiátor van (SOSEM VOLTAM MAGAS HŐMÉRSÉKLETEL ELKÉNYEZTETVE A TÉLI ÍDŐSZKBAN)
Na azé már ez bonyolultabb,mint az áram. Egyet gondolhatok KEDVEZMÉNYESI KÖRBE
 BELEFÉREK-E? EZ ÍTT A FŐ KÉRDÉS. Társasházak ebbe van(lakik) sok ember.
 -jó persze felelesleges előre pálcát törni.

Mollly 2022. 07. 17. 12:40
Előzmény: #81  bigyula
Ha nem így lesz, azonnal felmondom a gázszserződést itt, (már ha nem fogadják el, hogy éppen fűtéskorszerűsítünk) és átköltözünk a kisebb lakásba a köv. évre. Mi is bediktálósak vagyunk. Nincs  sok értelme egyébként rögtön növelni az átalányt, mert nem fog sprórolásra ösztönözni.
Törölt felhasználó 2022. 07. 16. 23:48
Ez a geciputtony ma is faszbukozott és megerősítette, hogy márpedig úgy szeretné, ha a lakosság szopna. Megkérdeztem valakit Szlovákiában mennyit fizet, íme:
"Álamilag szabott áron 2023 végéig a villany 16 eurocent 10 a villany 6 az RHD . Havi általánydíj 6,82 euró . Nekem mint fogyasztónak , aki durván 4000kWh-t fogyasztok egy évben."
Az úgy kb 65 huf/kWh, ha hirtelen jól számolok.
Román díj is érdekes lenne.
cintanyer 2022. 07. 16. 15:02
Az most már 1értelmű, hogy akik egy kicsit a létminimum felett élnek, a következő számlánál jön a feketeleves.
Akik automatikus banki számla leemeléssel fizetik a rezsit, javaslom a limitösszeget  beállítani, ami 1úttal azt is jelenti, hogy eddig és ne tovább. Ilyenkor küldhetik tértivényesen  a sárga csekket.
Mint kiderült a villamos energia árát teljesen jogtalanul emelték, hiszen a paksi erőmű bőven fedezte a lakossági fogyasztást a jelenlegi tarifákkal (nyereséggel).
cintanyer 2022. 07. 16. 12:57
A díszes ellenzék most már összeszedhetné magát és felemelhetnék a hátsójukat a parlamenti székekből. A hatástalan "jólmegaszontam" dumákra már senki sem vevő.
A rezsipazarló kormányunknak jobban fájna az aug.20.-i parádéjuk bojkottálása, a parlamenti száj-karate helyett. Rajta szervezzék meg. 
Phylaxa 2022. 07. 16. 09:18
Előzmény: #101  Monte
Köszi szépen, ez már mindjárt értelmesebb. Így legyen!
Törölt felhasználó 2022. 07. 15. 18:44
Előzmény: #77  Peterbond

Remek írás!
Jól összefoglaltad! Ez a fidesz és Orbán.
A diktatúrában soha nem tudod, te mikor fog sorra kerülni, most eljött egyeseknek, a fény is megérkezett!
A Fidesz végighazudta a kampányt, milliárdokért megvette a szavazatokat, most pedig a hibákért a szavazói is fizetnek (meg azok is , akik nem rájuk szavaztak)!
Monte 2022. 07. 15. 18:24
Előzmény: #86  Phylaxa
Amennyiben eddig diktálás után fizettél, akkor nincs más dolgod, mint elővinni egy éves gázszámlát ( lehetőleg éves elszámoló számlától elszámoló számláig 12 db). Az éves elszámoló számlán fel van tüntettve, hogy az átlaghoz képest mennyivel fogyasztottál többet.
Ezeken látni fogod, hogy  2 árkategóriában fizettél a fogyasztás után minden hónapban. A szolgáltató minden hónapban eddig is felosztotta 2 részre az elfogyasztott m3-t. Mostanáig a kedvezményes ár 1200 m3-ig volt, ( ennyi volt az átlagfogyasztás) amit felette fogyasztottál azt számolták el a magasabb árral. Tehát a számlázási rendszer már rég ki van dolgozva.
Szerintem csak át kell állítani a kedvezményes mennyiséget 1200-ról 1729-re, az A1-es és az A2-es árakat az aktuálisra, és mehet minden a megszokottak szerint.
Legalább is bízom benne, hogy így lesz, mert mi is diktáljuk.

Topik gazda

Zsombéki
4 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek