Kopejka01 Kopejka01
3
5
4
április 02. | 08:10
#1

Magyarok fóruma.  

Minden magyar ember politikai és nemzet fejlesztési topikja ez.Ceu, gdp, roma kérdés, dolgozói szegénység stb.Miért fogy a magyar?Ex, Vazsmegyei? Vélemény?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 08:14
#367
Viktor! Amikor '89-ben együtt lógtunk Oxfordban…

A CEU tanára, Kovács Zoltán volt témavezetője “emlékeztető” levelet írt Orbánnak.
Kontler László történész, címzetes egyetemi tanár, a CEU professzora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, Kovács Zoltán témavezető tanára levelet írt Orbán Viktornak, amit a Facebookon osztott meg. Azt a címe adta neki: “kis segítség”

Viktor!

Ne haragudj a közvetlenkedésért, de ismerjük egymást jó ideje. A "kedves" vagy hasonló minősítést most mellőzném.
Azt olvasom, szerinted senki nem tudja, mi az a CEU. Ezen csodálkozom, tényleg. Jó eszű, tanult ember vagy, jó a memóriád is, igaz, mostanában a sok stressz biztos azt is megviseli. Ha nem megy, miért nem kérsz segítséget?

Például erre biztos emlékszel. Amikor '89-ben együtt lógtunk Oxfordban, mondtam neked, hogy emberek, akiket mind a ketten tiszteltünk (egyikünknél ez így is maradt), gondolkodnak egy ilyen "dunai Oxford" szerű suli létrehozásán, kifejezetten azzal a céllal, hogy ugyanazért a tudásért ne kelljen bazi drágán oda menni vagy még messzebb, ahol éppen mi is ütöttük az időt. (Te nem olyan sokáig, mert inkább hazajöttél kampányolni, de azért mégis.) A sulit ugyanaz az alak akarta finanszírozni, aki akkor nekünk is csengetett. Határozottan emlékszem, hogy tetszett neked az ötlet.

De ha ez már nincs meg, kérdezd meg például a Kovácsot. Már a legelső évben remek tempóérzékkel rácuppant a CEU-ra,

annyira tetszett neki, hogy nem is bírt elszakadni vagy tíz évig.

Össze is hozott egy egész rendes kis disszertációt (én voltam a témavezetője, csak tudom), meg is kapta a fokozatát - nem volt az csalás, sem ámítás. Igaz, lehet, hogy mégse jó ötlet pont őt kérdezni, mert azt is hallom, most őszerinte mégis csalás. Hát, nem tudom, hogy számol el magának azzal a tíz évével, de végül is ezt bízzuk rá.
Ha ő nem tud neked ebben segíteni, akkor még mindig vannak ilyenek tizen-egynéhányezren a világban (de sokan egész közel), szerintem bármelyikük készségesen elmeséli. A múltkor például mindjárt megkérdezhetted volna a grúz kollegát, remek alkalom lett volna. Persze volt előtte ott az a kis paláver, az lehet, hogy egy kicsit kizökkentett, de hát a te pozíciódban az ember tudjon magán uralkodni.

Aztán ott van még a Garancsi nevű barátod.

Szerintem nem lehet, hogy ő ne tudja, mi az a CEU. Ha nem hallottad volna, az ő cége húzta föl nekünk azt a mutatós kecót ott a Belvárosban. Nem mondom, jól megszámította, biztos szakított rajta rendesen, de hát mi se bántuk meg, mert igazán lakájos lett, úgyhogy ez így rendben is van. Illetve lenne, ha fél évvel a beköltözés után nem támad az a kis differencia köztünk, amiért őszintén szólva most kicsit el vagyunk bizonytalanodva. De ne aggódj, azért megtartjuk.

És eszembe jutott még a Rogán nevű is,

na ő aztán segíthet neked ezt a dolgot megvilágítani, olyan jól értitek ti ketten egymást. Amikor ez az előbbi történet a házzal elkezdődött, még ő volt a főnök azon a környéken. Azóta még följebb vitte a jóisten a dolgát, szerencsére, de mi is segítettük ám. Tudniillik így, hogy mi betoltunk oda a környékre egy kis pénzt, le lehetett hívni Brüsszelből (érted: BRÜSSZELBŐL, hát ez mekkora poén, az eszem megáll!) azt, ami amúgy jár térkövezésre, szökőkutazásra, effélékre. A Belváros főutcájának hívják, ki szoktátok írni az ilyenekre, hogy "Magyarország jobban teljesít!" Ez megvan, ugye?

Most hirtelen csak ennyi, de ezen is el tudsz indulni szerintem. Azt írja az újság, kaptál rá 30 napot, hogy eljuss a megfejtésig, szerintem menni fog. Ha időzavarba kerülsz, keress meg, tényleg szívesen.

Kontler Laci
vasárnap, 21:39
#366
Akik szeretik a magyarokat és Magyarországot!
link
szombat, 20:15
előzmény: #364  NagyBarnaMacika
#365
Sarokpomtok
link
szombat, 19:34
#364
szombat, 18:30
előzmény: #362  Kopejka01
#363
szombat, 14:08
előzmény: #360  -bubu-
#362
Viktor haverja.link
csütörtök, 18:37
előzmény: #354  -bubu-
#361
a macskám szeme hamarabb kinyílt, az biztos...
csütörtök, 18:28
előzmény: #359  NagyBarnaMacika
#360
lehet lázár ezt a saját szemszögéből nézte.

mondjuk a 3 éves gyerekének már 70 millás lakása van :o))
csütörtök, 17:23
előzmény: #358  NagyBarnaMacika
#359
Berágtak a nyugaton dolgozó magyar „rabszolgák” Lázárra
Fogalma sincs a valóságról annak, aki azt mondja, hogy nyugaton rabszolgamunkát végeznek a magyarok – a legtöbben így gondolkoznak Lázár János szavairól.

Százával érkeztek a felháborodott kommentek, miután megírtuk, hogy Lázár János szerint rabszolgának mennek a magyarok nyugatra. A miniszter arról beszélt: a külföldön élő magyarok csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják, közben pedig rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra fordított pénzt, időt. Annak mi is utánaszámoltunk, hogy ez nem így van – bár az is tény, hogy egy őslakos britnél kevesebb pénzért és többet dolgozik egy londoni magyar -, de a kint élők is arról számoltak be, nem is annyira rossz az a rabszolgaélet.
Van például, aki úgy gondolja:
Én is rabszolga vagyok. Heti 40 órát dolgozom és évi legalább háromszor repülök haza/külföldre. Ha ez rossz, - a fizetés mellett - akkor mindenki álljon be rabszolgának!Más jobban kiakadt Lázárra:
Ezt ugye viccnek szánta??? (…) Próbáljon meg otthon 90 ezerből megélni... aztán jöjjön külföldre...rabszolgának!!!!!! Ötször annyiért... nyugodt és stresszmentes életért!!!

„Szakács vagyok itt, Németországban is, itt is hat napot dogozom, de csak nyolc, nem tizenhárom órában. Mindegy is, mennyit keresek,havi 250 000 forintnak megfelelő euró marad meg havonta a számlámon. Nem megspórolom, megmarad! Ja, otthon,a 26 év munkaviszonyból 12-ről van papírom,hála a feketegazdaságnak. Itt utolsó percig be vagyok jelentve.”

Szintén Németországból érkezett az a reakció:

„5 éve élek Németországban, az Aldiban vagyok kasszás/árufeltöltő, eladó, ez idő alatt mindent elértem, amit otthon 30 év alatt sem.”

link
csütörtök, 17:10
előzmény: #357  NagyBarnaMacika
#358
link

)))
csütörtök, 15:15
#357
csütörtök, 14:03
előzmény: #354  -bubu-
#356
link
!!!!!
csütörtök, 13:59
előzmény: #353  NagyBarnaMacika
#355
Ismétlés a tudás Attya! Nincsen újabb hír!? Vagy minden fórumra be kell másolni, mert minden újszülöttnek minden vicc új!
csütörtök, 13:42
előzmény: #353  NagyBarnaMacika
#354
annyit üzenek a tisztelt mesteredzőnek :

JÓ REGGELT BAMMEG
csütörtök, 13:40
#353
Attól a párttól kaptam meg a pecsétet, hogy nem dolgozhatok, akire húsz éve szavazok – jelentette ki a Lánchíd Rádiónak adott exkluzív interjújában Kovács Tamás mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja.

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó szerint az Orbán-kormány az utolsó két évben letért arról az útról, melyről a kampányban azt ígérte, hogy „folytatjuk”. Elmondta azt is, nagyon meglepte, hogy válaszlevelet kapott a hétfői, közösségi médiára kiírt, a nemzeti konzultációval kapcsolatos mondataira Orbán Viktor miniszterelnöktől.

A sportoló ugyanakkor kifejtette: továbbra is úgy látja, hogy bizonyos intézkedések kommunista időket idéznek, a fideszes politikusok ugyanis megszállták a szakági szövetségek posztjait. Kovács Tamás beszélt arról is, hogy minden bizonnyal kinő egy új politikai elit a fiatalokból, amire szükség is van. Szerinte a jelenlegi kormány az elmúlt 7 évben elfáradt, és ha nem tudnak megújulni, akkor
„le kell lépniük a színről”.
A beszélgetés az Indigó című műsorban lesz hallható vasárnap reggel 10 órától.

link
szerda, 11:49
előzmény: #348  Vazsmegyei
#352
Na ja.
szerda, 11:49
előzmény: #350  andare
#351
Shortolnám Én is.
szerda, 11:40
#350
"11:23 | Óriási összegű államadósság van a magyar lakosság kezében" Felhívnám az összes ide írogató kis nyugdíjast, hogy még nagyobb tempóban kezdjék vásárolni az állampapírokat, hogy az MNB minél hamarabb tudja meg kezdeni a forint gyengítését. A fiataloktól már nem tudnak mit elvenni ők már inkább kint takarítanak meg, úgyhogy maradnak az itt maradottak és a kis nyugdíjasok. A kancsi már tűkön ül, siessetek!
szerda, 11:24
előzmény: #347  Kopejka01
#349
várható volt
de itthon úgy tálalják győztek

aztán kezdődhet elölről minden - hazugság
szerda, 11:21
előzmény: #347  Kopejka01
#348
A független objektív sajtó legendájáról

link
szerda, 11:17
előzmény: #345  _Sigorszky
#347
Benyaltak tővig az uniús apparátusnak s fidesz vezetői.Leválthatók, elszámoltathatok.
szerda, 10:01
#346
A nemzeti konzultációknak hála a magyarok a leginkább EU-pártiak az Unióban – írja a Fidesz a Néppártnak

A Népszava megszerezte a levelet, amit a Fidesz EP-delegációja küldött egy nappal az Európai Parlament Magyarországról szóló plenáris vitája előtt a néppárti EP-képviselőknek. A hosszú email szerzői több meglepő állítást is tesznek:
szerda, 09:59
előzmény: #344  Kopejka01
#345
link
Ettől a kaméleon-brigádtól az ember gyomra kijön...
kedd, 16:58
előzmény: #343  NagyBarnaMacika
#344
Majd a népbíróságon kiváncsi vagyok mit handabandázik.
kedd, 16:52
előzmény: #342  NagyBarnaMacika
#343
Orbán Viktor 2008-as beszéde az orosz atomenergia politikáról - Újlaki iskola 2008
link

2008!!!vicc
kedd, 16:46
előzmény: #341  Vazsmegyei
#342
sajnálom
trollt nem etetek
kedd, 16:39
előzmény: #340  NagyBarnaMacika
#341

Topik gazda

Kopejka01
Kopejka01
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE