A Telex interjúja megyőző volt. Látszik, hogy komolyan gondolja ezt az egészet, a pártépítés elkezdődött, 10 ezer jelentkező a pártba, TISZA szigetecskék, az EP munkát is elkezdték, jó pozíciókat kapott a TISZA, a jelölteket bemutatták. Ahhoz képest, hogy nyár van, foci EB, minden fronton haladnak előre, továbbra is komoly teljesítményt produkál MP és a többiek. Nem látszik túlzónak az a megállapítás, hogy "ha összeáll a TISZA", simán győzhetnek 26-ban. Még annyit: arról beszélt, hogy ő is egy ember, aki tévedhet, néha túl hamar hoz meg döntéseket, stb. Egyesek szemében ez a komment lelkendezőnek tűnhet, de szerintem inkább reális.
Tévedtem. A hatalom propagandája mégis folytatja a gyurcsányozást. A magyarpéterezés mellett, de arra számítottam. https://www.origo.hu/itthon/2024/07/magyar-peter-es-brusszel-utan-gyurcsany-is-megkapta-a-magaet-a-titokzatos-rappertol Wellor újra lecsapott. A titokzatos AI-előadó Brüsszelről írt vitriolos számával a Bayer showban debütált, majd a diszkóbotrányáról elhíresült, baloldali figuráról, Magyar Péterről komponált egy zseniális számot „Hej, Vargáné!” címmel, ami futótűzként terjedt el az interneten és nagyon keményen rávilágított a Tisza Párt elnökének botrányos ügyeire. Ide kattintva meghallgathatja. Az új számában, a Feri, ne lődd ki a szemem! címűben Gyurcsány Ferenc kapta meg a magáét. Méghozzá nem is akárhogy, Wellor nem finomkodott, íme a kőkemény szövegű dal refrénje: „Feri, légyszi, ne lődd ki a szemem! Légy igazi demokrata velem! Tudom, nehéz ezt most elfogadni, hogy szétk…rta a DK-t egy tornacipős jampi. Ciki most már melléd állni. Csak te maradtál és a Klári és a Gréczy mint hírmondó, de átállt a nyuggerkommandó."
Ma reggel a királyi rádióban a hatalom göbbelsi propagandája szokás szerint támadta MP-t, de erre most a dk-t használta. Az EP alkotmányügyi bizottsága alelnöki tisztét egy nőnek kellett volna elnyernie, de felmentést kérnek a szabály alól. A hatalom próbálkozik és mindent kipróbál, mi jöhet be MP ellen. Még azon az áron is, hogy kiderül, MP mégsem Gyurcsány embere. Az az érzésem, hogy MP kicsavarta a hatalom kezéből a gyurcsányozást. A propagandának most már elemi érdeke az összetöpörödött, megroggyant de könnyedén verhető dk életben tartása. Ám mindig lesznek hozzám hasonló megátalkodottak, akik gyurcsányozás nélkül is elutasítják Gyurcsányt. https://www.youtube.com/shorts/rTk2wIehdEE
Ha a Tisza Párt összeáll, a Fidesznek esélye sem lesz – interjú Magyar Péterrel https://telex.hu/video/2024/07/22/magyar-peter-interju-europai-parlament-neppart-tisza-part-sajto-otkert-gyurcsany-ferenc ________ hosszú ____________ Többnyire nem szeretem a nagyinterjúkat, nemcsak a színpadról kitapsolt Gyurcsányét néztem végig, hanem reflektorfénybe berobbant MP-ét is. Három dologra figyeltem föl, bár más is fontos lehet a jövőben. 1. tisza-szigetek. Ez engem Orbán hajdani polgári köreire emlékeztet és ezeknek nagy szerepe volt abban, hogy Orbán két ellenzékben töltött ciklus után visszatért a hatalomba. A polgári körök megszűnése meg abban játszott nagy szerepet, hogy Orbán visszaél a hatalmával. 2. A tisza nem hajt fővárosi tisztségekre és fővárosi cégek vezetésére és felügyelőbizottsági tagságokra 3. a NER-t nemzeti együttbűnözésként rendszereként említette többször is.
Azt mindig tudtam, hogy velem van baj, csak az zavart meg, hogy a válaszodban nem a neked vagy a nektek névmást használtad, hanem a nekiket. Azokkal a pártokkal nem is lehet baj, akik azt feltételezik a választókról, hogy 1. a választók a(z ellenzéki) pártok alattvalói 2. úgy érzik, hogy nekik fontos mindenképpen(!) leváltani Orbánt Többször elmondtam, hogy nem vagyok hajlandó Gyurcsányékkal leváltani Orbánt és tőled eltérően nem veszem természetesnek azt, hogy az antifasiszta lelkületüket (már akinekez igazán fontos) könnyedén föladják a választók és orrukat befogva behúzzák az ikszet egy olyan összefogásra, amelyikben a lenácizott jobbik díszeleg. Korántsem biztos, hogy igazam van, de látom, hogyan járt a mihamó azzal, hogy kimaradt az összefogásból (jól járt vele) és hogyan járt a jobbik meg a momentum azzal az elbaltázott ötletével, hogy összefogjon az mszp-vel és a dk-val. Linkelek három rövid videót Puzsértól, aki nagyjából ugyanezt mondja a miénkénél sokkal nagyobb követőtáborának. https://www.youtube.com/shorts/rTk2wIehdEE https://www.youtube.com/shorts/ya6kImmKKkQ https://www.youtube.com/shorts/tbl0yLs_YPo
Könnyebben tudok válaszolni, ha megértem a kérdést. (bár te el szoktad engedni a füled mellett az én kérdéseimet) Kiket takar a "nekik" névmás? Redundáns a mondatod, még én is rájöttem, hogy Orbán után nem kellene tárgyrag, de kik azok a "nekik"?
Nem egészen. A tiszára most tudnék szavazni és tőled eltérően nem vagyok abban teljesen biztos, hogy ezt fütyüli-e nekem a fidesz. 2022-ben te két lista mellett kardoskodtál. Egy külön induló lmp-momentum listára nem lettem volna finnyás.
"A magam részéről nem szavazok olyan listára, amilyiken általam elutasított pártok szerepelnek és a választási eredményeket (eredménytelenségeket) elnézve, nem vagyok ezzel egyedül." Akkor most szerinted kivel, kikkel van baj, ha nekik nem az a fontos, hogy orbánt mindenképp legyen leváltva?
Hegedűs Dániel: Ezekben a hetekben kiderül, Orbán leáll-e vagy tovább provokál https://www.youtube.com/watch?v=cdSNIPqelFg Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund külpolitikai szakértője szerint az elmúlt két hét eseményei olyan mértékben építettek fel egy Orbánnal szembeni tagállami frontot, ami az elmúlt 14 év fényében is újdonságként értelmezhető, hisz 25 tagállam sorakozott fel Magyarországgal szemben. Orbán alábecsülte az uniós reakciókat. Az uniós partnerek a következő hetekben tesztelik majd, hogy a magyar kormány észbe kap vagy tovább provokál. Orbán Viktor EU vezetőknek írt levele önvédelmi reakció volt, hogy elvegye a támadások élét, amiért a kormány soros elnöki pozíciójában nemhogy nem koordinált EU-s és NATO partnereivel, hanem aktívan félrevezette őket. Az uniós szerszámos ládában pedig vannak további jogi lehetőségek Magyarország ellen. A politikai akarat még mindig hiányzik: a tagállamok nem akarják az általános szabályokat egy olyan troll tagállamra szabni, amelyik aláássa az uniós értékeket. Az, hogy Ursula von der Leyen elfogadta Magyar Péter meghívását, fricska Orbán felé is. Eközben Magyar Péter úgy próbálja megszüntetni a magyar kormány korrupcióját és visszaállítani a jogállamiságot, hogy azért semmilyen lépés ne történjen a magyar kormánnyal szemben. Ez nem kivitelezhető politika. Megszólalásai alapján látszik, hogy többször is kibeszél az Európai Néppárt közös irányvonalából.
Már kár rágódni rajta. A tisza elmosta a kérdést és az eddigi ellenzéki parlamenti pártokat a dk kivételével. A magam részéről nem szavazok olyan listára, amilyiken általam elutasított pártok szerepelnek és a választási eredményeket (eredménytelenségeket) elnézve, nem vagyok ezzel egyedül.
Igen, stb. Fegyőr elindult Juhász Peti körzetében, Juhi lépett vissza.. A párt nélkülieket kigolyózták. Blablabla, leszarták a választói akaratot. A kampányban egymást basztatták a pártvezérek, a végén mindent rákentek MZPre, az eredményváróba már csak a Momentum ment el. Na ez minden, csak nem összefogás. Orbán jól taktikázott.
Ja, így már értem. Akkor is beírtam többször, hogy nem abból indultak ki, mit akarnak a választók, hanem a választókra akarták magukat rátukmálni a pártok. Engem is győzködtek, hogy szavazzak olyan listára, amin általam elutasított pártok is szerepelnek. A fő érv az volt, hogy nincs más és ezt kell választani. Ezzel szemben a mihamó bejutott, amire nem számítottam igazán.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)