Nalam most a DKJk irto lomhak. Hiaba van az is tobb tiz misiert, alig emelkednek 2029Bhez kepest. Meg jo, hogy rovidek, es hozauk fix a vegen. Elobb utubb eleri a kituzott celt, de napi mozgasuk irto fos
2051/G is szép, csak sajnos a marzs még mindig 11% pedig nincs se hétvége se semmi, egyre nagyobb a pofátlanság a kincstárnál is, 65%-on adják amit 59%-ot vesznek át
ma megnt ugrik a buboros kötvények árfolyama 2027/B nettó 100,45% 2029/B nettó 97,4% de ami igazán ugrik, azok a hosszú kötvények: 2051/G 59,2%, azért az már igen durva. én 49%-ért vettem, és 55% alatt szálltam ki... 7% a hosszú hozam, kíváncsi vagyok, ez meddig lesz így
A tranzakciós illeték alanya a bank, a bank fizetni, nem az ügyfél Az, hogy abból mennyit hárítanak át az ügyfélre, az a bank üzletpolitikájától függ, egyedi
Mit nem értesz? Van olyan törvény, hogy az államkincstárba utalás után a banknak nem kell tranzakciós illetéket fizetni, aztán, hogy a bank ezt a kedvezményt továbbadja-e az ügyfeleknek-e vagy sem, az megint egy más kérdés, az MKB továbbadja Az átutalás díját egyébként ki kell fizetni, csak a tranzakciós illetéket adják vissza a kondilista szerint "A tranzakciós illeték alapja a magánszemély által indított átutalás esetén a 20 000 Ft-ot meghaladó összeg. Ügyfelünknek a Kincstárnál vezetett, állampapír-forgalmazás érdekében igénybe vett ügyfélszámlája javára a Bankunknál vezetett fizetési számlájáról indított fizetési művelete tranzakciós illeték-mentes."
Ezt most nem értem. A szamlavezető bankom jutalmazza, hogy kivonom tőle a pénzemet, es átutalom az Allamkincstarba? Nekem az Allamkincstarban azt az információt adták, hogy a kártyás fizetés és a kp. befizetes ami nem jár költséggel, valamint a visszautalas bankszlara, és az Allamkincstaron beluli penzmozgas. Rosszul informaltak?
már hogyne lenne tudható? elég pontosan ki lehet számolni, és a hozamváltozás is egyre kevésbé hat rá, ahogy közeledik a lejárat. Az utolsó két munkanapon nem lehet visszaváltani, mert akkor nem jegyeznek rá árat, ennyi.
Ahogy már írták azóta, amikor kötvényt veszel, akkor ki kell fizetned az előző forduló óta felhalmozott kamatot is (Bruttó árfolyam = nettó árfolyam + felhalmozott kamat). Ezt a következő kamatfordulókor visszakapod. normál kötvényeknél 10 ezer Ft a névérték, és akkor úgy viszonylag egyszerű számolni. Viszont hogy a 'zembereknek jobb legyen, a PMÁP-nál 1 Ft a névérték, és úgy tudsz kereken 10 ezer ft-ért is vásárolni, mondjuk úgy, hogy 9742 Ft lesz a névérték, és 258 Ft a felhalmozott kamat... . "Az első kamatperiódusra (ami most ketyeg) 11,75% a kamat. A teljes
11,75% kamatot megkapom majd március 21-én annak ellenére, hogy
"félidőben" szálltam be?" . Az első kamat-periódus nem teljes, hanem törtév, októbertől márciusig. a 11,75%-os kamat éves, 365 napos évvel számolnak. A névérték 4,93%-át fizetik kamatként március 21-én. https://www.allamkincstar.gov.hu/files/%C3%A1rfolyam/V%C3%A1ltoz%C3%B3_20230109.pdf
elvileg a kincstárba való utalás tranzakciós illeték-mentes. És onnan a saját számlára való visszautalás is. Szóval korrekt, ha visszaadja a bank az utalás díját.
Ennél sokkal bővebben nem tudom: jóváírja az MKB az Államkincstárba (pénzt) utalás díját teljes egészében. Hogy mi alapján, azt nem tudom, de 2x tapasztaltam eddig (konkrétan 2.5 millió alatti összegek). A számlacsomag is eléggé alap, magánszemélyé.
Szia! Ezt kifejtenéd bővebben....! Én az MKB-tól többször is transzferáltam a Kincstár felé állampapírt (5000ft/papír fajta) és volt olyan is, amikor pénzt utaltam a Kincstárba, de semmit sem térítettek vissza ezekből a költségekből. Vagy mire értetted azt. hogy "visszatérítik" akár privátban is előre is köszi
Magyar Állampapír tulajok