1. Nem: jelenleg a felhalmozott kamat 2,67%, azaz 100 ezer forintért most 97.399 névértéknyi PMÁP-ot tudnál venni. 2. Ha most szállnál be, akkor a március 21-i kamatfordulóig még pontosan 2,26% kamatot kapnál. 3. Szerintem nézd inkább "élesben" a WebKincstárban.
1., Nem. A felhalmozott kamatot ki kell fizetned, amit kamatfizetéskor (márc. 21) visszakapsz. 2., lásd az 1-es pontot. Nem, a felhalmozott kamat (amit kifizetsz) és a 11,75 % közötti hozam lesz a nyereséged az első kamatfizetéskor. Szívesen.
Ez már tényleg nem rossz! Cserébe újra egy kérdés: Valamiért nem enged képet beszúrni... Az eddigiekből tanulva tényleg jobb a 2029/J. Most puszta kíváncsiságból ránéztem az állampapir.hu-n, hogy mennyiért is tudnám venni. Az eladási Netto árfolyam oszlopban 100%-ot láttam. 1. kérdés: Ez azt jelenti, hogy a névérték egyezik a vételi árfolyammal? Tehát ha 100.000 Ft-ért értékben vásárolok, akkor 100.000 Ft-ért is kapok? 2. kérdés: Tegyük fel, holnap beszállok. A kamatforduló március 21. Az első kamatperiódusra (ami most ketyeg) 11,75% a kamat. A teljes 11,75% kamatot megkapom majd március 21-én annak ellenére, hogy "félidőben" szálltam be? Köszi!
A legtöbben azért vesznek rövidebb lejáratút mert a) hamarabb kell(het) a pénz b) azt tippelik, hogy pár hónap múlva még magasabb hozamok lesznek. Egy éves távon már PMÁP/BMÁP-t is megfontolandó, pláne ha esélyes hogy 1 évnél is tovább tartanád. De PMÁP/BMÁP esetén viszont van az a kockázat, hogy módosítják a visszaváltási feltételeket kicsit rosszabbra. Ha fix hozamot akarsz kvázi kockázat nélkül, szerintem jó a D231227.
"2. átutalom az államkincstári számlámra és ott veszek." Majdnem így, csak nem átutalod a pénzt, (mert az költség) hanem bankkártyával vásárolod meg a DKJ-t, mert a kártyás vásárlás ingyenes. (Csak előtte állítsd be a megfelelő összegre a kártyás vásárlási limitedet, ha alacsony.) A kiutalás a kincstári számládról ingyenes lesz a takarékbankos számládra.
Átutalod a Kincstár számládra és abból venni, szerintem úgy éri meg jobban. Kincstárnál semmilyen költség nincs. Azért nálam hozzáértőbbek is nyilatkozzanak... :))
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogyha a takarékbanknál lévő pénzemet diszkont kincstárjegyre szeretném váltani melyik megoldás lenne olcsóbb/ beleértve a visszaváltást is/: 1. a takarékbankon keresztül veszek 2. átutalom az államkincstári számlámra és ott veszek. Nagyon köszönöm és sok sikert Nektek az új évben is!!!!
Sziasztok! Kérdezném, hogy az összes Kincstárjegy közül, ha nem kell a pénz ebben az évben, akkor nem a D231227-es Kincstárjegy éri meg legjobban, aminek ma a kamata 13,45%, az árfolyam pedig 88,3774%? Miért érné meg korábbi lejáratút venni?
Egyébként igen, én sem látom értelmét a rövidebb papírnak, mert ugyanaz a korábban kilépési feltétel mindkettőnél, viszont a hosszabb a magasabb kamatpremiummal elég hamar ledolgozza az 1% büntit.
Magyar Állampapír tulajok