A jogot, ahogy bankos kolléga írta, a részvény árfolyamától függetlenül tudod értékesíteni. Úgy gondolom, ha beszélsz az üzletkötőddel, akkor ő azonnal tudja neked értékesíteni.
igen, csak én most azt nem értem a dologban, ha eladom a jogot, az most mikor fog melyik nap megtörténni? Például a mai emelkedés még benne lesz a hasznomban? vagy ezt hogyan kell elképzelnem?
szerintem nem fog visszaesni 4 EUR-ra, szinte biztos lesz benne korrekció, de az 5 EUR-s szint megfoghatja, főleg, ha a COVID miatt nem lesznek további lezárások és felpörög a közlekedés, turizmus..
Sziasztok! Én eladtam (100 db) a jogaimat, nehéz jó döntést hozni, de ez még egy nagyon hosszú és ktg-es folyamat lesz, mire "kimenti magát". Mivel nagyon magasan vettem (7200 Ft, illetve 18,81 Eur) legalább látok belőle egy kis pénzt. Ha emelkedik (mint ma), akkor tovább csökken a virtuális veszteségem, ha esik veszek hozzá. De leginkább azt várom, hogy vissza fog esni - 6 hónapon belül - 4 Eur környékére, ahol majd a 100-nál jóval többet is vásárolok.
mert én is lehet rávennék, csak ugye azért az se mindegy meddig megyek akkor vakon a kereskedésben, meddig nem tudok beavatkozni, ha rossz lenne az irány (szerencsére ma jó)
Nem feltétlenül logikus döntés volt. Van közel félmillió Ft veszteségem a Lufi részvényen, de mivel NYESZ számlán van, hiába adnám el, adót nem tudnék csökkenteni vele. Szóval tartom és higítok. A jogok értékesítésével kis pénzhez jutnék ugyan, de nagyon nem tudom mibe fektetném. Szerintem néhány év múlva nyereséggel szállok ki belőle. Ráadásul dolgoztam is a Lufthansánál és szeretem a céget. Na ennyit arról, hogy az érzelmek sose befolyásoljanak a döntéskor a befektetések terén....
Csak szóban nyilatkoznom kellett, hogy részt akarok venni a jegyzésben és annyit kértek, hogy a levonandó EUR összegnek megfelelő HUF álljon rendelkezésre a NYESZ számlán.
Ez több mint furcsa. Most sikerült az Erste-vel megbeszélni a helyzetet. Nekem NYESZ számlán van a Béta-n vásárolt részvény, de nincs probléma, megkaptam a jogokat, részt tudok venni a jegyzésben.
Lufthansa
Lufthansáról így a mai 30%-os reccs után jöhetnek a vélemények.