Nekem kb 5 perc alatt meg volt a dolog. Előző nap foglaltam időpontot, így már felkészülve vártak. Le kellett írni, hogy mit szeretnék, lemásolták és ennyi. Én a vétel mellett döntöttem.
Sziasztok! Gondoltam megosztom én is a tapasztalataimat. A jogok eladása mellett döntöttem, de csak azért, mert egy kis tőke átcsoportosítás lesz, viszont egyéb esetben éltem volna a vételi opcióval, mert látok benne fantáziát akár középtávon is. Én OTP-s vagyok, kaptam levelet, hogy fáradjak be egy értékpapíros bankfiókba. Az ügymenet felemás volt, mert az ügyintézés potom 2 órát (!) vett igénybe, cserébe az ügyintéző segítőkész volt és igyekezett profi módon megoldani a helyzetet. Ők csak egy telefonszámot kaptak kit kell hívni, a Treasury-nél, ahol nem voltam ügyfél úgyhogy azt is meg kellett előbb oldani, utána IT rendszer leállt, nekem kellett fejből bemondani a darabszámot stb. A lényeg, hogy 2,6X áron ment el a jog, amiről kapnom kell egy e-mailt. Mivel ez nem érkezett meg, holnap mehetek be újra, hogy papíron odaadják a tranzakció igazolását. Az adóvonzat tekintetében az volt az álláspont, hogy az eladott jogból szerzett bevétel szembeállítható lesz az esetleges árfolyam veszteséggel.
Lufthansa
Lufthansáról így a mai 30%-os reccs után jöhetnek a vélemények.