Nem vagyok érdekelt a részvényben (de még lehetek), viszont kénytelen vagyok rámutatni arra, hogy mekkora tévedésben vagy. Ha a tulajdonos úgy próbálna meg közkezet növelni, hogy a tőzsdén adna el- ha egyáltalán sikerülne ilyen likviditás mellett- ,akkor a részvényárfolyam legalább feleződne vagy még rosszabb... Ki is járna rosszul: pont a kisrészvényesek, akik az elején megveszik tőle a papírt. Szép pilótajáték lenne. Lásd. Wallis papírok. A lehető legértelmesebb és korrektebb döntés az, hogy az OTC-n ad el. Ráadásul nyilvános árfolyamon. Akik megveszik, azok nagyobb befektetők, akik kockázatot vállalnak fel, nyilván nem véletlenül bíznak abban, hogy később nyernek az üzleten. Ez minden kisrészvényes, kisbefektető számára azt üzeni, hogy valami készül, érdemes a diszkontár felett is venni. Öntésről pedig nagyon sokáig nem is lehet szó, ahhoz nagyon kevés az össz rv szám. Még a legnagyobb forgalmú napokon is többszáz forintot lehet mozgatni a papírban, akár néhány millió forinttal....Ahhoz, hogy rizikófaktorrá váljon a nagyobb befektetők kiszállása, még sok nyilvános eseménynek kellene még bekövetkeznie, amit bárki, bármilyen módon értékelhet és hozhat döntést arról, hogy kiszáll, vagy sem. Szóval az időfaktor meg van és ez szintén kedvez a kisbüfiknek. A másik ez a funda alapú értékelés, EBIDTA számolgatás stb. Ha készítenék egy olyan számítást, ami összehasonlítaná a BÉT-en forgó papírok árfolyamát, a mögöttük levő valós gazdasági teljesítménnyel, majd kivetítenénk a jelenlegi árfolyamokra, akkor a KULCS papír is a mostanihoz mellett is jelentős diszkonton forogna. A létező és már történelmi távlatban meglévő megalapozott KULCS funda viszont sok mindenre biztosítékot jelent - más speka papírokkal szemben. Végezetül: ez nem befektetési tanács, hanem a tőzsdei ismeretterjesztés.
Törölt felhasználó2020. 01. 04. 11:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2020. 01. 04. 11:05
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2020. 01. 04. 11:04
Előzmény:
törölt hozzászólás
A KulcsSoft minden részvénye tőzsdére bevezetett részvény, függetlenül attól, hogy Kulcsár birtokolja vagy a közkéz. Törzsrészvény, így forgalomképes. Csak a szavazat- vagy osztalékelsőbbségi részvények nincsenek a tőzsdei forgalomban addig, míg törzsrészvénnyé nem alakítják.
A tanulási folyamatban annyit tudok segíteni, hogy nézd meg a Nutexben írt legutóbbi két bejegyzésemet, nézd meg az időpontokat, a közleményeket, kinek válaszoltam, mi a tartalma... és most ide is írok, mert érdekelt vagyok a papírban. Nem kell hozzá agysebészet. Khm.
Ember, 2020 van! 2018-as számokkal jössz! A 2019-es év számait nem ismered és azt sem, hogy a 2020-as évben milyen pozitív változások lesznek. Kulcsár úr nagyon bátor ember, hogy leírta, hogy a részvény reális ára a 2019-es eredmények alapján 3000 Ft a 2020-as várható történések alapján pedig még több. Ő ismeri a 2019-es számokat te nem! De nem csak azért mondta ez a csúcsközeli árfolyamot hanem azért is, hogy védje a kisrészvényeseket és a pénzüket , azokat is akik az ATH közelében vettek ahogy Csányi is ezt teszi az OTP-be és megis van az eredménye, köszönjük Kulcsár úr. Ellenben te azért vagy itt, hogy lebeszélj, hogy alacsonyabb legyen az árfolyam, hogy az emberek elveszítsék a pénzüket már aki bedől neked, akik múlthéten hittek neked és adtak 2600 környéken 30%ot buktak, eddig, de szerencsére jött Kulcsár úr és kiállt a részvényesei mellett, köszönjük! Te pedig húzz el innen rosszindulatú troll aki azon élvezkedik 50 évesen ha esik az árfolyam és azért írkál ide, hogy olcsón tudjon venni. Tudjuk ki vagy Troll!
Sokat kellmég tanulnod a piac működéséről. Megpróbálom elmagyarázni. A paraszt ember 250Ftért árulja a kis piacon a krumplit. Ha valaki egész zsákkal visz, 200Ft/kg. Ha elvisz egy teherautóval 20 mázsát, akkor 120. Kapizsgálod már?
És tudod,hogy kinek adta el? Biztos,hogy olyannak,ahol biztos kezekben van a papír,és nem fogja beszórni,ahogy nem is tette így 3K környéken sem.Ő is eladhatta volna a piacon magasabb áron,ahogy sok más részvényben teszik a bennfentesek.Hidd el,hogy nem a forintozóknak adta.
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link