Mit fogsz venni jövő héten? :) Más. Gondolatébresztőnek szánom, hogy legyen valami komoly téma hétvégére. Szívesen venném, ha hozzá szólnának régi tőzsdések is, illetve kezdők. A téma: Mennyi elég? Azon morfondíroztam a hét lezárásaként, hogy vajon mekkora vagyon elég. Láttuk a héten, hogy vannak emberek akinek egy garázsnyi ferrari se elég, milliárdos vagyon se elég. Nyilván mindenkinek mások az igényei. Vajon a munkából mikor elég? Hol állítjuk be a munka/család egyensúlyt? 2 évvel ezelőttig napi 12-16 órát dolgoztam. Mikor keltem és elmentem itthonról a gyerekek még aludtak. Amikor este hulla fáradtan bevonultam a kertből, már aludtak. A tőzsdei nyereség adta meg a feltételeket, hogy 2017 legyen az utolsó ilyen szezon. Most szinte minden hétvégén megyünk valamerre a családdal. Látom felnőni a gyerekeket. Ettől függetlenül persze dolgozunk, csak nem annyit.Sokat gondolkodok azon, hogy mekkora tőke ad majd teljes nyugalmat. Akkora, amelynek hozamából megél a család akkor is, ha velem történik valami. Fontos a számításhoz, hogy reálhozamot lehet csak kivenni, különben elinflálódik egy idő után. Meg kell egy igényszintet határozni. Innen már csak matematika.
ez hülyeség én napi kereskedő vagyok, néha nagyon megszalad a szekér, néha megáll, de például ma 48 ezret összeszedtem úgy, hogy alig voltam gépnél viszont az elmúlt héten összeszedtem 900 ezret, ez nekem nagyon jó 6 nap alatt próbálgatom a "szárnyaimat"
Kisbüfik nyílt topicja - itt mindenki mindenről IS írhat :)