Év elején nyitottam a számlám és nálam már akkor is magyar nyelven volt egy része. Azóta össze-vissza, ha kiválasztom az angol nyelvet, akkor is visszaugrik néha. Most úgy 3-4 bejelentkezésnél magyar, majd 1-2 angol
Nálatok is elkezdett Magyar nyelvűvé válni a menü? Transfer & Pay alatt nálam magyarul vannak a menüpontok és ha rámegyek a pénzátutalásra akkor az összes menüpont magyarrá válik. Olyan mintha egyelőre valami béta verzió lenne.
Simán el tudtam volna képzelni, hogy új ügyfeleket már az írekhez teszik, kevesebb embert kellen migrálni - de nem, lehet épp a magyar vs. külföldi TBSZ jogi kérdések miatt.
Sajnos A NAV ot nem nagyon szokta érdekelni általában semmi úgy álnak hozzá ahogy nekik jobb lesz. Volt itt már Áfa/Cégautóadó változtatás visszamenőleg...(6személyes TGK egyik napról a másikra személy autóként adózik) bírságolással Pl Ha most családtagod bejelenti most NAVnak a számlanyitását az IBCE nél. Vissza dobják hogy minek jelenti mivel magyar brókercég. Aztán mikor átrakják a írországi céghez akkor szépen kiküldenek egy bírságot hogy nem jelentette be A külföldi tbszt 30 napon belül vagy jobb esetben kap egy vizsgálatot. Sajnos ez Magyarország...... nem Írország.....Nagyon remélem nem lesz igazam.
Te a magyar IBCE Zrt.-nél nyitottál TBSZ-t, ahogy mindenki más is (nekem az IBIE-nél van a számlám, és nem enged mellé TBSZ-t nyitni). Családban egyébként tegnap segítettem nyitni IB számlát, és még az IBCE-hez került. Tehát a bejelentés óta úgy tűnik nincs még gyakorlati változás.
Sajnos ha szigorúak és meg akarnak büntetni jövőre mindenkit büntethetnek mert igaz hogy megkötéskor magyar volt az IB. De jövőre már nem az de a szerződéstől számított 30 napon belül nem jelentették be.....
Én ezt nem tettem meg, amikor az IBKR-en TBSZ-t nyitottam. Ez alapján hibát követtem el? Vagy az számított, hogy van Magyarországon irodájuk? Viszont most, hogy az IBIE-vel összeolvasztják, most kell majd ezt megtenni vajon? 2. Be kell-e jelenteni a külföldi befektetési szolgáltatóval megkötött szerződést?Ha egy magánszemély külföldi befektetési szolgáltatóval köt tbsz-t, akkor azt be kell jelentenie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).A bejelentéshez nem kell mellékelni a tbsz-t, azonban egy esetleges NAV-ellenőrzéskor a szerződéskötés tényét a szerződés bemutatásával kell igazolni.
Úgy tűnik sok kérdést kaptak a tbsz miatt, mert frisíítették az oldalt. 15. How will this affect my TBSZ account?TBSZ accounts should not be affected by this change. After the merger, TBSZ accounts will be serviced through IBIE.
""A jelenleg meglévő TBSZ számla, illetve a későbbiekben történő újabb TBSZ számlák nyitása a jelenlegi tervek alapján elérhető lesz az összeolvadást követően. A transzferrel (TBSZ számla IB-hez transzferálása más szolgáltatótól)kapcsolatosan jelenleg további információkat várunk annak bevezetéséről."
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF