én küldtem már hufot is a német IB számlára revoról, egy az egyben ingyenesen ott volt. illetve eurt igen. usd swift lesz, azért itt-ott pénzt kérnek, ha nem is a revo, a köztes bank biztosan fog.
Te kevered a dolgokat. Bárminek a vétele/kereskedése legális ami nem tiltott (drog, fegyver stb.). Az ellenőrzött piacokon való kereskedésre más adózás vonatkozik, ott a különbség.
Meg még az lenne a kérdésem, hogy olvastam hogy nagyon nem éri meg egybőli utalás az IBKRsre. Csak egy kisebb összeget akarok feltöleni (kb 60 ezer Ft-nyi), így is megéri szenvedni a Revolutos megoldással? Vagy jó a sima banki utalás is?
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy legális e Magyarországon interactive brokersen keresztül OTC-k (over-the-counter) kereskedése? A választ előre is köszönöm.
tekintve, hogy 9 hónap alatt nem sikerült egy magyar számlaszámot kreálni, ahová be lehet fizetni, igencsak meglepődnék azon, ha lenne TBSZ a belátható jövőben
Szívesen. Persze ezt is fenntartásokkal kell kezelni mert folyamatosan változnak a dolgok mióta az IBCE-hoz lettem áthelyezve. Néhány hete nem tudtam USDEUR konverziót végrehajtani, hanem meg kellett vegyem az EUR-os részvényt majd a rendszer mivel negatív lett az EUR egyenlegem, automatikusan végrehajtott egy konverziót. Ez korábban éveken keresztül nem így működött. Devizakonverziót akkor indítottam, mikor számomra kedvező volt a keresztárfolyam, a pénzt viszont akkor fektettem csak be, ha az adott részvény árfolyama kedvező volt számomra. Na most már ez csak egy lépésben megy. És értesítést nem kaptam róla.
Bármilyen számlára utalhatsz ki. Csak rögzítened kell a rendszerben. Nem kell igazolás. Én eddig magyar és német számlákra utaltam ki minden probléma nélkül.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF