Sziasztok! Tax report -ban látom a profit/loss trade -enkénti elszámolásban, hogy a nyitó/záró oldalon a tranzakciós díj levonásra kerül. Tehát ennyivel kisebb a nyereség, ami után az adót fizetni kell. Ugyanakkor úgy tudom, hogy a kereskedéssel összefüggő járulékos költségek is levonhatóak. Ebben viszont nincs tiszta képem (ez nem is szerepel a NAV felé IB által megküldött kimutatásban). Néhány kérdés: o ha valós idejű adatszolgáltatásra fizetek elő (havi), az levonható? o short trade esetén a „borrow fee” levonható? o margin számla esetén (negatív USD cash egyenleg) esetén interest -et fizetek az IB felé. Ennek összege felszámolható, mint a kereskedéssel kapcsolatos költség? (csökkenti az adóalapot?) Ha segíteni vagy útbaigazítani tudtok, azt nagyon megköszönném. (lehet ezek egyértelműek legtöbbeteknek; hol tudok ezekről informálódni?) Köszönöm.
IBIE esetén semmit nem jelent az MNB-felé. Sőt, ott még névre szóló értékpapír számlák sincsenek ("street name" elvén működik, ezért pl. közgyűlésen csak úgy nem tudsz részt venni, mert név szerint nem szerepelsz a tulajdonosok között).
Sziasztok! Valaki tudna segiteni abban, hogy hol találom részvényenként a top 5 bid/ask értéket a BUX-os stockokhoz? Elvileg látnom kellene, de nem találok semmi infót róla. Real time datat látom, de csak a 1-1 értéket. "Equity quotes on Budapest Stock Exchange. Provides the 5 best bids and offers for each stock when available." Köszi a segitséget!
IBIE alatt vagyok elvileg, akkor az MNB felé nem is jelenti az ügyleteimet? Vagy csak én mint ügyfél nem tekinthetem meg? Gondolom emiatt kellett nekem is külön jelentenem a NAVnak
Sziasztok! Az IBn kötött ügyletekről , hogy lehet MNBnél lekérdezni, hogy milyen papírjaim voltsk az adott hónapban? Míg Erstes voltam addig kaptam rendszeresen az emaileket, valakinek van ötlete? Esetleg IBt kérdezzem meg?
Elvileg: Bank Name: RAIFFEISEN BANK ZRT.BIC: UBRTHUHBXXX Beneficiary Name: Interactive Brokers Ireland Limited Beneficiary Account Number: HU06 1200 1008 0179 1337 0030 0008 For Further benefit to: Client’s U account number and title at IB De az a biztos, ha IB-től megkérdezed (belső levelező rendszerben a legjobb erre), hogy a te konkrét esetedben, most melyik számlájukra várják.
sziasztok! aki már transzferált át TBSZ-t az Erstétől, tudna segíteni egy kérdésben? a megmaradt forintot sehogyan sem sikerül áttranszferálni, mert az Erste fogadó forint számlaszámot vár tőlem, de az IB-nél nekem euros számlám van. mi ilyenkor a teendő? ez az összeg sose volt befektetve. köszi!
Sziasztok, Egy kezdő kérdésem lenne. IB-n belül vettem pár részvényt tisztán próba képpen. Ha TBSZ számlát nyitok akkor abba át lehet transzferálni őket?
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF