Hosszú évek óta elõször fordult elõ 2018-ban, hogy több Magyarországon született ember tért haza, mint ahányan elvándoroltak, vagyis pozitív volt a nettó migrációs egyenleg - derül ki a KSH Statisztikai Tükör kiadványából,
Példát én is tudok bármire is, meg az ellenkezőjére hozni. Ezzel szemben egy jelenség vizsgálatakor meg ott van a statisztika. Az tény, hogy 2011-ben gyorsult fel a kivándorlás, pont az általad is említett munkaerőpiaci megnyitás miatt, tehát pragmatikus okokból. Most simán benne van egy fordulat, mivel először mindig a vállalkozóbb kedvűek mennek ki, aztán egyszer csak összetalálkozik a vállalkozó kedv eltűnése a hazai viszonyok vonzóképességével, és beáll egy alacsony szintre a kivándorlás.
Ez, tulajdonképpen, egy értelmezhető kérdés. Te kit tekintenél kivándoroltnak? Mikortól számítanád úgy? Csak akkor, ha nagyjából végleges eldöntötte, hogy kint marad? . Szerintem, ha szigorú feltételeket szabunk, akkor az fog kiderülni, hogy 1526-nál nem többen vándoroltak ki az elmúlt 8-10 évben. A többiek csak ideiglenesen nem tartózkodnak hazánkban.
most látom hogy te valami nagyon védett érinthetetlen PF tag lehetsz. Egyszer a modi már ki mert tiltani 6 teljes órára. KEMÉNY! :)) Moderáció: Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-01-05 16:15-ig (0 nap, 6 óra, 0 perc) A moderátor indoklása: személyeskedés nélkül, légy szíves.
Persze sok mindent lehet fordítva megmagyarázni,csak nagyon sok embernek van ismerőse aki kint dolgozik évek óta.Na azoknak nehéz bemagyarázni a hülyeséget...meg,hogy honnan van az a sok pénz!
8 évnyi LQRÁS 20 évnyi munkát okozhat... Kurcsótány potenciális visszatérése (Dobrev..) még fejfájást is okozott neki, majdnem meggondolta magát, de meggyőztük. :)
nekem van olyan ismerősöm aki a kétezernéhányas években előbb pár évig svájcban melózott aztán másik párat a németeknél. svájc még csak nem is eu ugye, ott se ütközött akadályokba, de a németek se gördítettek akadályokat a munkavállalása elé.
Feleszu,a legtobb nem mindet jelenti! 2011 kozel sem emiatt volt fordulopont,aki akart,elotte mar 8 eve dolgozhatott mind angol,mind nemet nyelvteruleten. Ezt tanulmanyozd,smartegg.
Te azon sem csodalkozol,amikor szajon szarnak,hanem koveteled a meg tobbet. 1,2-es iq-val semmi meglepo sincs benne,kb ezerszer elmondtam mar h logjon a kezed a bilibe,nem csak jobb meg bal oldal van,de hivoknek ezt ertelmetlen magyarazni,rajtad kivul ezzel mmindenki tisztaban van.
a héten újabb cimborám költözik haza. Kurcsótányék alatt menekült el, csak úgy megjegyzem. Tehát nem akkor amikor az EU megnyitotta a munkaerő piacokat 2011-ben. hoppácska..
a trend még mindig ugyanaz: a KSH publikált adatainál legalább tízszer többen mennek ki dolgozni. . próbálj csak meg szakembert találni kb bármilyen munkára :)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg-itt-a-fordulat-a-kivandorlasban-vagy-csak-a-brexit-kaosz-mentett-meg.325657.html"Már az adatok megjelenésekor jeleztük, hogy a KSH statisztikáját sem érdemes készpénznek venni"a 2010-2014 közötti adatokat és trendet sem szabad készpénznek venni? 2004 + 7 év --> 2011. Kurcsótányék szét...ták az országot, megnyiltak a nyugat kapui, sokan elmentek szerencsét próbálni. 2014-től valahogy egészen más a trend. A 2010-2014 közötti adatot akkor el kell hinni, az utána lévő adatot nem? Mi mantra balliberók? Segítsetek hogy tudjam mit kell mondani hogy egy DK-s lakossági fórumra tévednék. LOL :)))
Én úgy látom, még mindig nagy a pofája és harapós nagyon, de ez a puhapöcs európai politikusoknak (is) betudható. viktor pedig egy kurva nagy köpönyegforgató és a hívek ezt nem akarják belátni. Ami pedig a majdani esetleges "leköszönést" illeti, nos, ha ezek választást veszítenének, nagyon félek, hogy ez a hazaáruló mocsadék képes lenne - hiszen már eddig is megtette - a magyart úgy a magyar ellen fordítani, hogy tán még vér is folyna. Csak remélni tudom, hogy az embereknek lesz annyi esze, hogy belátják, hogy O1G nem ér annyit...
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek
Ugrás a cikkhez